Προς το περιεχόμενο

iMac που δεν ανάβει...

Cue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φεύγω χθες για Αθήνα και τον αφήνω ανοιχτό ως συνήθως.

Επιστρέφοντας σήμερα τον βρίσκω σβηστό.

Πατάω το power, ακούγεται ο χαρακτηρηστικός ήχος του boot up, τα ανεμιστηράκια να πέρνουν μπρος, το cd να κάνει τον γνώριμο ήχο και μετά σβήνει...ούτε καν η οθόνη δεν ανάβει.

Πριν αρχίσουν να περνάνε σκέψεις από το μυαλό με διαδικασίες επιστροφής στην rainbow, υπάρχει κάτι που μπορώ να δοκιμάσω?

Thanks...

Δημοσ.

Κανε για αρχη ενα reset smc.Τον βγαζεις τελειως απο το ρευμα και τον αφηνεις για ενα λεπτο νομιζω.Μετα ξανασυνδεεις.Καλου κακου βγαλε και οτι προσθετη συσκευη εχεις επανω.

P.S Τον ειχες συνδεμενο σε ups?

Δημοσ.

Θα το δοκιμάσω τώρα καθώς επίσης και να βγάλω ένα από τα 2 dimms της μνήμης.

Δε τον έχω σε ups αλλά δεν έγινε κάποια διακοπή/πτώση απ' ότι ενημερώθηκα.

Δημοσ.

Ελπιζω τελικα να ειναι κατι ασημαντο, οπως καποιο περιφερειακο, αλλα σε ενα μηχανημα που κανει 1600Ε+ (και 800 να εκανε το ιδιο) ενα ups ειναι απαραιτητο. Και ενα καλο ups, οχι των 45Ε

Δημοσ.

Λοιπόν τον έβγαλα από την πρίζα για αρκετή ώρα.

Πάτησα το power και αυτή την φορά η οθόνη άναψε, πριν σβήσει και πάλι...

Πλέον δεν φτάνει στο σημείο να κάνει ούτε το "τανταΑΑΑΑ"....

Δημοσ.

ξε-σύνδεσες όλα τα περιφερειακά πριν το ανοίξεις?

μυρίζομαι logic board ;/

αν ήτανε σκληρός θα σου κόλλαγε στο μήλο.

ελπίζω να είσαι μέσα στην εγγύηση.

Δημοσ.

Δεν έχει και τπτ πάνω...μόνο το κeyboard.

Είμαι μέσα στην εγγύηση...μόλις 9 μήνες τον έχω.

Μόλις 1 μήνα π το είχα αγοράσει μου είχε παρουσιάσει πάλι πρόβλημα αλλά μια και έξω (see image) οπότε δεν ασχολήθηκα.

Έστειλα email στην document και περιμένω...

006bq8.th.jpg

Δημοσ.

αυτο που βλεπω στην οθονη σου ειναι η καρτα γραφικων να τα χει παιξει στο open gl λογω θερμοκρασιας.. μου το εμφανιζε κ μενα τον πρωτο καιρο που παιζα 7ωρες+ warcraft 3, αλλα με κλεισιμο κ ανοιγμα κ τα ανεμιστηρια στο full για 5 λεπτα ετσι ωστε να πεσει η θερμοκρασια, ξαναεπανερχονταν..

όπως κ να χει, κ η καρτα γραφικων να να ειναι, ειναι κολλημενη πανω στη logicboard οποτε κ παλι πας για αλλαγη!! εφυγες!! πηγαινε ρωτα, οσο εχεις ακομη εγγυηση!

Δημοσ.

darklordvader77, το μόνο που έπαιζα τότε ήταν movies και τπτ άλλο.

Επικοινώνησε η Document μαζί μου

Το πρόβλημά σας μπορεί να οφείλεται σε προβληματικό δίσκο, τροφοδοτικό, motherboard ή μνήμη

Αύριο ανεβαίνω Αθήνα να το παραδώσω...

iced, έχεις απόλυτο δίκιο. UPS έχω σπίτι (πλέον είμαι Κόρινθο βέβαια) και είχα συνδέδεμένο το PC.

Κανονικά φεύγει ένα καλώδιο από το PC στο UPS (όπως αυτό της οθόνης όταν πέρνει ρεύμα από το PSU του PC) και το καλώδιο τροφοδοσίας του PC το βάζεις στο UPS.

Το mac με το συγκεκριμένο power cord πως σκατά το συνδέεις? :/

Δημοσ.
darklordvader77, το μόνο που έπαιζα τότε ήταν movies και τπτ άλλο.

Επικοινώνησε η Document μαζί μου

Αύριο ανεβαίνω Αθήνα να το παραδώσω...

iced, έχεις απόλυτο δίκιο. UPS έχω σπίτι (πλέον είμαι Κόρινθο βέβαια) και είχα συνδέδεμένο το PC.

Κανονικά φεύγει ένα καλώδιο από το PC στο UPS (όπως αυτό της οθόνης όταν πέρνει ρεύμα από το PSU του PC) και το καλώδιο τροφοδοσίας του PC το βάζεις στο UPS.

Το mac με το συγκεκριμένο power cord πως σκατά το συνδέεις? :/

το καλωδιο ρευματος του imac τυπου σούκο που ειναι θα το βαλεις σε μια απο τις DIN εξοδους που εχει το ups σου.

Δημοσ.

dream21, πολλά UPS δεν έχουν υποδοχές για να συνδέσεις κατευθείαν καλώδιο Suko.

Cue, σε αυτήν την περίπτωση, μια καλή λύση είναι να πάρεις ένα πολύπριζο Suko, να του κόψεις το φις και να το αντικαταστήσεις με το βύσμα που χρειάζεται το UPS. Έτσι θα μπορείς να συνδέεις εκεί το iMac αλλά και άλλες συσκευές που μπορεί να χρειαστείς κατά καιρούς χωρίς να ψάχνεις να βρεις περίεργα καλώδια.

Προσοχή! Αν δεν ξέρεις ακριβώς πως να το κάνεις αυτό, καλό θα είναι να μην πειραματιστείς μόνος σου αλλά να αφήσεις να το κάνει κάποιος ηλεκτρολόγος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...