koystado Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Γεια σας εχω ένα σύστημα 5.1 της creative και θα ήθελα να μου πείτε αν σε μία ταινία hd (και οχι μόνο) με πεντακάναλο ήχο οι ομιλίες θα βγαίνουν απο το centre ηχειο ή απο τα 3 μπροστινά.Ευχαριστώ.
geobot24 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Και εγω αυτο ξερω...Οτι σε γενικα σε ταινιες που εχουν 5καναλο ηχο οι ομιλιες βγαινουν απο το κεντρικο ηχειο.
korios Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Στις ταινίες που είναι γυρισμένες σε 5.1 ήχο συνήθως οι ομιλίες ακούγονται μόνο από το κεντρικό ηχείο (εφόσον φυσικά αυτοί που μιλάνε βρίσκονται μέσα στο πλάνο). Στον κινηματογράφο το κεντρικό ηχείο βρίσκεται πίσω από το πανί της οθόνης.Τα υπόλοιπα 4 ηχεία χρησιμοποιούνται για τους ήχους περιβάλλοντος, τη μουσική και τα εφέ. Οι παλιές ταινίες που ήταν γυρισμένες σε surround (3.0) δεν χρησιμοποιούσαν κεντρικό ηχείο (είχαν δεξί-αριστερό και 1 πίσω). Κάποιες από αυτές στο DVD έχουν κρατήσει τον αρχικό ήχο παρόλο που λένε 5.1 και έτσι παίζουν και από τα 3 μπροστά την ομιλία. Δεν έχει σχέση με αν είναι HD video, το ίδιο ισχύει και για τα DVD, avi, κινηματογράφους κτλ με 5.1 ήχο (και σε πολλά παιχνίδια).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.