alex2005 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Υπάρχουν και άλλες λύσεις πέραν της Java και της C++. Βλέπε Python. Γενικότερα μην αναλώνεσαι σε συζητήσεις για το ποια είναι η τεχνολογία που θέλεις να μάθεις. Από την εμπειρία μου σε προηγούμενες συζητήσεις εδώ, δεν θα βγάλεις άκρη. Αποφάσισε μία στην τύχη και ξεκίνα να μαθαίνεις. Στο κάτω κάτω αυτό που θέλεις αυτήν την στιγμή είναι να μάθεις τα βασικά περί προγραμματισμού, οπότε δεν έχει σημασία τι θα μάθεις. Μάθε κάτι, και μετά η μετάβαση από μία γλώσσα σε μία άλλη είναι το πιο εύκολο πράγμα.
greatst Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Υπάρχουν και άλλες λύσεις πέραν της Java και της C++. ...Γενικότερα μην αναλώνεσαι σε συζητήσεις για το ποια είναι η τεχνολογία που θέλεις να μάθεις. ... Θα συμφωνήσω στο ότι πρέπει ο φίλος να επιλέξει κάτι και να ξεκινήσει ΜΕΛΕΤΗ! Αυτό είναι το βασικό!
ippo00 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Ίσως η ερώτηση έπρεπε να είναι "με ποιά γλώσσα να μην αρχίσω..."
GrandGamer Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Άμα αρχίσω Visual Basic και μετά μάθω Java και έπειτα C++, θα μπερδευτώ;θέλω μια γλώσσα να κάνω μια και έξω και να την μάθω καλά! Να αρχίσω από C++ Μπορώ να κάνω προγράμματα που θα έκανα με την Java και με την C++? Πιστεύω ότι θα μπερδευτείς για το λόγο ότι η Java και η C++ είναι βασισμένες στην C αντίθετα με τη VB που είναι βασισμένη στην Pascal και η σύνταξη των βασικών εντολών είναι τελείως διαφορετική.
ippo00 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Java, C#.. με κάτι τέτοιο ξεκίνα. Αλλιώς άμα θες κάτι άλλο.. python. Ότι και να μάθεις θα βρείς πάνω κάτω τα ίδια και στις υπόλοιπες γλώσσες οπότε σημασία έχει να αρχίσεις τώρα. Όχι να φάς ένα μήνα διαλέγοντας γλώσσα και στο τέλος να βαρεθείς. Πάνωτς καλό υλικό για διάβασμα τηα βρείς μάλλον για Java και Python. Την VB θα σου έλεγα να την αφίσεις.. Επίσης θα ήταν οι δυο γλώσσες που θα σκεφτόμουν να χρησιμοποήσω αν έφτιαχνα ένα εορτολόγιο και ενα λεξικό..
eXtreme520 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Με τη C++ μπορώ να φτιάξω προγράμματα που θα μπορούσα με την Java:
SpyrosR Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δεν υπάρχει πρόγραμμα που μπορείς να κάνεις με Java αλλά όχι με C++. Προσωπικά θεωρώ τη C++ ως την ισχυρότερη γλώσσα για ανάπτυξη εφαρμογών. ...απλά η C++ θα σε δυσκολέψει περισσότερο. Θέλει (πολλή) παραπάνω δουλειά για να τη μάθεις / χειριστείς.
eXtreme520 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Ωραία, το αποφάσισα! Θα αρχίσω με C++, αλλά ποιό λειτουργικό σύστημα να χρησιμοποιήσω; Windows or Linux?
greatst Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Με τη C++ μπορώ να φτιάξω προγράμματα που θα μπορούσα με την Java: Ισχύει ότι σου είπα ήδη καθώς -σε γενικές γραμμές- και η παρακάτω απάντηση του SpyrosR. Δεν υπάρχει πρόγραμμα που μπορείς να κάνεις με Java αλλά όχι με C++. Προσωπικά θεωρώ τη C++ ως την ισχυρότερη γλώσσα για ανάπτυξη εφαρμογών. ...απλά η C++ θα σε δυσκολέψει περισσότερο. Θέλει (πολλή) παραπάνω δουλειά για να τη μάθεις / χειριστείς. Πράγματι! Βέβαια, κάποια πράγματα γίνονται απλούστερα σε Java αλλά αυτό δεν αναιρεί αυτό που λες -και είπα κι εγώ νωρίτερα. Ωραία, το αποφάσισα!Θα αρχίσω με C++, αλλά ποιό λειτουργικό σύστημα να χρησιμοποιήσω; Windows or Linux? Θα πρότεινα linux (Ubuntu για παράδειγμα) αλλά εάν δεν είσαι εξοικιωμένος ξεκίνα με Windows. Σε πρώτη φάση απλά προγραμματάκια για "κονσόλα" θα κάνεις στα οποία η επιλογή Λ/Σ δεν θα αλλάξει τίποτε φοβερό!
eXtreme520 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Προγράμματα που αναπτύσω σε Linux, μπορούν να τρέχουν σε Windows ( και ας μην τρέχουν σε Linux ). Παράδειγμα: Το λεξικό που θα αναπτύσω στο Linux και το προγραμματίσω για Linux. Αλλά από λειτουργικό Linux μπορώ να φτιάξω κάτι για Windows κλασσικός Έλληνας.......
greatst Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Προγράμματα που αναπτύσω σε Linux, μπορούν να τρέχουν σε Windows ( και ας μην τρέχουν σε Linux ). Παράδειγμα:Το λεξικό που θα αναπτύσω στο Linux και το προγραμματίσω για Linux. Αλλά από λειτουργικό Linux μπορώ να φτιάξω κάτι για Windows κλασσικός Έλληνας....... Εάν χρησιμοποιήσεις Java τότε τα φτιάχνεις στο linux και τρέχουν όπως είναι σε linux+windows. Εάν χρησιμοποιήσεις C++/Qt τα φτιάχνεις στο linux και μετά δημιουργείς το εκτελέσιμο σε κάθε Λ/Σ που θέλεις να τρέχουν (με καθόλου ή λίγες αλλαγές στον κώδικα).
Evgenios1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Με τη C++ μπορώ να φτιάξω προγράμματα που θα μπορούσα με την Java: Κειτα . Εγω ασχολουμαι με το προγραμματισμο ως χομπι, πριν χρoνια ενας φιλος μου μου εδωσε την Visual Studio 6 enterprise , επιασα πρωτα τη vb δε καταλαβα χρηστο, μετα επιασα τη c++ και απο αυτην επιασα τα MFC εκει τα εχασα τελιος . Χρονια εφτιαχνα προγραμματα τυπου κονσολας στη c++ (δεν ανοιγα προτζεκτ, αλλα αρχεια cpp και εκει εγραφα ). Υστερα ακουσα για τη java, κατεβασα το NetBeans 4(ή 5:rolleyes:) κατεβασα και κανα simple και πειραματιζομουνα για μηνες. Τελος εμαθα για την τεχνολογια .Net και το Visual Studio EE 2008 τα κατεβασα και αρχισα με c++ που ειχα και καποια επαφη (και καλα). Μεσα στο vs ee 2008 ειδα μια καινουρια γλωσσα (για μενα ηταν καινουρια) ονοματης C# και μου αρεσε το χρωμα της (αυτο το πρασινο λολ) . Και ναι, αρχισα C# μονο και μονο για το χρωμα της, εμαθα και τα κλειδια της (class event interface) και ειμαι GG . Τωρα απο το .Net ασχολουμε μονο με WPF , λογου οτι τα window τα φτιαχνει με το DirectX και οχι gui32. Το ηθικο διδαγμα ? πειραματισου με διαφορες γλωσσε και δες τι σου κανει.
eXtreme520 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Εάν χρησιμοποιήσεις Java τότε τα φτιάχνεις στο linux και τρέχουν όπως είναι σε linux+windows. Εάν χρησιμοποιήσεις C++/Qt τα φτιάχνεις στο linux και μετά δημιουργείς το εκτελέσιμο σε κάθε Λ/Σ που θέλεις να τρέχουν (με καθόλου ή λίγες αλλαγές στον κώδικα). Συνεχίζω πορεία προς C++ όμως το C++/Qt τι είναι;
SpyrosR Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Toolkit για δημιουργία GUI. Δε σου χρειάζεται (ακόμα). Μετά από καιρό όταν έχεις μάθει την ίδια τη γλώσσα που θες, όποια κι αν είναι, τότε θα προχωρήσεις να μάθεις και κάποιο toolkit.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.