Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον ακουστε πως εχει η κατασταση.

εχουμε ενα pc με καρτα γραφικων agp που βγαζει 2 εξοδους vga και dvi.

στη vga βαζουμε την οθονη του υπολογιστη.

στο dvi βαζουμε εναν adaptora dvi>hdmi και με ενα καλωδιο το συνδεουμε στη τηλεοραση που εχει εισοδο hdmi.

μεχρι εδω ολα δουλευουν κανονικα. εχουμε εικονα και στην οθονη του pc και στην τηλεοραση.

το προβλημα ειναι με τον ηχο.

θελω ο ηχος να ακουγεται απο τα ηχεια της τηλεορασης.

οταν λεω ηχο ενοω ολους τους ηχους που παιζει το pc, ειτε ηχους των windows, ειτε mp3...

απ'οτι ξερω ο ηχος μεσω του καλωδιου hdmi και με pc δε μπορει να μεταφερθει.

ετσι σκεφτηκα να παρω τον ηχο απο τη καρτα ηχου που βγαινει και να το συνδεσω στην εισοδο rca της τηλεορασης.

δε το εχω κανει αλλα σκεφτομαι οτι θα υπαρχει προβλημα αν το κανω αυτο γιατι οταν η τηλεοραση θα περιμενει σημα απο το hdmi, θα περιμενει εικονα και ηχο απο hdmi.

ετσι δε θα μπορει να παιζει την εικονα του hdmi και ταυτοχρονα τον ηχο του rca,σωστα?

γινεται ή οχι? αν δε γινεται με αυτο το τροπο, υπαρχει καποιος αλλο?

ευχαριστω

Δημοσ.

Το HDMI μεταφέρει κανονικότατα και ήχο......

Αρκεί μέσα απο τα Windows να ρυθμίσεις ως συσκευή εξόδου του ήχου την συσκευή HDMI.....

Έχω ακριβώς την ίδια διάταξη με κάρτα γραφικών την ASUS Ati 4850.....με το ανταπτοράκι συνδεδεμένα σε μια SAMSUNG 32'' LEA656 FHD.

Το μόνο που κάνω είναι να άλλαζω την πηγή εξόδου (HDMI,speakers, ακουστικά κλπ.).....

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών δεν μπορεί να μεταδώσει ήχο, και ειδικά με αντάπτορα, εσύ πώς τα κατάφερες?

Δημοσ.

Αυτές οι κάρτες που λέει ο klog (ATI 4xxx) μεταφέρουν ήχο. Στην περίπτωση του Αλέτζου δε γίνεται. Υπάρχουν τηλεοράσεις που δίπλα στην hdmi είσοδο έχουν audio in και το χρησιμοποιούν μαζί με το σήμα video του hdmi(κάποιες philips μου έρχονται στο μυαλό).

Δημοσ.

Οι κάρτες γραφικών που δεν έχουν έξοδο HDMI αλλά χρησιμοποιούν αντάπτορα DVI to HDMI διαθέτουν κύκλωμα ήχου ? Μπορεί να περάσει και ήχος δηλαδή όταν χρησιμοποιούμε αντάπτορα ?

Μιλάμε για σύγχρονες κάρτες πάντα π.χ. από την 4670 και πάνω

Δημοσ.
Οι κάρτες γραφικών που δεν έχουν έξοδο HDMI αλλά χρησιμοποιούν αντάπτορα DVI to HDMI διαθέτουν κύκλωμα ήχου ? Μπορεί να περάσει και ήχος δηλαδή όταν χρησιμοποιούμε αντάπτορα ?

Μιλάμε για σύγχρονες κάρτες πάντα π.χ. από την 4670 και πάνω

Ναι νομίζω, βαριέμαι να πάω να δοκιμάσω αλλά έχω την εντύπωση πως και οι nvidia δίνουν ήχο στο dvi (σειρά 9χχχ)

Δημοσ.

Ενδεχομένως να αφορά κάρτες συγκεκριμένης σειράς και πάνω αλλά παιδιά με την 4850 στην υλοποίηση της ASUS και το ανταπτοράκι που είχε μέσα βρήκα την υγεία μου.

Ενα καλωδιάκι κατευθείαν στην TV αισθάνομαι πως κάνει και upscaling(σίγουρα παντως ψιλοβελτιώνει το divx) και το μόνο που κάνω είναι αυτό που περιέγραψα επιλέγω πηγή εξόδου του ήχου....

Τι να πω πιθανό να είμαι τυχερός

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

γεια σας εγώ έχω μια amd radeon hd 6800 το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ στο control panel της κάρτας διαβάζει κανονικά την tv,πάω στο source της tv κ δε διαβάζει κατι στην σθγκεκριμένη εξοδο hdmi...;πρέπει να ρυθμίσω κάτι ίσωσ μέσα από τη κάρτα γραφικών αλλά δεν έχω ιδέα τι κ πως...καμία βοηθεια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...