R.E.M. Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Παιδια καλημερα.Ψαχνω εδω και καιρο να αγορασω μια βιντεοκαμερα HD.Με ενδιαφερει ομως να κανει καλες νυχτερινες ληψεις(συναυλιες π.χ).Τι πρεπει να προσεξω στην καμερα?Τι ευαισθησια lux θα πρεπει να εχει? Διαβασα ενα αρθρο σχετικα αλλα δεν λεει για την καμερα,λεει για τον φτισμο γενικα:http://www.hellascams.gr/grc/products/analog/lux.htm Η καμερα που ελεγα να παρω ειναι αυτη: http://www.pixmania.gr/gr/gr/744812/art/sony/aeioaieuiana-ooce-o-aiueo.html εκτος αν εχετε να προτινετε κατι αλλο. Δεν θελω να ξεπερασω το 1000αρικο!!
Iron_man21 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 εμένα μου φένεται μια χαρά! είναι καλή. έχει καλά χαρακτηριστηκά
Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Φιλε μου πηρα πριν μια βδομαδα την Sony XR200 και ειναι πολυ καλη. Εχει το μικροτερο βαρος απο αυτες με σκληρο δισκο και ειναι πιο μικρη απο αυτη που λες. Εναλακτικα θα σου ελεγα για την HC9E . Πλεονεκτημα της η εξοδος firewire που εχει ενω η XR200 εχει usb οπως ολες με σκληρο δισκο. Μειονεκτημα το βαρος και η μικροτερη αυτονομια εγγραφης μεχρι 80 λεπτα νομιζω σε κασετουλα minidv.Βεβαια μπορεις να αλλαξεις κασετα και δεν ειναι ακριβες. Οποια και αν παρεις να ξερεις οτι η μπαταρια τους δεν κραταει πανω απο 40-50 λεπτα. Για αυτο αγορασα μια μεγαλη που εκανε 165 ευρω παρακαλω και ειναι για 3-4 ωρες εγγραφης. Για τιμες αν κοιταξεις στο skroutz θα τις βρεις αισθητα πιο φτηνα . Για αγορα απο εξωτερικο δεν ξεω αν σε καλυπτει η εδω αντιπροσωπεια για εγγυηση.
Kariajoulas Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Γεια χαρά "Γιάννης Platano" Να σε ρωτήσω 2 πραγματάκια. 1. Με ποιο πρόγραμμα κάνεις επεξεργασία του video (μοντάζ); αν κάνεις 2. Το προϊόν της επεξεργασίας τι το κάνεις; Το γράφεις σε blue-ray; Σκέφτομαι να πάρω την SR12Ε Ευχαριστώ
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Γεια χαρά "Γιάννης Platano"Να σε ρωτήσω 2 πραγματάκια. 1. Με ποιο πρόγραμμα κάνεις επεξεργασία του video (μοντάζ); αν κάνεις 2. Το προϊόν της επεξεργασίας τι το κάνεις; Το γράφεις σε blue-ray; Σκέφτομαι να πάρω την SR12Ε Ευχαριστώ Χρησιμοποιω το pinancle studio 12 (μονο αυτη η εκδοση υποστηριζει μορφη video AVCHD που γραφει και η καμερα που λες. Δεν το γραφω σε blue ray γιατι δεν εχω τον καταλληλο εξοπλισμο εγγραφης και αναπαραγωγης αλλα το προγραμμα υποστηριζει και τετοια εγγραφη. Γιατι να παρεις αυτη που λες που ειναι αρκετα πιο βαρια απο αυτη που πηρα εγω ??? Επιλογη σου φυσικα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:26 ---------- Να συμπληρωσω....Εγω θα σου ελεγα να παρεις μια καμερα με minidv και firewire εξοδο οπως αυτη που πουλησα προσφατα. Ο μοναδικος λογος που την εδωσα ηταν οτι η κορη μου ηθελε μια πιο μικρη. Μεγαλο πλεονεκτημα της στην επεξεργασια του video ειναι οτι με καθε pause στο pinnacle δημιουργει χωριστο καρε ενω η νεα που πηρα για να κανει νεο καρε πρεπει αν την ανοιγοκλεισω. Ενα μειονεκτημα βεβαια ειναι οτι η μεταφορα στο pc θελει τοσο χρονο οσο και η διαρκεια του βιντεο ενω με σκληρο δισκο ειναι πιο γρηγορη γιατι ουσιαστηκα ειναι copy paste. Αυτα και ελπιζω να μην σε μπερδεψα αλλα δεν ειναι πολυ απλα τα πραγματα...
fabio Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Ψαξτη καλα με μπαταριες. Ποσο πανω κατω κραταει αυτη που εχει στην καλυτερη ποιοτητα και ποσο κανει μια εξτρα. Εγω εχω μια canon hf 10 και αν και παει μια χαρα η μπαταρια δεν μου τα λεει καλα γιατι σε fullhd η μπαταρια κραταει με το ζορι 90 λεπτα και εξτρα μπαταρια κανει 60-70 (ιδια με αυτη που φοραει) ή ~120 με διπλασια χωρητικοτητα που μου φαινονται παααρα πολλα !
Kariajoulas Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δεν είχα δει αυτό το μοντέλο XR200 "Γιάννης Platano". Καλή φαίνεται. Δεν νομίζω να έχει όμως το super slow motion που έχουν οι XR-11 & XR-12; Θα την κοιτάξω καλύτερα. Όσο για το θέμα HHD ή minidv έχω ήδη μια minidv SD και έλεγα να κινηθώ προς το HHD. Εκτός του θέματος της μεταφοράς (που για μένα δεν είναι και τόσο σημαντικό) κρίνω σοβαρότερο το θέμα editing. Η κάμερες HDD βγάζουν το video συμπιεσμένο με αποτέλεσμα να μην γίνεται τόσο ακριβές το μοντάζ σε σχέση με τις minidv που βγαίνει σχεδόν ασυμπίεστο. Το ψάχνω το θέμα εδώ και ένα χρόνο και ακόμα δεν έχω αποφασίσει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.