brettone Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 γεια σας κυριες και κυριοι... καταρχην θα ηθελα να πω πως μετα απο καποιες δραματικες εμπειριες αποφασισα να αλλαξω το sony vaio laptop μου με ενα macbook, και ολα αυτα εξαιτιας των windows (vista στην περιπτωση μου αλλα τα xp για μενα ειναι ακομα πιο απαραδεκτα)...πριν πω το οτιδηποτε θα ηθελα να τονισω πως δεν ειμαι ειδημων των υπολογιστων...η πρωτη μου επαφη με pc εγινε το 93 (αρκετα μεγαλος) και ηταν με mac...απο το 96 εως 07 δεν ειχα καμια επαφη με την τεχνολογια και οταν ξαναπιασα υπολογιστη ηταν ο εν λογω που αναφερω πιο πανω...εδω και 2 χρονια λοιπον εχω παθει των παθων μου τον ταραχο με ολα αυτα τα αστεια των windows (και τα τρομερα κολληματα που παθαινουν για το παραμικρο)..στο θεμα μου τωρα... 1ον θα ηθελα να μου πειτε ποιο απο τα δυο macbook ειναι κατα την γνωμη σας καλυτερο και αξιζουν την οποια διαφορα στην τιμη...το MB881ή το MB466...η διαφορα ειναι γυρω στα 250 ευρω... 2ον θα εχω καποιο προβλημα συμβατοτητας με καποια προγραμματα που εχω ξεκινησει καποιες εργασιες στο vista ( πχ. word)??(στα δικα μου τα χρονια τουλαχιστον τα mac δεν ειχαν επαφη με τα αλλα pcια)!!! 3ον θεωρειτε πως τα mac os(!) ειναι πιο φιλικα προς τον χρηστη τους απο οτι τα windows?? ευχαριστω εκ των πρωτερων για την οποια βοηθεια....
giorgos_k Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Καλησπέρα!!! Λοιπόν: 1)Σε χαρακτηριστικά διαφέρουν λίγο έως καθόλου. Η ποιότητα-μέθοδος κατασκευής είναι έτη φωτός μπροστά υπέρ του unibody φυσικά. Το τελευταίο είναι σαν μασίφ αλουμίνιο-τούβλο ένα πράμα! Εγώ προτείνω το unibody, αν τα λεφτά ήταν το θέμα θα έκανα υπομονή μέχρι να μπορώ να το αγοράσω.. 2)Στην πλειονότητα των αρχείων-προγραμμάτων και δεί των βασικών(word, excel, media κλπ) απλά δεν υπάρχει ασυμβατότητα!! 3)Λοιπόοοοοοοον, το καλύτερό μου. Θα σου πώ 2 real life παραδείγματα, το ένα πρόσφατο(χθεσινό). a)Πάω λοιπόν σπίτι της καθηγήτριάς μου να της σετάρω την adsl που ήρθε. Ε, το ολοκαίνουριο HP pavilion media χρέπι ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο ενώ το mbp μου με τη πρώτη. Δεν αναφέρω τα 2 restart που χρειάστηκε το HP πόσο δειήρκησαν!! Τα νεύρα μου!! Και το δούλεψα μόλις 20 λεπτά! Η κοπέλα μου δεν είχει ιδέα απο η/υ. Ο πρώτος που έπιασε στα χέρια της είναι ο iMac που της είπα να παρει, μετά απο 2 μήνες τον έλεγε "Μάκη" και σήμερα κάνει απο photo-video editing μέχρι surfing-downloading και web design!!!! Ελπίζω να βοήθησα
kebinB Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 ο Γιώργος σε κάλυψε μια χαρά. Προσωπική μου γνώμη δεν θα τσιγκουνευόμουν τα 250ε και θα έπαιρνα το unibody. Μια βόλτα στα μαγαζιά και θα σε πείσει το πλαστικό δεν πιάνει μία μπροστά στο αλουμίνιο και απο θέμα αισθητικής αλλά δεν είναι και λίγα για αυτά που έχουμε ακούσει για ραγίσματα στα πλαϊνά των macbook απο επιδώσεις τα ίδια. Επίσης σκέψου να τσιμπήσεις και ένα AppleCare plan (επέκταση εγγύησης).
giorgos_k Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 thx kebin, κ όπως είπε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μια βόλτα σε ενα κατάστημα να τα δείς και να πειστείς κ μόνος σου!! Άντε και καλές αγορές!!
giorgos_k Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Ναι, και νομίζω ανέκαθεν τα macbook είχαν glossy οθόνες.. Του λευκού όμως δεν είναι LED!! Μειονέκτημα όσον αφορά την ίδια την οθόνη αλλά κυρίως την αυτονομία της μπαταρίας!
brettone Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 καταρχην παιδια ευχαριστω για την βοηθεια...και ναι το εχω παρει αποφαση πια οτι θα γυρισω (εκ νεου) σε mac!!!...ουτε συζητηση πως ειναι μακραν πιο καλο στην λειτουργια του (τουλαχιστον ετσι μου ειπαν καποιοι που ρωτησα πριν απο λιγο)...αλλα τι ειναι το glossy ρε παιδια που αναφερεται πιο πανω και το αλλο το led?..κι επισης μου ειπαν κατι για επεκταση μνημης (και στα δυο μηχανακια που ζηταω την γνωμη σας) με 40 ευρω κοστος...ισχυει?
kebinB Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 η επέκταση αν δεν κάνω λάθος έχει γύρω στα 120€. για glossy Led και τέτοια να τα πει κάποιος πιο ειδήμων ;ρ εγώ ξέρω γενικολογίες;ρ
giorgos_k Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 καταρχην παιδια ευχαριστω για την βοηθεια...και ναι το εχω παρει αποφαση πια οτι θα γυρισω (εκ νεου) σε mac!!!...ουτε συζητηση πως ειναι μακραν πιο καλο στην λειτουργια του (τουλαχιστον ετσι μου ειπαν καποιοι που ρωτησα πριν απο λιγο)...αλλα τι ειναι το glossy ρε παιδια που αναφερεται πιο πανω και το αλλο το led?..κι επισης μου ειπαν κατι για επεκταση μνημης (και στα δυο μηχανακια που ζηταω την γνωμη σας) με 40 ευρω κοστος...ισχυει? Glossy είναι η γυαλιστερή επίστρωση μπροστά απο τις οθόνες των laptop(και άλλων όπως πχ iMac). Προσφέρει ζωντάνια στα χρώματα αλλά ίσως προκαλεί και μια ψευδαίσθηση, γι´αυτό τις αποφεύγουν επαγγελματίες φωτογράφοι κλπ. Επίσης έχει ενα μειονέκτημα σε συνθήκες υψηλού φωτισμού, δουλεύοντας δλδ έξω υπό το φώς του ήλιου. Όπως και να το κάνεις είναι μονόδρομος οι glossy οθόνες στα macbook. LED είναι η τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού των νέων οθονών και εκτός απο καλύτερη απόδοση, προσφέρει μικρότερη κατανάλωση ενέργειας=μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.
brettone Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 ειναι απιστευτο το τι μπορεις να μαθεις!!!...πω ρε παιδια ειναι δυνατον?..οσο μιλαω σε αυτο το φορουμ τοσο πιο ασχετος νιωθω!!!...λοιπον..απ' οτι καταλαβαινω τα mac ειναι κατα πολυ μπροστα..ειτε glossy ειτε οχι...παντως για το θεμα της επεκτασης μου ειπαν στο eshop πως το κοστος ειναι γυρω στα 50 ευρω...τι να πω...
triggerman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Πως σου ειπανε 50ευρω απο την στιγμη που επισημα στην ελλαδα δεν διατιθεται κατι τετοιο?Μαλλον δεν ξερουν τι τους γινεται.Παρε εσυ το macbook και οσο για την επεκταση ας ειναι καλα το ebay
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.