Προς το περιεχόμενο

προβλημα με εξωτερικο σκληρο

nikosl21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα ο εξωτερικος σκληρος μου χαλασε μετα απο πεσιμο και ετσι αναγκαστηκα να αγορασω αλλον.ο νεος σκηλορος ειναι wd 500gb χωρις να χρειαζεται τροφοδοσια...μετα απο μια εβδομαδα ξεκινησαν τα προβληματα...ολα ηταν κανονικα μεχρι που του μετεφερα καποια αρχεια με σκοπο να τα περασω στον 2ο υπολογιστη που εχω..οταν τον συνδεσα ενω τον αναγνωριζε δεν μπορουσα να μπω μεσα για να παρω τα αρχεια...κολλουσε ο υπολογιστης και δεν με αφηνε ουτε δεξι κλικ να κανω πανω του..τον ξανασυνδεσα στο αλλο pc αλλα και εκει τα ιδια..μετα απο λιγη ωρα δοκιμων μου εμφανισε επιλογη για format..του εκανα αλλα απο τοτε τα αρχεια εχω την εντυπωση οτι μεταφερονται πολυ αργα(ενω μπορει να ξεκιναει με 2mb/s πεφτει μεχρι τα 200kb και συνεχιζει να πεφτει..αυτο το παρατηρησα οταν πηγα να μεταφερω πολλα αρχεια συνολικου μεγεθους 10gb..ειναι λογικη αυτη η ταχυτητα?)..επισης μερικες φορες η αντιγραφη σταματαει και μου εμφανιζει το εξης μηνυμα:απετυχε η αιτηση σφαλμα στην συσκευη Ι/Ο η κατι παρομοιο(το ιδιο ακριβως προβλημα μου εμφανιστικε και οταν χρησιμοποιησα το utorrent και αποθηκευα το αρχειο απευθειας εκει..μετα απο 5 λεπτα το εμφανισε)..παταω επαναληψη αλλα μου εμφανιζεται το ιδιο προβλημα...ο σκληρος εχει εγγυηση 3 χρονια..λετε να μπορουν να διορθωσουν το προβλημα η να μου τον αντικαταστησουν??μπορω να κανω κατι εγω??τον ειχα αγορασει απο το e-shop.. συγνωμη αν σας κουρασα :P

Δημοσ.

Δωσ' τον/στείλ' τον e-shop, αναφέροντας όσα μας είπες, και ΖΗΤΩΝΤΑΣ αλλαγή.

O δίσκος κατά Πάσχα πιθανότητα (...σύντομα δλδ),

ψοφάει.

Δημοσ.

...όντως, διότι το "error" δεν λέει τίποτα παραπάνω από ότι...αρνείται να "συνεργαστεί" ο δίσκος (read/write).

Θα μπορούσε να ευθύνεται ιός, ρεύμα, ένα απλό fault στο file system του, ζόρια με τα λειτουργικά, conficts ίσως....αλλά :

Από τη στιγμή που του κάνει τσαλίμια σε δύο pc, προσωπική μου γνώμη είναι ούτε το χρόνο του να χάνει προσπαθώντας να γίνει Indiskana Jones, και ν' ανακαλύψει "Το Μυστικό Του Χαμένου Partition", ούτε τα νεύρα του και μελλοντικά αρχεία να διακυβεύσει.

...είναι και 'κεινη η φάση που του κόλλησε καθώς κατέβαζε σ' αυτόν με το utorrent, που μου κάνει κλικ ότι "ο δίσκος" δεν πολυγουστάρει τα εγκόσμια...είτε ζόρι τραβάει με τα ηλεκτρονικά, είτε με τον δίσκο τον ίδιο λέω 'γω...

Γι' αυτό και είπα να τον στείλει πίσω.

Άλλωστε αρχεία που τον νοιάζουν μάλλον δεν έχει, και γενικώς δεν οφείλει να τραβιέται λόγω πιθανού προβλήματος με το προϊόν - οπότε ας κόψουν το σβέρκο τους στο e-shop, να του παραδώσουν ένα προϊόν που μάλλον δεν θα έχει αυτά τα προβλήματα....

...Τώρα θα μου πεις, για e-shop μιλάμε, ε......

Χμμμμμμμ (γι' αυτό τόνισα να "απαιτήσει"...)

Δημοσ.

...είναι και 'κεινη η φάση που του κόλλησε καθώς κατέβαζε σ' αυτόν με το utorrent, που μου κάνει κλικ ότι "ο δίσκος" δεν πολυγουστάρει τα εγκόσμια...είτε ζόρι τραβάει με τα ηλεκτρονικά, είτε με τον δίσκο τον ίδιο λέω 'γω...

Και γι'αυτό υπάρχει μία εξήγηση, για την οποία όμως δεν παίρνω και όρκο για το κατά πόσο μπορεί να ισχύει.

Δημοσ.

...θεωρίες πολλές, αλλά ο συγκεκριμένος "κύριος", έχει κι ένα βεβαρυμένο ιστορικό :

ψόφιες ταχύτητες, I/O errors κατά τη διάρκεια write, αδυναμία ενός απλού read, KMKZ file system, κοινή συμπεριφορά σε 2 πισιά...

Πγοσωπικά του βάζω τγία, και πγοτείνω ν' αφήσει το τγαγούδι, και να πάει να γίνει κομμώτγια ΕΕΕEE να γυρίσει στο e-shop...

Δημοσ.

στις σελιδες που αναφερατε ειχα μπει πριν ποσταρω..:P το rma τι ακριβως σημαινει δεν ξερω..στο e-shop θα δεχτουν να μου κανουν αλλαγή?το προβλημα που εχει ο σκληρος θα μπορουν να το διορθωσουν τουλαχιστον ?υπαρχει η περιπτωση να τον παρω πισω ακριβως ετσι? Επισης τι ακριβως πρεπει να κανω?να παρω πιο πριν ενα τηλεφωονο η να παω σε ενα καταστημα μαζι με τον σκληρο και την εγγυηση?

Δημοσ.
στις σελιδες που αναφερατε ειχα μπει πριν ποσταρω..:P το rma τι ακριβως σημαινει δεν ξερω..στο e-shop θα δεχτουν να μου κανουν αλλαγή?το προβλημα που εχει ο σκληρος θα μπορουν να το διορθωσουν τουλαχιστον ?υπαρχει η περιπτωση να τον παρω πισω ακριβως ετσι? Επισης τι ακριβως πρεπει να κανω?να παρω πιο πριν ενα τηλεφωονο η να παω σε ενα καταστημα μαζι με τον σκληρο και την εγγυηση?

rma: Return Merchandise Authorization

Στην προκειμένη περίπτωση του eshop:

rma: Rubber Manufacturers Association

GLITR.

Δημοσ.

χεχε μαλιστα....τουλαχιστον μπορει να γινει κατι?δεν θελω να αγορασω και τριτο εξωτρεριικο...

παντως νομιζω οτι αν του περναω αρχεια σιγα σιγα και δεν χρησιμοοποιω το τορρεντ απευθειας με σκληρο οτι δεν θα εχω προβλημα....φοβαμαι ομως μην παθει παλι το ιδιο και χασω τα αρχεια ξανα...γι αυτο σταματησα να τον χρησιμοποιω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...