Προς το περιεχόμενο

Πρώτα βήματα στο προγραμματισμό.

eXtreme520

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Toolkit για δημιουργία GUI.

Δε σου χρειάζεται (ακόμα). Μετά από καιρό όταν έχεις μάθει την ίδια τη γλώσσα που θες, όποια κι αν είναι, τότε θα προχωρήσεις να μάθεις και κάποιο toolkit.

Ακριβώς! Είναι λίγο κουραστικό το να "αργήσει κανείς να βγει σε παράθυρα" αλλά η "σοβαρή" γνώση της ίδιας της γλώσσας (C++) και όχι του framework (πχ: Qt) γίνεται στην ΚΟΝΣΟΛΑ!

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

OK! C++ ftw

Τώρα θέλω να μου προτείνετε ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ βιβλίο για να το διαβάσω σε πρώτη φάση, μιας και δεν είμαι απόλυτα εξασκημένος και είμαι λίγο μπουρδούκλομα στα αγγλικά και ΟΧΙ κάτι προχωρημένο.. Αφότου το διαβάσω και εξασκηθώ πάω σε κάτι ποιό προχωρημένο και ούτε κάθε εξής.....

Δημοσ.
OK! C++ ftw

Τώρα θέλω να μου προτείνετε ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ βιβλίο για να το διαβάσω σε πρώτη φάση, μιας και δεν είμαι απόλυτα εξασκημένος και είμαι λίγο μπουρδούκλομα στα αγγλικά και ΟΧΙ κάτι προχωρημένο.. Αφότου το διαβάσω και εξασκηθώ πάω σε κάτι ποιό προχωρημένο και ούτε κάθε εξής.....

Πριν το βιβλίο, δεν ρίχνεις μια ματιά στο

http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/

Δημοσ.
OK! C++ ftw

............

Δημοσ.
OK! C++ ftw

Εγώ έχω το C Προγραμματισμός: Εισαγωγή στην C++ και στην Java, συγγραφέας Deitel & Deitel, Εκδότης: Μ. Γκιούρδας.

Έχει αναλυτικά εικονίδια, φωτο, παραδείγματα, συμβουλές, συχνά λάθη που γίνονται και πρέπει να προσέξεις, γενικά μου φαίνεται πολύ κατάλληλο για κάποιον ερασιτέχνη. Τώρα επειδή ακριβώς ασχολούμαι μόνο από χόμπι δεν ξέρω πόσο καλό θεωρείται, οπότε περίμενε να σου απαντήσουν κι άλλοι.

Δημοσ.

Εγώ έχω το "Μαθετε c++ σε 24 ώρες" (24 χρόνια!! :P). Απλά εννοεί πως τα μαθήματα είναι της 1 ώρας. Εκδότης: Μ. Γκιούρδας (τι σύμπτωση...). Το βιβλιο καλούτσικο είναι με αναφορές σε συχνά λάθη ,θεωρία και αρκετα παραδείγματα. Επίσης απευθύνετε σε καθαρά αρχάριους με καλή εισαγωγή . Αυτά απο μένα!! :-)

Δημοσ.

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να κάνεις μια υποχώρηση και να στραφείς σε κάποιο Αγγλικό βιβλίο. Οι μεταφράσεις είναι άθλιες τις πιο πολλές φορές. Και μερικές εκφράσεις είναι "κάπως". Ας πούμε ένα βιβλίο για PHP που έχω, το "$var" το μεταφράζει "δολλάριο var". :-(

...αν βέβαια δε ξέρεις την Αγγλική σε ικανοποιητικό επίπεδο, πάσο.

Δημοσ.
Πριν το βιβλίο, δεν ρίχνεις μια ματιά στο

http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/

OK! C++ ftw

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να κάνεις μια υποχώρηση και να στραφείς σε κάποιο Αγγλικό βιβλίο. ...

...αν βέβαια δε ξέρεις την Αγγλική σε ικανοποιητικό επίπεδο, πάσο.

@eXtreme520: εάν ξέρεις έστω μέτρια αγγλικά, δες σε πρώτη φάση το link που σου έδωσα και από βιβλία ... όρεξη να'χεις!

Δημοσ.
Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να κάνεις μια υποχώρηση και να στραφείς σε κάποιο Αγγλικό βιβλίο. Οι μεταφράσεις είναι άθλιες τις πιο πολλές φορές. Και μερικές εκφράσεις είναι "κάπως". Ας πούμε ένα βιβλίο για PHP που έχω, το "$var" το μεταφράζει "δολλάριο var". :-(

Ναι αλλά το παιδί λέει ότι δεν είναι έμπειρος προγραμματιστής. Δεν είναι κάπως να πάει απευθείας σε ξενόγλωσσο τεχνικό βιβλίο που μπορεί και να τον μπερδέψει στην αρχή? Δεν έχω πρόβλημα με τα αγγλικά τα μιλάω very bestest εντ ε λοτ φλουεντλυ :P αλλά για αρχή προτίμησα ελληνικό βιβλίο.

Σε αυτό που έχω ας πούμε δεν έχω παρατηρήσει κάποια λάθος μετάφραση ή τέτοιο epic fail όπως το "δολλάριο var".

Δημοσ.
Ναι αλλά το παιδί λέει ότι δεν είναι έμπειρος προγραμματιστής. Δεν είναι κάπως να πάει απευθείας σε ξενόγλωσσο τεχνικό βιβλίο που μπορεί και να τον μπερδέψει στην αρχή?

...

για το λόγο αυτό κι εγώ του πρότεινα να ξεκινήσει με ένα ωραίο (και ΔΩΡΕΑΝ) online tutorial! ;-)

Δημοσ.

Δεν είναι κοινά σε όλες τις γλώσσες, μόνο στις γλώσσες που "συγκενεύουν" με την C, δηλαδή C, C++, C#, Java, J++ (μπορεί να υπάρχει και καμία ακόμα).

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Θα εκτιμίσω το χρόνο σας για να με βοηθήσετε!!! C++ ξεκινάω με το που τελειώνουν οι εξετάσεις. Για να φτιάξω ένα λεξικό, πόσο καιρό πρέπει να μαθαίνω την C++?

Επίσης το καλύτερο αγγλικό βιβλίο για αρχάριους ποιό είναι;

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Θα εκτιμίσω το χρόνο σας για να με βοηθήσετε!!! C++ ξεκινάω με το που τελειώνουν οι εξετάσεις. Για να φτιάξω ένα λεξικό, πόσο καιρό πρέπει να μαθαίνω την C++?

Επίσης το καλύτερο αγγλικό βιβλίο για αρχάριους ποιό είναι;

Την σύνταξη της γλώσσας μπορείς να την μάθεις σε μερικές εβδομάδες, ίσως λίγο παραπάνω.

Τις δυνατότητες της γλώσσας θα τις μαθαίνεις για πάντα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...