ClassicFHR Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Γειά σας. Είμαι έτοιμος να αγοράσω την Sapphire RADEON HD 3850 (ΑGP) που στην κατηγορία της στα reviews είναι πρώτη, αλλά έχω τρείς απορείες πριν προχωρήσω. 1ον Τι γίνεται με τους drivers της κάρτας? Δουλεύουν τελικά ή θα πετάξω τα λεφτά μου? Από που να τους κατεβάσω για να μην έχω πρόβλημα? 2ον Στον σύστημα εχω φορτωμένα ΚΑΙ τα Linux Ubuntu. Την υποστηρίζουν ή θα εχω πρόβλημα? 3ον Η motherboard μου ειναι η MSI MS-6758. Η καρτα λεει οτι η μνήμη της ειναι GDDR3. Εγω κατάλαβα ότι αυτές τις κάρτες μνήμης παίρνει η motherboard οπότε δεν θα εχω πρόβλημα. Σώστα κατάλαβα? ...στω. Υ.Γ. Η πιθανότητες για αναβάθμιση του συστήματος σε PC Eχpress είναι 0% ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:05 ---------- Aς βοηθεισει καποιος....
liopyr Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Aγνοώ το spam, και απαντάω μη τυχόν μπεις μετά από δέκα μέρες και βασιστείς σε αυτό για την αγορά σου. Οι agp της ATi έχουν αμαρτωλό παρελθόν με άπειρες περιπτώσεις buggy drivers. Το τελευταίο hotfix λένε πως διορθώνει το πρόβλημα, προσωπικά πάντως δεν θα το ρίσκαρα. Από Linux δεν σκαμπάζω, πάντως συνήθως οι Linux-άδες δεν προτιμούν Ati. Αυτοί ξέρουν. Δεν έχει σχέση τι τύπο μνήμης έχει η κάρτα με την μητρική σου, δε σε απασχολεί. Αν μπαίνει στο slot παίζει. (τελεία). Y.Γ: Yπομονή.
eSATA Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 η 4670 μου οπως και η 3470 μου παιζουν μια χαρα σε ubuntu παντως
MemphisX Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Γειά σας. Είμαι έτοιμος να αγοράσω την Sapphire RADEON HD 3850 (ΑGP) που στην κατηγορία της στα reviews είναι πρώτη, αλλά έχω τρείς απορείες πριν προχωρήσω. 1ον Τι γίνεται με τους drivers της κάρτας? Δουλεύουν τελικά ή θα πετάξω τα λεφτά μου? Από που να τους κατεβάσω για να μην έχω πρόβλημα? 2ον Στον σύστημα εχω φορτωμένα ΚΑΙ τα Linux Ubuntu. Την υποστηρίζουν ή θα εχω πρόβλημα? 3ον Η motherboard μου ειναι η MSI MS-6758. Η καρτα λεει οτι η μνήμη της ειναι GDDR3. Εγω κατάλαβα ότι αυτές τις κάρτες μνήμης παίρνει η motherboard οπότε δεν θα εχω πρόβλημα. Σώστα κατάλαβα? ...στω. Υ.Γ. Η πιθανότητες για αναβάθμιση του συστήματος σε PC Eχpress είναι 0% ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:05 ---------- Aς βοηθεισει καποιος.... Αργησα να δω το συγκεκριμένο post οπότε ίσως αυτα που θα σου πω να έιναι άχρηστα... αχολούμαι με linux εδώ και 1.5 χρόνο πιο συγκεκριμένα με τις διανομές Ubuntu και Gentoo. Οι εμπειρίες μου απο τους drivers για τις κάρτες γραφικών της ATI είναι ανάμικτες... Πιο συγκεκριμένα έχω δοκιμάσει τις Saphire ATΙ Radeon 9800SE και Asus AH3650 και οι δυο AGP. Αν ασχολείσαι με gaming θα σου πρότεινα να ψάξεις καλύτερα για μια nVidia μιας και θα έχεις πιο σίγουρα αποτελέσματα και καλύτερες επιδόσεις σε παιχνίδια μέσω Wine. Αν πάλι δεν ενδιαφέρεσαι και θελεις μόνο τα βασικά τότε στην συνιστώ ανεπιφύλακτα. Συγκεκριμένα οι υπάρχουν 3 drivers για τις κάρτες γραφικών της ATI. Οι open source radeon,radeonHD (της Novel) και οι proprietary (closed source) Catalyst/fglrx της ATI. Στις τελευταίες κάρτες γραφικών της ΑΤΙ αν θέλεις 3D μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο τους fglrx μιας και οι open source λυσεις δεν υποστηρίζουν ακόμα 3D. Σαν proprietary drivers όμως έχουν και τα περισσότερα προβλήματα και ευτυχώς τον τελευταίο χρόνο η ATI έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στους linux drivers της και μπορώ να πω ότι πολλά προβλήματα έχουν λυθεί. Ο κυριότερος λόγος που θα προτιμούσε κάποιος linuxας ΑΤΙ σε σχέση με nVidia είναι οτι η ΑΤΙ είναι η δεύτερη εταιρια που βοηθάει στην ανάπτυξη open source drivers μετά τη Intel κατι το οποίο είναι δυνατό χαρτί και βλέπουμε τα πολύ θετικά αποτελέσματα σε παλιές κάρτες γραφικών με open source drivers όπου οι επιδόσεις σε βασικά πράγματα όπως επιτάχυνση XV για αναπαραγωγή Video είναι καλύτερη απο τους fglrx. (η nVidia den παρέχει open source λύσεις ούτε δίνει specs sheets των καρτών της για να βοηθήσει στην αναπτυξη αυτών). Ο λόγος που οι Linuxαδες προτιμούσαν nVidia είναι γιατί γενικά είχε δώσει ιδιαίτερο βάρος στο Linux σαν εταιρία κυρίως λόγο των συμφωνιών που είχε με μεγάλες εταιρίες όπως η Disney/Pixar που χρησιμοποιούσαν συστήματα με Linux και στην επεξεργασία 3D γραφικών επιβαλονταν να έχει καλούς drivers. Η ΑΤΙ από την άλλη είχε πάρα πολύ κακιά υποστήριξη Linux (εβγαζε καινούριους driver μια στις τόσες και τα bug fixes ήταν ελάχιστα) αλλά το σκηνικό άλλαξε με την εξαγορά της από την AMD μιας και η αντίπαλος Intel σαν μεγάλος υποστηρικτής της open source κοινότητας βγάζει όλους τους drivers open sourced και είδικα στον χώρο τον επεξεργαστών τα οφέλη απο μια κίνηση να γίνει η εταιρία φιλικότερη στην κοινότητα linux ηταν τεράστια (ειδικά στον τομέα των server) πήρε η μπάλα και την ΑΤΙ και έτσι η εικόνα των drivers της ΑΤΙ δεν εχουν καμία σχεση με αυτή πριν 2 χρόνια... και όσο περνάει ο καιρός τόσο καλυτερεύει το σκηνικό. Για να έχεις πιο σφαιρική άποψη καλό είναι να ρίξεις και μια ματια στο http://www.phoronix.com/ και ειδικά στo forum του συγκεκριμένου site μιας και έχει πολύ υλικό για να αντλήσεις πληροφορίες... Υ.Γ.:Η μνήμη της καρτας γραφικών δεν έχει καμία σχέση με την μνήμη RAM που πέρνει η μητρική σου, όπως είπε και ο liopyr "Αν μπαίνει στο slot παίζει."
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.