Προς το περιεχόμενο

Maximus Formula (X38) vs. 8GB PC2-8500 memory ?

ultraxmode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους !!!

Βρε παιδιά, μήπως κάποιος απο εσάς που έχει το Maximus Formula (X38 Intel Chipset) έχει δοκιμάσει να του βάλει 8GB μνήμη στα 1066MHz ??? (δλδ. 4x2GB DDR2 PC2-8500 1066Mhz) και να του δουλέψει κανονικά ???

Ψάχνομαι για μνήμες ωστε να το πάω στα 8Gb.. Μην με ρωτήσετε γιατί να βάλω 8GB .. απλά νομίζω πως είναι καλύτερα να πάω στα 8GB απο τώρα κ να είμαι προετοιμασμένος για Windows 7 64bit παρά να ψάχνω μετά μνήμες DDR2 1066MHz και να μην βρίσκω.. ή να βρίσκω αλλά να είναι ασύμφορες.. πιστεύω είναι η καλύτερη εποχή για αγορά DDR2 τώρα που έχουν πέσει οι τιμές τους..

ευχαριστώ !!! όποιος το έχει δοκιμάσει, παρακαλώ ας με βοηθήσει λίγο. thanks:shifty:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:26 ----------

Κανείς ??...

Δημοσ.

Εγώ έχω την Asus Rampage Formula με 8Gb Ram corsair dominator 1066 και δουλεύει άψογα με Vista Ultimate 64bit.

Σε σένα γιατί να μην δουλέψει;

Δημοσ.

Λένε απο εδώ κ απο κεί (σε διάφορα forum) πως παίζει πολύ μεγάλη ασυμβατότητα με τις μνήμες διαφόρων Vendors.. άλλοι λένε πως φταίει το ICH9R άλλοι λένε πως φταίει ο memory controler , οτι και καλά δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά το "βάρος" των 2GB Και στα τέσσερα slots..

Άλλοι λένε πως πρέπει να τις κατεβάσεις στα 800MHz ... τί να πώ.. έχω διαβάσει διάφορα.. γιαυτό λέω.. μήπως υπάρχει κάποιος με Maximus Formula και 8GB ?..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:42 ----------

Εγώ έχω την Asus Rampage Formula με 8Gb Ram corsair dominator 1066 και δουλεύει άψογα με Vista Ultimate 64bit.

Σε σένα γιατί να μην δουλέψει;

Ποιά ακριβώς Kits έχεις ? .. κωδικός ?...

thanks.;)

Δημοσ.

Αυτές έχω βάλει κι εγώ στο μάτι φίλε μου.. αλλα το κακό είναι οτι δεν είμαι σίγουρος για το αν θα παίξει κανονικά στο Maximus Formula που έχω.. και δεν είμαι για να μπαίνω στη διαδικασία για RMA , επιστροφές κτλ.. τα έχω περάσει στο παρελθόν κ δεν θέλω να τα ξαναπεράσω..

Δημοσ.

IMO 8GB είναι υπερβολικά πολλά, εάν δεν ασχολείσαι με video-photo editing ή μηχανολογικά σχέδια κλπ. Εδώ το crysis σε vista χ64 παραπάνω απο 3 γιγα δεν χρησιμοποιεί.

Κράτα τα λεφτά σου και οταν βγουν τα win7 μαζί με τις καρτες dx11 ρίχτα σε καρτα αν θες να παίζεις.

τα 8gb εκτός απο ανούσια θα ζορίσουν το chipset σου πάρα πολύ. Αν θές να κάνεις σωστή δουλειά usarε 2 dimmάκια.

Δημοσ.
IMO 8GB είναι υπερβολικά πολλά, εάν δεν ασχολείσαι με video-photo editing ή μηχανολογικά σχέδια κλπ. Εδώ το crysis σε vista χ64 παραπάνω απο 3 γιγα δεν χρησιμοποιεί.

Κράτα τα λεφτά σου και οταν βγουν τα win7 μαζί με τις καρτες dx11 ρίχτα σε καρτα αν θες να παίζεις.

τα 8gb εκτός απο ανούσια θα ζορίσουν το chipset σου πάρα πολύ. Αν θές να κάνεις σωστή δουλειά usarε 2 dimmάκια.

Ασχολούμαι αρκετά με Photoshop είναι η αλήθεια.. όχι επαγγελματικά, ερασιτεχνικά..

αλλά απο εκεί κ πέρα, ακόμα κ για gaming.. έχεις κάποια σύν.. (με περισσότερη μνήμη)... δεν είναι τελικά αυτό που λέμε, οτι το χ παιχνίδι δεν θέλει τόση μνήμη.. έτσι πίστευα κ εγώ..

αλλά τελικά, η μνήμη που χρησιμοποιείται απο ένα παιχνίδι, είναι ανάλογη με το πόσο μεγάλο capacity σε μνήμη έχεις ... ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ παράδειγμα..

http://www.corsair.com/_appnotes/AN811_Gaming_Performance%20Analysis_6GB_vs_3GB.PDF

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...