Προς το περιεχόμενο

Mozilla Firefox Bookmarks

Lagoudisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω δυο δισκους. Εναν 640 χωρισμενο σε 200(windows) + 440(αρχεια) και εναν 320.

Εβαλα καινουρια windows στον 320 χωρις να σβησω τα παλια στον 200. Το προβλημα ειναι οτι εχω ξεχασει να βγαλω τα bookmarks του mozilla απο τα παλια windows και προσπαθω να βρω τροπο να τα περασω στον mozilla στα καινουρια windows. Η εγκατασταση του mozilla στα παλια windows υπαρχει ακομα.

Καποιος που να ξερει πως μπορω να το κανω?

Δημοσ.

Πηγαινεις στον δισκο που ειναι η παλια εγκατασταση και στην τοποθεσια > Documents and Settings\το username σου \Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\"φακελος με τυχαιο ονομα"\bookmarks.html,

το παιρνεις απο εκει και το βαζεις στην ιδια τοποθεσια αλλα στον δισκο που ειναι η καινουργια εγκατασταση ή καλυτερα τον κανεις import απο τον firefox (bookmarks > organize bookmarks > import and backup> import html.

Δημοσ.

Σε Vista πας στο φάκελο C:\Users\όνομα χρήστη\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\κάποια γράμματα.default\

ή

σε XP C:\Documents and Settings\όνομα χρήστη\Applications Data\Mozilla\Firefox\Profiles\κάποια γράμματα.default\ (αν θυμάμαι καλά)

και όλα τα αρχεία που θα βρεις μέσα τα αντιγράφεις και τα επικολλάς στον αντίστοιχο φάκελο του άλλου pc...στην περίπτωση σου στα καινούρια windows.

Έτσι θα έχεις ολόκληρο το προφίλ backup (extensions, themes, passwords, bookmarks, settings, κ.τ.λ.)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για να μην ανοίγω αλλο θεμα

εχω το εξης πρόβλημα και δεν μπορω να βρω λύση εδω και 10 μερες

οταν πατάω τα bookmarks μου ΒΓΑΙΝΕΙ ενα μικρο παράθυρο page bookmarked με επιλογή done kai cancel............αυτο δεν υπήρχε πως το αφαιρώ απο το να εμφανίζεται συνέχεια??

Δημοσ.

Αυτό γίνεται την πρώτη - πρώτη φορά που ανοίγεις τον Firefox (ας πούμε, αμέσως μόλις ανοίξεις τον υπολογιστή, το πρωί) και καμία άλλη φορά, ή συνέχεια, κάθε φορά που πατάς τα bookmarks;

Δημοσ.

Δεν ξέρω καν αν γίνεται, αλλά ποιο το νόημα να το αφαιρέσεις; Είτε επιλέξεις από το μενού Bookmarks > Bookmark This Page είτε πατήσεις το shortcut CTRL+D είτε κάνεις δεξί κλικ > Bookmark This Page, αυτό σημαίνει πως θέλεις να προσθέσεις το τρέχον tab ως νέο bookmark. Το παραθυράκι που εμφανίζεται σου δίνει τη δυνατότητα να παραμετροποιήσεις το bookmark που θα δημιουργηθεί. Αν δε θέλεις κάτι τέτοιο, μπορείς να κάνεις απλά drag 'n' drop του tab στη Boomarks Toolbar ή στο μενού Bookmarks, οπότε δε θα σου εμφανίσει το παραθυράκι, αλλά θα δημιουργήσει αυτόματα το bookmark με τις default ρυθμίσεις (π.χ. θα πάρει τον τίτλο του bookmark από τον τίτλο που έχει ορισμένο η σελίδα στον HTML κώδικά της κλπ)...

Δημοσ.
Αυτό γίνεται την πρώτη - πρώτη φορά που ανοίγεις τον Firefox (ας πούμε, αμέσως μόλις ανοίξεις τον υπολογιστή, το πρωί) και καμία άλλη φορά, ή συνέχεια, κάθε φορά που πατάς τα bookmarks;

και την πρώτη φορα αλλα και μετά, οχι πάντα όμως,συνήθως γινεται στην αρχή οταν ανοίγω νεο παράθυρο

αυτο δεν το θέλω γιατι απλα ανοίγοντας τους σελιδοδείκτες για να παω σε κάποια απο αποθηκευμένη διεύθυνση μου βγαζει αυτο το μήνυμα για προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

φανταστείτε οτι εχω κατα καιρούς 3-4 blank page αποθηκευμένα στους σελιδοδείκτες μου.

εχω απεγκαταστησει τον firefox αλλα μετα πάλι τα ιδια όταν το βάζω.

Δημοσ.

Κοίτα....Τι το προκαλεί και τι ακριβώς συμβαίνει, δεν γνωρίζω. Επίσης δεν ξέρω ούτε αν διορθώνεται οριστικά. Εγώ πάντως, το αντιμετώπισα ως εξής: Όταν πρόκειται να ανοίξω πρώτη φορά τα bookmarks,γιατί μόνο τότε μου το παρουσιάζει και όχι όταν, ας πούμε, "ζεσταίνεται"- προσέχω και πατάω με το ποντίκι μου στην κάτω δεξιά άκρη της καρτέλας "Σελιδοδείκτες". Ποτέ στη μέση, ποτέ αλλού. Στην κάτω δεξιά άκρη, ίσα-ίσα που πιάνει το ποντίκι για να ανοίξει τα bookmarks. Αυτό, την πρώτη φορά. Μετά, όπου κι αν πατήσω, ανοίγουν κανονικά, χωρίς πρόβλημα. Αστείο; Πολύ. Δουλεύει όμως. Δοκίμασέ το, αν θέλεις. Τουλάχιστον, δεν θα γεμίζουν οι σελιδοδείκτες σου με άχρηστες ή διπλές και τριπλές καταχωρήσεις.

Σου επισυνάπτω και ένα στιγμιότυπο με την ακριβή θέση του ποντικιού, καθώς πατώντας εκεί, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.

Βασίλειος

post-118157-129063003132_thumb.jpg

Δημοσ.

δυστυχώς δεν παίζει ουτε αυτο σε μένα

καθε φορά που θα ανοίξω νεο παράθυρο,στο πρώτο κλικ πανω στα bookmarks βγαίνει αυτο που προνεφερα.

υπάρχει καποιος τρόπος να αφαιρέσω το mozila και ολα οσα εχει εγκαταστήσει στο pc μου?να μη μείνει ουτε ίχνος δηλαδή και να κάνω μετα μια καθαρή εγκατάσταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...