horsepower Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Καλησπέρα παιδια.. Η ιστορία έχει ως εξής. Για να παίξω ένα παιχνίδι που παίζει μόνο σε dx10 είπα να βάλω τα Windows 7 και να κάνω ένα dual boot με τα xp μου. Κάνω ένα partition στον ίδιο σκληρό που είχα και τα xp και βάζω τα 7..Έλα όμως που όταν έκανα reboot δεν μου έβγαζε τίποτα για επιλογή λειτουργικού αλλά με έβαζε κατευθείαν στα 7. Έψαξα για καμιά ώρα το bios μήπως και είναι απενεργοποιημένο το dual boot αλλά τίποτα..Όταν ήμουν μέσα στα 7 μου έβγαζε τα αρχεία των παλιών windows (xp) αλλά δεν γινόταν να κάνω boot από αυτά. Αφού από τόσα--> . μου έγιναν τόσα --> Ο βάζω μέσα το GΡarted και σβήνω το partition με τα 7 με την ελπίδα ότι θα ξεκινήσει την επόμενη φορά από τα xp αλλά τίποτααααα...Τώρα λοιπόν όποτε ξεκινάει ο υπολογιστής φτάνει μετά το bios και λέει δεν βρέθηκε λειτουργικό και λέει να πατήσω enter για να συνεχίσω και όταν το πατάω παλι τα ιδια. Θέλω λοιπόν όποιος θέλει και ξέρει και μπορεί να μου πει τι να κάνω για να booταρει από τα xp?
giorgos147 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Πρέπει να πειράξεις ένα αρχείο που έχει την ονομασία boot.ini .Μια φορά είχα το ίδιο πρόβλημα και το έφτιαξα κάνοντας ολοκληρωτικό φορμάτ(έτσι και αλλιώς ήθελα να κάνω...Οπότε μία η άλλη ) Βάζοντας ένα linux live cd θα καταφέρεις να βρεις το αρχείο...Αλλά δε ξέρω τι πρέπει να αλλάξεις και πως να το πειράξεις.
horsepower Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Α μάλιστα.Οπότε περιμένω να μου πει κάποιος τι πρέπει να πειράξω..Ευχαριστώ..
Hlapatsas Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Κατέβασε το δοκιμαστικό Paragon Drive Copy v9.0 Professional Recovery CD και φτιάξε μέσα από αυτό ένα bootable cd. Μόλις το γράψεις βάλε τον υπολογιστή να μπουτάρει από εκεί και ακολoύθησε βήμα-βήμα τις οδηγίες του προγράμματος για να διορθώσεις το χαλασμένο αρχείο που χρησιμοποιείται για το μπουτάρισμα. http://www.paragon-software.com/downloads/demo.html
horsepower Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Θα έχει οδηγίες για repair του boot.ini?Η άλλο αρχείο πρέπει αν φτιάξω?
Hlapatsas Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Θα σε πάει το cd που θα φτιάξεις βήμα-βημα. Θα επιδιορθωσεις το MBR(master boot record).Θα σε βάλει να διαλέξεις ποια εγκατάσταση των windows θες να επιδιορθώσεις νομίζω.
iant Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Fixmbr, Fixboot <γράμμα του δίσκου με τα ΧΡ> από το CD των Windows δοκίμασες;
washcloud Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Θα έχει οδηγίες για repair του boot.ini?Η άλλο αρχείο πρέπει αν φτιάξω? το boot.ini ευδοκιμεί μονάχα στα XP
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.