Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Το προτυπο Sata μεταδιδει τα δεδομενα σειριακα, ενω το IDE παραλληλα. Αρα χρειαζονται πολυ λιγοτερα καλωδια/επαφες για την ιδια δουλεια. Το καταλαβαινεις αμεσως απο το μεγεθος του βισματος Sata σε σχεση με το IDE. Και ειδικα οταν σε ενδιαφερει ΠΟΛΥ η τακτοποιηση των καλωδιων (ποσο μαλλον οταν υπαρχει εμπροσθιος ανεμιστηρας), φυσικα και το Sata καλωδιακι μπορεις να το κανεις ο,τι θελεις αρα συμφερει (ειδικα αν αγορασεις καποιο ευλυγιστο). http://i240.photobucket.com/albums/ff23/GeorgeMan/0103.jpg Τα μονα IDΕ καλωδια που παραδεχτηκα ηταν της Ryan, και συγκεκριμενα αυτα. Υπερβολικα ευλυγιστα και μαλιτζεβελα σε σχεση με οτιδηποτε άλλο ide/roundcable.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Αν εχεις προβληματα με buffer underrun οπως εγω ή αν το υποτιθεμενο νεο recorder θα ειναι σημαντικα καλυτερο απο το τωρινο (π.χ. αν το τωρινο υποστηριζει εγγραφη μεχρι 4x ), τοτε σαφως και αξιζει εκει που εχουν φτασει οι τιμες. Αλλα αν εισαι ικανοποιημενος, τοτε δε νομιζω να αξιζει. Απλα περιμενε να χαλασεi (και οχι δε παιζουν τοσο ρολο τα χιλιοστα μεταξυ των "μαζεμενων ide round-cables", αλλα το ποσο ευλιγιστα ειναι. Ειχα αγορασει ενα Akasa... και παρολο που ηταν πανλεπτο ηθελες μπρατσα για να το λυγισεις χαχαχα)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 1) Εγω περιμενω το AD-7240S. 2) Μεχρι και το ενσωματωμενο εργαλειο των Vista λεει ταχυτητα... ποιο προγραμμα εχεις? 3) Στα cd οσο πιο αργα τοσο πιο καλη ειναι η εγγραφη. Στα DVD οχι, εκει πρεπει να το γραφεις με το max που υποστηριζουν (οχι οτι με 8x σε 16x δισκακια θα εχεις καποιο προβλημα αλλα λεμε). 4) Ναι αυτο ειναι. Αν π.χ. θελω να μεταφερω ενα αρχειο απο το DVD στον υπολογιστη μου, ποσο γρηγορα θα ειναι ικανο να το μεταφερει. Ή αν βλεπω μια ταινια και πατησω το fast forward ποσο γρηγορα θα ειναι ικανο να προσπελασει τα δεδομενα. 5) Ναι βεβαιως και υπαρχει "ποιοτητα γραψιματος". Ειδικα οταν βλεπεις τo buffer να αδειαζει, και μολις αδειαζει να ακους ενα "τικ" απο τη μοναδα, και μετα να συνεχιζει... φαντασου ποσο χαλια γραφεται. Αν εχεις το Nero, σιγουρα θα εχεις το Nero CD/DVD speed. Αυτο εχει ενα tab που λεγεται disk quality. Νομιζεις για πλακα υπαρχει αυτο? Δες ας πουμε εδω ποσα λαθη βρεθηκαν... και μετα δες εδω (τσεκαρε και τη κλιμακα του καθε διαγραμματος). Υπαρχει οπως βλεπεις τεραστια διαφορα... Η ποιοτητα δεν εχει να κανει μονο με το αντιγραφικο, αλλα και με το δισκακι, υποψην ε.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 1) Γενικα τα Sammy ειναι μαπα 2) Χρησιμοποιω Nero και Ashampoo Burning Studio, τα οποια δυστυχως δεν ειναι δωρεαν. Για καψιμο εικονικων αρχειων (ή αρχειων εικονων οπως λεγονται) [.iso/.mds κτλ], χρησιμοποιω Power Iso και Img Burn τα οποια ειναι δωρεαν. 3) Δε το 'χω δοκιμασει 4) Ναι και απο το ποσο γρηγορο υπολογιστη εχεις γενικα. 5) Οχι θολουρα δεν υπαρχει. Απλα καποια καρε μπορει να βγουν σπασμενα (αν και αυτο συμβαινει κυριως λογω κακης κωδικοποιησης ή κωδικοποιησης με 1 pass μονο), ή να ζοριστει να διαβασει απο το dvd με αποτελεσμα να αναγκαστει να ριξει τη ταχυτητα κι ετσι να καθυστερησει η ταινια ή να κανει μικροκολληματα... Τελος, αν δε μπορει να διαβασει καθολου καποιο κακογραμμενο τομεα ειτε θα τον πηδηξει και να δεις σπασιμο στη ταινια ειτε θα κολλησει τελειως και δε θα μπορεις να δεις τη ταινια καθολου Σε δεδομενα ειτε θα ακουσεις να χαμηλωνει ταχυτητα για να διαβασει σωστα τα δεδομενα, ειτε απλα το αρχειο στο οποιο η εγγραφη ειναι κακη δε θα μπορει να διαβαστει καν και θα κολλησει η μοναδα (και ο υπολογιστης, οσο εχεις το κακο dvd/cd μεσα)... PS: Το Nero CD/DVD speed ειναι δωρεαν.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 1 Απριλίου 2009 1) Μπαχ τι 16 τι 20 τι 22 μη νομιζεις οτι υπαρχει καμια διαφορα... Πρεπει πρωτα να βρεις δισκακια 22X (μονο κατι Taiyo Yuden εχω δει 20x). 2)Γιαυτο το ανεφερα ως free 5) Κατα τη διαρκεια της αναπαραγωγης. Ναι μπορει να μη τη βλεπεις λογω κακης εγγραφης. (λιγο σπανιο να μη ξεκιναει καν, συνηθως τα προβληματα ερχονται πιο μετα, οπου και αυξανεται η πραγματικη ταχυτητα εγγραφης γιατι ερχομαστε πιο "εξω" στην επιφανεις του cd/dvd.) Για να το διαπιστωσεις αν οντως φταιει η εγγραφη σε τετοιες περιπτωσεις, βαλε το cd στον υπολογιστη και κανε ενα Quality test με το Nero Speed Btw το Nero ειναι πολυ βαρυ, αλλα μια χαρα προγραμμα. Το εχουν αδικησει..
@topos Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Τα lg τι λενε? Γενικοτερα καποια εναλλακτικη στα sony/optiarc (εχουν περασει μερικα cd-r/dvd-r/dvd-rw sony απο τα χερια μου και ηταν ολα μαπα...Μασουσανε ενα πλαστικο γραναζι στο μηχανισμο τους και δεν ανοιγοκλεινανε...)μιας και αποφευγω οτιδηποτε sony.
blackstar Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 LG, εχω δυο και είναι οκ, αλλά πρέπει να τα ταΐζεις με καλα δισκάκια, αλλιώς ειναι μέτρια, και επίσης αν θες full speed πρέπει να πατσαρεις το firmware.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Τα lg τι λενε?Γενικοτερα καποια εναλλακτικη στα sony/optiarc (εχουν περασει μερικα cd-r/dvd-r/dvd-rw sony απο τα χερια μου και ηταν ολα μαπα...Μασουσανε ενα πλαστικο γραναζι στο μηχανισμο τους και δεν ανοιγοκλεινανε...)μιας και αποφευγω οτιδηποτε sony. Κι εμενα καααμποσα NEC/Sony/Optiarc και κανενα δεν εχει μασησει κανενα γραναζι. Μηπως τα κλεινεις απο το πορτακι? Αυτο καλο ειναι να αποφευγεται... Δεν ειναι και τιποτα να παταμε το κουμπι αντι για το πορτακι. Τα NEC- NEC/Optiarc ηταν τελεια. Μετα που γινανε Sony μου τη σπασανε λιγο
dr lag Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 Δημοσ. 4 Απριλίου 2009 4) Η συσκευη λεει οτι εχει και lightscribe λειτουργια. Νομιζω οτι εχει να κανει με εκτυπωση εικονας στο dvd? Ασπρομαυρη ή εγχρωμη? Οποιαδηποτε εικονα? Υποθετω οτι χρειαζομαι αναλογο δισκακι και αναλογο προγραμμα για κατι τετοιο? Ξερετε καποιο free? Με το ligthscribe τυπώνεις μονόχρωμες εικόνες πάνω στη χρυσή επιφάνεια του CD/DVD. Προϋπόθεση να χρησιμοποιείς συμβατή συσκευή και δισκάκια, που είναι βέβαια πιο ακριβά και δυσεύρετα. Γυρνάς το δισκάκι ανάποδα και οπλίζεσαι με αρκετή υπομονή αφού χρειάζονται 10-20΄. Υπάρχει και αντίστοιχη τεχνολογία της οποίας μου διαφεύγει το όνομα, που υπόσχεται ανάλογα αποτελέσματα σε μικρότερο χρόνο, αλλά για κάποιο λόγο που δεν θυμάμαι, δεν μου γέμισε και τόσο το μάτι. Από κει και πέρα, υπάρχει πάντα και η σαφώς ομορφότερη αλλά όχι και τόσο ανθεκτική λύση της inkjet εκτύπωσης, μόνο που εκεί χρειάζεσαι εκτός από κατάλληλα δισκάκια και τον ανάλογο εκτυπωτή ή πιο απλά, καταφεύγεις στην κάπως φασαριόζικη λύση της αυτοκόλλητης ετικέτας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.