capthookb Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Σύντομα θα πάρω νέα μητρική και επεξεργαστή. Δεν έχω ιδέα όμως τι chipset/επεξεργαστή να επιλέξω ώστε να μην έχω προβλήματα με το Linux. Θα προτιμούσα να αγοράσω hardware με drivers ανοιχτού κώδικα. Γι' αυτό σκεφτόμουν να επιλέξω κάποια μητρική με ενσωματωμένη Intel κάρτα γραφικών (gma) μιας και για αυτές υπάρχουν οδηγοί ανοιχτού κώδικα. Παιχνίδια δεν πρόκειται να παίξω και windows δε χρησιμοποιώ. Αλλά χρειάζομαι καλές επιδόσεις σε OpenGL (google earth, composite effects κτλ) και 2D επιτάχυνση στο Linux. Πιστεύετε πως οι οδηγοί γραφικών της ATI θα βελτιωθούν στο μέλλον; Απ'όσο ξέρω τα chipset της intel έχουν καλή υποστήριξη σε οδηγούς στον kernel. Επίσης είδα πως και η nvidia έχει οδηγούς ανοιχτού κώδικα στον kernel. Με τα chipset της AMD τι παίζει; Εκτός από τον τομέα των καρτών γραφικών, υπάρχουν και αλλού proprietary drivers; Ti άποψη έχετε επί του θέματος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 αντε καιρος ηταν ! εγω θα επαιρνα καρτα γραφικων nvidia ωστε να εχεις την υποστηριξη drivers απο την nvidia χωρις προβληματα. συχνα updates , το χει παρει σοβαρα το linux Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Υπαρχει καποια προτιμηση σε intel ή amd επεξεργαστη? Δεν ξερω αν θα βελτιωθει η ati κι αλλο, αλλα δεν εχω μεγαλες ελπιδες. Η nvidia δεν ειναι απλα μπροστα απο τις intel και ati, ειναι ετη φωτος μπροστα. Η nvidia αυτη τη στιγμη εχει σαν ισχυρο χαρτι το compositing χωρις βοηθειες και το vdpau, η intel εχει το kms και προσπαθει να μπει στο vdpau, και η ati λεει οτι θα μπει στο παιχνιδι του kms και σημερα λυνει προβληματα που η nvidia τα εχει εδω και ενα χρονο λυμενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Η nvidia όντως έχει καλύτερη υποστήριξη από τις υπόλοιπες, αλλά δεν παύει να κάνει επιλεκτική υποστήριξη καρτών της. Δηλαδή features και updates έχουν μόνο οι τελευταίας γενιάς κάρτες και είμαι σίγουρος πως σε 1-2 χρόνια οι τωρινές κάρτες θα μπούν στον πάγκο. jim_p όχι δεν έχω κάποια προτίμηση σε intel ή amd επεξεργαστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 δεν νομιζω να μπουν στον παγκο. παντως εγω ειχα και gma και nvidia με ιντελ chipset και ολα μια χαρα ηταν.βεβαια αλλες δυνατοτητες με nvidia!amd δεν εχω δει.οι δυσκολιες στο λινουξ ειναι σε καποια εξωτερικα μονο(εκτυπωτες ,καμερες και wifi) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.