Προς το περιεχόμενο

Κραδασμοί...

axristidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρές ροδέλες σιλικόνης απο κάποιο μαγαζί με υδραυλικά είδη και πέρασε την βίδα έτσι ώστε η ροδέλα να λειτουργήσει σάν "πατούρα".

Λογικά θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των κραδασμών.

Δημοσ.

...και χαρτοπετσετόνη να βάλεις, πάλι θα σταματήσει να κάνει τη Βραζιλιάνα τις μέρες του καρναβαλιού το pc.

Ακόμα και το "καλό βίδωμα", αυτό θα κάνει.

Δεν είναι θέμα συγκεκριμένου υλικού. Απλά η σιλικόνη που σου είπε ο Tenshi, θα "χωνευτεί" ιδανικά μεταξύ των πάσσων και του case (ή της συρόμενης θήκης τεσπα), όπως και σε μια βρύση, μη δίνοντας περιθώριο δονήσεων.

Τσέκαρε όμως γενικά καλά το pc.......μη φταίει τπτ άλλο (αφού το άνοιξες και "χώθηκες" μέσα...), που θέλει καλό βίδωμα....

Δημοσ.
θέλει καλό βίδωμα....

Εδώ θα διαφωνήσουμε. :-D :-)

Μερικές φορές λόγω της συχνότητας ταλάντωσης, το μόνο αποτέλεσμα που έχει το σφιχτό βίδωμα είναι να μεταφέρεται η δόνηση σε όλο το κουτί (για να μη σου πω και στο γραφείο/πάτωμα αν ο υπολογιστής δεν έχει αντικραδασμικές βάσεις) και να ακούγεται περισσότερο. Το καλό βίδωμα δεν είναι σωστή λύση τεχνικά, αφού πάντα όταν θέλουμε να αποφύγουμε κραδασμούς προσπαθούμε να παρεμβάλλουμε ένα μέσο ή μια ειδική κατασκευή ώστε να αποφύγουμε το συντονισμό.

Έχω δύο δίσκους στο PC, ο ένας ακουμπάει χύμα πάνω σε μαλακό υλικό και είναι σα να μην υπάρχει από θόρυβο και ο άλλος είναι σφιχτά βιδωμένος πάνω στο κουτί και ως αποτέλεσμα τρέμει όλο το κουτί λόγω συντονισμού. (Εννοείται αυτό θα το αλλάξω σύντομα, γιατί μου ανάβει τα λαμπάκια... :mad:)

Δημοσ.
Yπαρχει προβλημα απ αυτη τη συνυπαρξη? Μηπως ο υποδεεστερος 160ρης τρεναρει τον VelicoRaptor?

Όχι. Όχι.

Eπισης, ο 160ρης δεν εχει λειτουργικο αλλα κατα την εκκινηση του συστηματος κανει εναν στιγμιαιο ηχο(ο VelicoRaptor που εχει το λειτουργικο δεν κανει καθολου ηχο κατα την εκκινηση). Ειναι φυσιολογικο?

Ναι.

Δημοσ.

...εγώ πάντως παίδες δεν μιλήσα για σφιχτό...αλλά για καλό βίδωμα...;)

axristidis, ακόμα και PATA να ήταν οι δίσκοι σου, δε θα υπήρχε πρόβλημα. Κυκλοφορεί παρ' όλ' αυτά ένας αστικός-σχεδόν-μύθος...

Το δε λειτουργικό δεν έχει να κάνει με τη χαρούμενη διάθεση του

WD sata2 160GB, rpm7200, buffer 8 ... :-)

Δημοσ.
Εδώ θα διαφωνήσουμε. :-D :-)

Μερικές φορές λόγω της συχνότητας ταλάντωσης, το μόνο αποτέλεσμα που έχει το σφιχτό βίδωμα είναι να μεταφέρεται η δόνηση σε όλο το κουτί (για να μη σου πω και στο γραφείο/πάτωμα αν ο υπολογιστής δεν έχει αντικραδασμικές βάσεις) και να ακούγεται περισσότερο. Το καλό βίδωμα δεν είναι σωστή λύση τεχνικά, αφού πάντα όταν θέλουμε να αποφύγουμε κραδασμούς προσπαθούμε να παρεμβάλλουμε ένα μέσο ή μια ειδική κατασκευή ώστε να αποφύγουμε το συντονισμό.

Έχω δύο δίσκους στο PC, ο ένας ακουμπάει χύμα πάνω σε μαλακό υλικό και είναι σα να μην υπάρχει από θόρυβο και ο άλλος είναι σφιχτά βιδωμένος πάνω στο κουτί και ως αποτέλεσμα τρέμει όλο το κουτί λόγω συντονισμού. (Εννοείται αυτό θα το αλλάξω σύντομα, γιατί μου ανάβει τα λαμπάκια... :mad:)

ενα καλο σφιξιμο μεταφερει τη δονηση στο κουτι για να την απορροφησει αυτο. Αν δεν μπορει το κουτι να απορροφησει τον κραδασμο τοτε ναι αυτος θα μεταφερθει καπου αλλου

Δημοσ.
...εγώ πάντως παίδες δεν μιλήσα για σφιχτό...αλλά για καλό βίδωμα...;)

Ααα... το καλό να λέγεται. :X

:-)

ενα καλο σφιξιμο μεταφερει τη δονηση στο κουτι για να την απορροφησει αυτο. Αν δεν μπορει το κουτι να απορροφησει τον κραδασμο τοτε ναι αυτος θα μεταφερθει καπου αλλου

Για να την "απορροφήσει" θα πρέπει την μετατρέψει σε θερμότητα, άρα θα πρέπει να ταλαντευτεί! Δεν πρόκειται να σβήσει η δόνηση με το να κάνεις τις δύο κατασκευές ενιαίες βιδώνοντάς 'τες μεταξύ τους. Το θέμα είναι να μην συντονιστεί στις συχνότητες που κινούνται τα άλλα μέρη. Αναλόγως την περίπτωση δηλαδή παίζεις με την τύχη σου να συμβαίνει συντονισμός ή όχι.

Δημοσ.

Ο σχεδόν-αστικός-μύθος, είναι ότι αν συνδέσεις 2 IDE συσκευές στον ίδιο δίαυλο (έναν δίσκο UDMA6 με έναν UDMA4 για παράδειγμα), η "αργότερη" ρίχνει την ταχύτητα της "γρηγορότερης". Νομίζω ότι πολύ παλιότερα συνέβαινε κάτι τέτοιο, αλλά όχι πια.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 2 δίσκους που δεν μοιράζονται καν ίδιο controller (PATA & SATA ).

"χαρούμενη διάθεση" εννοούσα το ότι...σφυρίζει :P

Δημοσ.

controller είπα - κανάλι εννοούσα :P

(πράγμα που δεν ισχύει για τις SATA συσκευές, μιας και δεν συνδέονται μαζί, όπως οι IDE).

To ότι ναι, είναι στον ίδιο controller, δεν σημαίνει κάτι.

Τώρα όσο για το σφύριγμα, κάποιο ζητηματάκι με το μοτέρ. Ίσως να είναι "από φύση του" έτσι αυτός ο δίσκος.

Να σταματήσει όμως στα καλά καθούμενα να το κάνει...δεν το βλέπω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...