theoritikos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Ένας φίλος μου έχει έναν εξωτερικό western digital σκληρό. Μια μέρα καταλάθος έκανε write zero, και από τότε ο σκληρός δεν εμφανίζεται στα windows, αλλά εμφανίζεται ότι υπάρχει μια usb συσκευή. Ξέρω πως το write zero, κάνει κάτι σαν format στον δίσκο (δηλαδή, βάζει μηδενικά σε όλη του την επιφάνεια). Αν δοκιμάσω να επανακτήσω τα αρχεία του με τα γνωστά διασωστικά προγράμματα, θα τα καταφέρω? Επίσης για να τον ξαναδούν τα windows, θα πρέπει να γίνει format από τα εργαλεία διαχείρισης?
PCharon Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Αν δοκιμάσω να επανακτήσω τα αρχεία του με τα γνωστά διασωστικά προγράμματα, θα τα καταφέρω? Όχι. Επίσης για να τον ξαναδούν τα windows, θα πρέπει να γίνει format από τα εργαλεία διαχείρισης? Ναι.
theoritikos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Χμμ μάλλον την έκανε την πατάτα ο φίλος μου.. Αν κάνουμε format τον δίσκο, να υποθέσω πως θα χαθούν μια για πάντα τα αρχεία του, ε? Γενικά υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρουμε ή να το ξεχάσει μια και καλή?
PCharon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Αν κάνουμε format τον δίσκο, να υποθέσω πως θα χαθούν μια για πάντα τα αρχεία του, ε? Όχι, έχουν ΗΔΗ χαθεί διότι έχουν γραφεί από πάνω μηδενικά bytes. Με κανένα απολύτως λογισμικό δεν είναι δυνατόν να επανακτήσει δεδομένα που έχουν επανεγγραφεί. Τα συγκεκριμένα λογισμικά είναι γι άλλες καταστάσεις. Οτιδήποτε άλλη βλακεία αν είχε κάνει θα είχε μια ελπίδα, τώρα όμως όχι.
madsc Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Όχι, έχουν ΗΔΗ χαθεί διότι έχουν γραφεί από πάνω μηδενικά bytes. Με κανένα απολύτως λογισμικό δεν είναι δυνατόν να επανακτήσει δεδομένα που έχουν επανεγγραφεί. Τα συγκεκριμένα λογισμικά είναι γι άλλες καταστάσεις. Οτιδήποτε άλλη βλακεία αν είχε κάνει θα είχε μια ελπίδα, τώρα όμως όχι. 100% σωστός. theoritikos, μα ειλικρινά έκανε το μόνο πράγμα που δεν θα έπρεπε να κάνει αν ήθελε αρχεία από αυτό το δίσκο. /sc
washcloud Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μια μέρα καταλάθος έκανε write zero [...] ...κάπως έτσι θα μπορούσε ν' αρχίσει ένας συγγραφέας μια ιστορία, αν ήθελε έναν σοκαριστικότατο πρόλογο, και τον αναγνώστη να πει : "...μα, ΓΙΝΟΝΤΑΙ τέτοια λάθη;!" Ξέρω πως το write zero, κάνει κάτι σαν format στον δίσκο (δηλαδή, βάζει μηδενικά σε όλη του την επιφάνεια) ...για την ακρίβεια, τα ξέρεις...περίπου ανάποδα : το "format" είναι που είναι "κάτι σαν" το zero filling...... (για να το καταλάβεις με παράδειγμα, το format είναι ας πούμε ο Jean-Claude Van Damme. To zero filling είναι ο Chuck Norris....) (...είναι μία από τις περιπτώσεις που το ρητό της υπογραφής σου δεν έχει νόημα) Αν κάνουμε format τον δίσκο, να υποθέσω πως θα χαθούν μια για πάντα τα αρχεία του, ε? ...σου απαντήσαμε ήδη PCharon, madsc, και ο υποφαινόμενος. Ελπίζω να μην έχεις αμφιβολία πλέον ότι τ' αρχεία έχουν ήδη χαθεί γι' αυτό το χωροχρονικό συνεχές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.