Προς το περιεχόμενο

χρειαζομαι τις γνωσεις σας για αγορά οθόνης

retsel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να αγορασω μια οθωνη 52 LCD και πανω..διαθετω γι'αυτο μεχρι 3000(ΝΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ TV)μεχρη στιγμης με κερδιζει η SONY LCD KDL-52EX1B!εχετε να μου προτηνετε κατη καλυτερο ?να δω καμια PHILLIPS?η κατι αλλο.?θελω την καλητερη επιλογη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!

Δημοσ.

Είχα πάει σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα και κοίταζα για οθόνη υπολογιστή, έκανα και μια βόλτα από τις τηλεοράσεις. Αυτό που πρόσεξα σε όλα τα μεγέθη ήταν ότι την εικόνα της Philips δεν την είχε καμία άλλη μάρκα.

Δημοσ.

Για να έχουμε καλύτερη κρίση, γράψε αν θες τι απόσταση θα έχεις από την tv και για ποια χρήση προορίζεται (tv, dvd, bluray, pc, console gaming) αξιολογώντας τη βαρύτητα. πχ 50%tv, 30%gaming, 20%bluray

3 χιλιάρικα είναι αυτά, να μην το ψειρίσουμε το θέμα? :-)

Είχα πάει σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα και κοίταζα για οθόνη υπολογιστή, έκανα και μια βόλτα από τις τηλεοράσεις. Αυτό που πρόσεξα σε όλα τα μεγέθη ήταν ότι την εικόνα της Philips δεν την είχε καμία άλλη μάρκα.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στις philips όταν ψαχνόμουν (όχι στις πολύ ακριβές) είναι ότι το μωβ το δείχναν μπλε! Εντελώς λάθος χρώματα, αν και ρυθμισμένες. Έχουν όμως καλό επεξεργαστή τηλεοπτικού σήματος.

Γενικά το κατάστημα δεν είναι το καλύτερο μέρος για να συγκρίνεις. Προτιμώ εξειδικευμένα sites (hdtvtest.co.uk) και γνώμες ιδιοκτητών και ειδικών από τα φορουμ. Οι περισσότερες tv στα μαγαζιά είναι αρύθμιστες, πολλές αδικούνται και άλλες εκθειάζονται. Άσε που το τηλεοπτικό σήμα που παίζουν κατά κόρον δεν είναι και το καλύτερο μέσο για σύγκριση...

Δημοσ.

Να γίνω πιο συγκεκριμένος…περίπου 3 μετρα είναι η αποσταση από την tv και 5-6 όταν είμαι στο κρεβάτι … 40% για games και από pc και από κονσόλες 35% dvd-bluray και 25% για tv. Όλα αυτά σαν πρώτη σκέψη… dvd θα βλέπω από το pc που θα το εχω συνδεμένο στην tv όπως και bluray από ps3 που και αυτό θα είναι συνδεμένο στην tv…

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:24 ----------

Για να έχουμε καλύτερη κρίση, γράψε αν θες τι απόσταση θα έχεις από την tv και για ποια χρήση προορίζεται (tv, dvd, bluray, pc, console gaming) αξιολογώντας τη βαρύτητα. πχ 50%tv, 30%gaming, 20%bluray

3 χιλιάρικα είναι αυτά, να μην το ψειρίσουμε το θέμα? :-)

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στις philips όταν ψαχνόμουν (όχι στις πολύ ακριβές) είναι ότι το μωβ το δείχναν μπλε! Εντελώς λάθος χρώματα, αν και ρυθμισμένες. Έχουν όμως καλό επεξεργαστή τηλεοπτικού σήματος.

Γενικά το κατάστημα δεν είναι το καλύτερο μέρος για να συγκρίνεις. Προτιμώ εξειδικευμένα sites (hdtvtest.co.uk) και γνώμες ιδιοκτητών και ειδικών από τα φορουμ. Οι περισσότερες tv στα μαγαζιά είναι αρύθμιστες, πολλές αδικούνται και άλλες εκθειάζονται. Άσε που το τηλεοπτικό σήμα που παίζουν κατά κόρον δεν είναι και το καλύτερο μέσο για σύγκριση...

Η απαντηση στην ερωτηση σου

Δημοσ.

Στα 3 μέτρα είσαι κοντά θα έλεγα για 52" ενώ στα 5-6 είσαι πολύ μακρυά. Είναι πρόβλημα αυτό.

Σκέψου τη λύση μιας οικονομικότερης tv για games+tv σε, συνδυασμό με αγορά projector για να απολαμβάνεις τις ταινίες σου. Πριν το απορρίψεις στάθμισε τις ανάγκες σου και ψάξ' το. Θα δεις ότι το κόστος μπορεί να είναι και χαμηλότερο.

Αν επιμένεις στη λύση της tv αποκλειστικά, τότε θες ένα all around μοντέλο με προηγμένα χαρακτηριστικά επεξεργασίας εικόνας ώστε να μη lagάρει στα games (πρόσεχε με τις samsung), να είναι fullHD για να πιάνεις αναλύσεις στα pc games (σ' αυτά τα χρήματα όλες οι lcd είναι), και να έχει σωστά χρώματα και ικανοποιητικό contrast για τις ταινίες.

Φίλε μου σε ζηλεύω γιατί βλέπω σ' αυτά τα χρήματα να πηγαίνεις για την κορυφαία SONY KDL-52Z4500! Αν έχεις το μεράκι και σου περισσεύουν τα χρήματα πάρ' την, αλλιώς και με μια SONY 52W4500 καλύπτεσαι.

Απαίτησε στα καταστήματα που πηγαίνεις να σου δείχνουν τις tv με προβολή καλού υλικού (bluray, hdgaming) και μην παρασύρεσαι από τους πωλητές. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά.

Δημοσ.

Sorry, αλλά μια τέτοια αγορά είναι πολύ σημαντική για να βασιστείς στις γνώμες μας. Καλύτερα να ψάξεις για εμπεριστατωμένα reviews σε net και περιοδικά του χώρου. Πάντως, αν σε παίρνει κοίτα προς Pioneer μεριά, έστω και σε λιγότερες ίντσες. Άλλωστε για 3 μέτρα απόσταση θέασης, οι 52'' είναι κάπως πολλές...

Υ.Γ. Αν όντως θα τη χρησιμοποιείς τόσο πολύ για παιγνίδια, οι Panasonic έχουν πολύ γρήγορη απόκριση panel ;-)

Δημοσ.

Μολης πηρε το ματι μου και την Philips 56PFL9954H....μου φανηκε πολη καλη....τι λετε?

Δημοσ.

Πραγματικα την εικονα της aurea plhilips δεν την εχει καμια....και με διαφορα μαλιστα!!!!δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο που ειπε ενα παιδι παραπανω οτι αλλες ειναι αρυθμιστες κλπ ομως αυτη την διαφορα την εχω δει σε 2-3 καταστηματα οποτε δεν πιστευω να ειναι τυχαιο το γεγονος!

Δημοσ.

Μολης πηρε το ματι μου και την Philips 56PFL9954H....μου φανηκε πολη καλη....τι λετε?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:32 ----------

οσο ψαχνομαι τοσο μπερδευομαι ...απο LCD σε PlASMA και σε pioneer kuro!..ειναι τελικα πανα δυσκολες οι μεγαλες αποφασεις...

Δημοσ.

Συμφωνώ με το ψάξιμο σε εξειδικευμένα sites και forums. Εμένα με είχε βοηθήσει αρκετά το

http://www.hdtvtest.co.uk/

Για τις πλάσμα και ειδικά τις kuro δίνω ψήφο σε ποιότητα εικόνας και τηλεοπτικά κανάλια αλλά λόγο του γνωστού φαινομένου burn in σε στατικές εικόνες και των phosphor trails που ενίοτε έχω δει, επιφυλάσομαι. Για τον φόβο των Ιουδαίων, εγώ προσωπικά δεν θα την αγόραζα.

Η Aurea της philips στις πόσες ιντσες βγαίνει?

Η ψήφος μου παραμένει στη sony

φιλε μου και γω που το χω ξιλοψαξει η Philips ειναι πολυ μπροστα.

Παρτην και θα με θυμηθεις....

Δηλαδή??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...