tempo Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 καλησπέρα, θέλω να τεστάρω την ταχύτητα μεταξύ pc και router. Ο λόγος είναι ότι τα έχω συνδέσει μέσω ενός καλωδίου που περνάει μέσα απο τοίχο (υπήρχε απο τον ηλεκτρολόγο που έφτιαξε τα ηλεκτρολογικά στο σπίτι). Όταν συνδέω υπολογιστή και router με άλλο εξωτερικό καλώδιο νομίζω ότι έχω καλύτερη ταχύτητα στο internet. Υπάρχει κάποιος τρόπος?
nske Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Θα μπορούσες να κάνεις ακριβή μέτρηση, αν μπορούσες να συνδέσεις έναν δεύτερο υπολογιστή (π.χ. laptop) στη θέση του router, και να τρέξεις κάποιο ειδικό client-server πρόγραμμα όπως το Iperf (για Windows μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ, για οδηγίες δες εδώ, για *nix, σχεδόν σίγουρα θα υπάρχει σε έτοιμο package). Υπάρχουν και εφαρμογές που προσπαθούν να υπολογίσουν το bandwidth με πιο γενικές μεθόδους, συνήθως βασιζόμενες στο ICMP, αλλά δε μπορούν να δώσουν τόσο ακριβή αποτελέσματα.
tempo Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 έστω και κατα προσέγγιση....ποιές είναι αυτές οι εφαρμογές?
100 010 00 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Βασικα θες και δευτερο pc οπως λεει ο αποπανωφ με soft τυπου network traffic μονιτορ, αλλα κατα προσεγγιση αν κανεις ping to router απο command prompt και η απαντηση ειναι <1msec, εκμεταλλευεσαι επαρκως τη ταχυτητα σου
tempo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 κάνω ping στο router και η απάντηση είναι <1msec άλλα η ταχύτητα είναι αισθητά μειωμένη. Δοκίμασα και με ένα torrent και το κατέβασε με σταθερή και πολύ καλή ταχύτητα. Το πρόβλημα είναι στο σερφάρισμα. Σαν να αργεί ο υπολογιστής μου να στείλει πχ την αίτηση για το τάδε site που θέλω να δω....! Επίσης στα torrent το upload μου είναι απογοητευτικό!!!
100 010 00 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Για κανε πρωτα ενα καθαρισμο με το malwarebytes και ξαναποσταρε αφου τεσταρεις το upload σου...... θα σου πω τι θα κανεις, ειναι 2-3 βηματα που πρεπει να κανουμε
tempo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 θα το κάνω φίλε μου και θα ενημερώσω. Να πω βεβαίως ότι μάλλον δεν είναι πρόβλημα malware γιατί όταν συνδέω υπολογιστή και router με άλλο εξωτερικό καλώδιο το upload "πετάει"
100 010 00 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Ε αλλαξε το να τελειωνεις αν νομιζεις οτι αυτο που χρησιμοποιεις τωρα ειναι σουπα
tempo Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 ναι αυτό θα ήταν η πιο εύκολη, οικονομική και σίγουρη λύση αν δεν ήταν ..... μαγκωμένο μέσα στον τοίχο!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.