johnyb98 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Καλημέρα. Σε υπολογιστή με Windows XP χτυπάει BSOD ανά 24 ή 48 ώρες. π.χ. χτύπησε σήμερα το πρωί όταν δούλευε κανονικά το Σάββατο. Η μπλε οθόνη βγήκε αφού είχε φτάσει επιφάνεια εργασίας και ξαφνικά εμφανίστηκε. Το error που βγάζει στο επάνω μέρος είναι SESSION3_INITIALIZATION_FAILED και κάτω βγάζει: STOP: 0x0000006F ή STOP: 0x000000F4 ή STOP: 0x0000007E Πέρα απ' αυτά που λέει η MS σχετικά με τα stop messages (που σπανίως πετυχαίνει), πιστεύω πως όλα οφείλονται στο ότι ο υπολογιστής έχει Intel μητρική, που αυτές οι μητρικές είναι να τις πάρεις και να τις πετάξεις στη θάλασσα. Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι ανάλογο να βοηθήσει; Ευχαριστώ!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δεν γνωριζω για το συγκεκριμενο προβλημα, αλλα να σου πω οτι το σχολιο περι αξιοπιστιας των Intel μητρικων ειναι τελειως αστοχο. Μπορει να ειναι ακριβες (σχετικα) εν συγκριση με αυτα που προσφερουν, μπορει το 99% απο αυτες να εχουν πολυ φτωχο BIOS (χωρις επιλογες για overclock ας πουμε), μπορει να μην εχουν πολυ "τουμπανα" ή "φαντεζί" ψυκτρες, αλλα αν ΕΝΑ πραγμα εχουν, αυτο ειναι σιγουρα η σταθεροτητα τους
nikos21aek Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δίνω μεγάλο ποσοστό να φταίνε τα Windows που έχεις περάσει.Είναι από γνήσιο cd των windows;
johnyb98 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Έκανα την εγκατάσταση απ'ο μαύρα Windows με SP2. Αλλά μετά από λίγο καιρό αγόρασα άδεια και την πέρασα και τα ενεργοποίησα κανονικά. Η άδεια είχε serial με τον καινούριο αλγόριθμο για SP3 και τηλεφωνικά τα ενεργοποίησα στη Microsoft. Έχουν περασμένο ακόμα SP2 με το serial για το SP3. Αλλά δε νομίζω να φταίει αυτό, γιατί δούλεψαν έτσι κανονικά για 9 μήνες. Αν αυτό ήταν το πρόβλημα πιστεύω ότι τα προβλήματα με τις μπλε οθόνες και τις μη εκκινήσεις των Windows θα υπήρχαν απ' την αρχή.
nikos21aek Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Έκανα την εγκατάσταση απ'ο μαύρα Windows με SP2. Αλλά μετά από λίγο καιρό αγόρασα άδεια και την πέρασα και τα ενεργοποίησα κανονικά. Η άδεια είχε serial με τον καινούριο αλγόριθμο για SP3 και τηλεφωνικά τα ενεργοποίησα στη Microsoft. Έχουν περασμένο ακόμα SP2 με το serial για το SP3. Αλλά δε νομίζω να φταίει αυτό, γιατί δούλεψαν έτσι κανονικά για 9 μήνες. Αν αυτό ήταν το πρόβλημα πιστεύω ότι τα προβλήματα με τις μπλε οθόνες και τις μη εκκινήσεις των Windows θα υπήρχαν απ' την αρχή. Κάτι που έβαλες στον υπολογιστή μπορεί να χάλασε τίποτα στην registry.Θυμίσου ποια προγράμματα πέρασες το διάστημα που αρχίσαν τα bsod και από τη στιγμή που έχεις γνήσιο κωδικό ψάξε να βρείς να κατεβάσεις μια retail έκδοσή των xp.Τσέκαρε τα π.μ σου.
pcos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 μου μυρίζει χαλασμένη μνήμη η απλά χτυπημένο δίσκο. για κανε κάνα memory και disk test.
nikos21aek Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 μου μυρίζει χαλασμένη μνήμη η απλά χτυπημένο δίσκο. για κανε κάνα memory και disk test. +1 Όντως κάνε αυτά πρώτα για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι μνήμη ή δίσκος.
johnyb98 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 στο πρώτο κομμάτι χτύπησες κέντρο. ήδη ο σκληρός είχε πρόβλημα και τον άλλαξα. όσο για τη μνήμη, έχει δύο DDR2. τους έκανα μαζί test για περίπου 1 ώρα (με το Windows memory diagnostic test) και δε βγήκε κάτι. Συμφωνώ με την πιθανότητα της μνήμης αλλά σκέφτομαι μήπως έχει τσιμπήσει και ιό. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω ακόμα τον υπολογιστή στα χέρια μου για να πειραματιστώ. Απλά, παίρνω ιδέες να δω τί μπορώ να κάνω. Η γνώμη σας για ιό; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:49 ---------- Λοιπόν, έβαλα αυτόν που έχει τον υπολογιστή να κάνει scan ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ με το Panda που έχει ήδη εγκατεστημένο επάνω του και δε βρέθηκε κανένας ιός. Βέβαια, θα μου πείτε, δε σημαίνει πως επειδή το Panda έβγαλε σαν αποτέλεσμα μηδέν (0) ιούς ότι είναι και έτσι. Πιστεύω όμως πως πρέπει να είναι έτσι και πως μιλάμε για πρόβλημα hardware. Η δική σας άποψη;
pcos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 δηλαδή άλλαξες δίσκο και έκανες νέα εγκατάσταση η απλά πέρασες με ghost την παλιά που ήταν στον χτυπημένο. αν έκανες το τελευταίο τότε βρήκαμε τι φταίει
johnyb98 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Το δεύτερο. Πέρασα την προηγούμενη εγκατάσταση με ghost. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:35 ---------- Αλλά με το Acronis που δημιούργησα το image αρχείο όλα πήγαν κανονικά και πολύ γρήγορα μάλιστα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:41 ---------- Και κάτι ακόμα. Αυτό το σκηνικό (ghost από ελαττωματικό δίσκο σε καινούριο) το έχω κάνει πάρα πολλές φορές και δεν έχει υπάρξει μία φορά που να μη μου έχει δουλέψει. Γι' αυτό δεν πιστεύω ότι φταίει αυτό.
eSATA Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 αυτα τα windows ολο προβληματα ειναι..... ελπιζω να βρεις τη λυση αν και νομιζω οτι φταινε τα windows:-)
duffyduck Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 αν δεν έχεις υπερθέρμανση σε cpu ή gpu και εφόσον ram και hark disk ειναι εντάξει, τοτε φορματ. εκτός αν είναι θέμα τροφοδοτικου. αποσύνδεσε τελειως ολα τα CD/DVD drives και δούλεψό το μόνο με τον σκληρο. αν δεν σου κάνει BSOD, τοτε πες αντιο στο τροφοδοτικο σου. διαφορετικα, δοκιμασε οποωσδηποτε re-partioning και format, και μετα νεα εγκατάσταση.
pcos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 φιλε μου γενικός κανόνας: δεν περνάμε με ghost τα windows από χτυπημένο δίσκο. δεν ξέρεις ποτε τι αρχεία έχουν γίνει corrupted. και το acronis δεν πρόκειται να σου βγάλει κάποιο λάθος. κανε νέα εγκατάσταση από την αρχή, ίσως και ένα quick format πρώτα και θα είσαι OK.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.