Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Firefox....ιός?

javavall

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο laptop ( vista basic ) ενός φίλου μου παρουσιάστικε το εξής πρόβλημα με τον firefox. Αργεί να φορτώσει τα sites και φαίνεται οτι πάντα προσπαθεί πρώτα να συνδεθεί σε μία συγκεκριμένη ip. Την έκανα tracert για να δω τι γίνεται και απ ότι είδα μετά από γαλλία,γερμανία κλτ καταλήγει ρωσία. Φαντάζομαι ότι αυτό δεν είναι καλό... Προσπάθησα να κάνω οριστική διαγραφή και επανεγκατάσταση του firefox, αλλά τίποτα. Το avast home edition δεν βρίσει κάτι ( αναμενόμενα ), ούτε το windows defender, ούτε το spybot.

Αναρωτιέμαι τι άλλες επιλογές έχω... Να σημειώσω ότι το ΙΕ δουλεύει μια χαρά.

Δημοσ.

κατ' αρχην ειμαι περιεργος, ποια ειναι αυτη η ip.

το οτι φτανει Ρωσία, δεν ειναι αυτόματα και ιός. μπορει να ειναι ενα κακογραμμένο extension.

μπορεις να την γράψεις εδώ;

μετά... οταν λες οτι εκανες διαγραφή και επανεγκατάσταση δεν ξέρω αν έσβησες και το προσωπικό σου προφιλ χρήστη firefox.

μεσα στο προφιλ αποθηκευονται bookmarks, extensions, cache, cookies, και άλλα που αφορούν μονο εσένα.

ενώ η εφαρμογή firefox αφορά όλους τους χρήστες του υπολογιστή.

η εφαρμογή βρισκεται (συνηθως) στο φακελο

C:\Program Files\Mozilla κλπ, κλπ...

ενω το προφιλ σου (συνηθως) στο φάκελο

C:\Users\..χρηστης..\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles

με απεγκατασταση του fx, νομίζω σβήνεται μονο η εφαρμογή, και οταν τον επανεγκαταστήσεις βρισκει το παλιο σου προφιλ και δουλευει με αυτο.

οποτε, αν ο "ένοχος" ειναι ενα απο τα extensions, δεν σβήστηκε με την επανεγκατασταση.

------------------------------------------------------------------------

μπορεις να τρέξεις την εντολή

>C:\Program Files\Mozilla ..(συμπηρωσε εδω τη σωστη διαδρομή)... \firefox.exe" -ProfileManager

και ειτε να δημιουργησεις ενα νέο προφιλ , που θα ειναι τελειως καθαρο, χωρις κανενα extension, να δεις αν συμβαινει το ίδιο.

και αν θες να σβησεις το παλιο προφιλ (εγω δεν θα το εκανα, προτιμω να ψαξω ποιο συγκεκριμενο extension εχει προβλημα, παρα να τα παρει ολα η μπάλα).

---------------------

.. αυτα, αν υποθεσουμε οτι εχει καποιο προβλημα ο firefox, και δεν φταει κατι γενικά στο λειτουργικό (spyware, virus, kλπ), αφου ηδη εψαξες για αυτα.

Δημοσ.

Τα έχω δοκιμάσει αυτά που λες παραπάνω με τον firefox. Παρατήρησα ότι και ο IE παρόλο που δεν καθυστερεί, πάντα πρώτα βλέπει μια ip,διαφορετική από αυτή του firefox.

O firefox βλέπει την 62.109.4.193 και τελικά πρέπει να είναι από Kαζακστάν :confused:.

Ο ΙΕ βλέπει την 216.195.56.27, αφού πρώτα βγάλει αυτό : http://tb288.narod.ru/288.html

Το avast στο deep scan και στο scan πριν φορτώσουν τα windows δεν βρήκε τίποτα. Το windows defender στη βαθειά σάρωση πάλι τίποτα. Τώρα έχω βάλει και το windows malicious tool removal μήπως βρει τίποτα...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:07 ----------

Τελικά τέλος καλό όλα καλά...ήταν ένα από τα καλά trojans. Ο Kaspevsky έκανε την δουλειά του

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...