greatst Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Υπενθύμιση: Στο Qt Developer Network (http://developer.qt.nokia.com) από τις αρχές του μήνα υπάρχει και Qt Greece group http://developer.qt.nokia.com/groups/qt_greece στο οποίο μπορείτε να γραφτείτε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greatst Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Όπως σας έχω ενημερώσει από τον Ιούλιο, στο Qt Developer Network υπάρχει και Qt Greece group στο οποίο μπορείτε να γραφτείτε! Επιπλέον, από σήμερα το Qt Greece group έχει και Ελληνικό forum. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greatst Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Κυκλοφόρησε το Qt Creator 2.6.0! Για την αρχική είδηση (στα αγγλικά), με όλες τις λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε το σχετικό link. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greatst Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Introducing Qt 5.0 http://blog.qt.digia.com/blog/2012/12/19/qt-5-0/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=qt-5-0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Μετά την πώληση από τη Nokia πως πάει το όλο project αλήθεια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Directx Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Προχωράει μεν αλλά πολύ μεγάλη ώθηση είχε λάβει όσο καιρό θεωρείτο ο διάδοχος της SYMBIAN C++. Εκείνη την εποχή πολύς κόσμος (μεταξύ αυτού και εγώ) είχε ασχοληθεί μαζί του, κρίμα που τελικά η υπόθεση δεν προχώρησε ουσιαστικά. Ίσως κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες δούμε κάποια επίσημη & ολοκληρωμένη υποστήριξη για Android (μπας και ξανά ασχοληθώ μαζί του ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
migf1 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Εμένα το παράπονό μου είναι πως δεν έχει C bindings. Υπήρχαν παλιά από έναν τύπο (QtC τα έλεγε) ο οποίος όμως κουράστηκε και το παράτησε (cannot blame him). Μπορείς έχω διαβάσει να το κάνεις μέσω KDE Smoke αλλά τρέχα γύρευε (1000 φορές καλύτερα να γράψεις το GUI απευθείας σε C++ και αν έχεις τα υπόλοιπα σε C να τα κάνεις link). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greatst Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Μετά την πώληση από τη Nokia πως πάει το όλο project αλήθεια; Θα έλεγα ότι πάει καλά. Η κυκλοφορία του Qt 5 είναι ένα πολύ καλό βήμα! Προχωράει μεν αλλά πολύ μεγάλη ώθηση είχε λάβει όσο καιρό θεωρείτο ο διάδοχος της SYMBIAN C++. Εκείνη την εποχή πολύς κόσμος (μεταξύ αυτού και εγώ) είχε ασχοληθεί μαζί του, κρίμα που τελικά η υπόθεση δεν προχώρησε ουσιαστικά. Ίσως κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες δούμε κάποια επίσημη & ολοκληρωμένη υποστήριξη για Android (μπας και ξανά ασχοληθώ μαζί του ) Στα σχέδια είναι και η υποστήριξη λειτουργικών συστημάτων για κινητά. Ειδικά για αυτό που αναφέρεις, υπάρχει ήδη μια προσπάθεια από την κοινότητα. Εμένα το παράπονό μου είναι πως δεν έχει C bindings. Υπήρχαν παλιά από έναν τύπο (QtC τα έλεγε) ο οποίος όμως κουράστηκε και το παράτησε (cannot blame him). Μπορείς έχω διαβάσει να το κάνεις μέσω KDE Smoke αλλά τρέχα γύρευε (1000 φορές καλύτερα να γράψεις το GUI απευθείας σε C++ και αν έχεις τα υπόλοιπα σε C να τα κάνεις link). Ναι, το απλούστερο είναι να χρησιμοποιείς όση C++/Qt ή QML/Qt χρειάζεται και τον υπόλοιπο κώδικα να τον γράφεις σε C. Από την άλλη, μια τυπική εφαρμογή C++/Qt χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο υποσύνολο της C++ και είναι εύκολο να "παντρευτεί" με C κώδικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
migf1 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Ναι, το απλούστερο είναι να χρησιμοποιείς όση C++/Qt ή QML/Qt χρειάζεται και τον υπόλοιπο κώδικα να τον γράφεις σε C. Από την άλλη, μια τυπική εφαρμογή C++/Qt χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο υποσύνολο της C++ και είναι εύκολο να "παντρευτεί" με C κώδικα. Όπως και να το κάνεις είναι άβολο (πας απευθείας σε GTK+ και τελειώνεις). Αν υπήρχαν bindings θα ήταν αλλιώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greatst Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2012 Όπως και να το κάνεις είναι άβολο (πας απευθείας σε GTK+ και τελειώνεις). Αν υπήρχαν bindings θα ήταν αλλιώς. Ότι είναι άβολο, καμιά αντίρρηση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Directx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Στα σχέδια είναι και η υποστήριξη λειτουργικών συστημάτων για κινητά. Ειδικά για αυτό που αναφέρεις, υπάρχει ήδη μια προσπάθεια από την κοινότητα.Yeap, την παρακολουθούσα σχεδόν από την αρχή (όταν ήταν ακόμα project ενός μεμονωμένου χρήστη) αλλά θα ήθελα κάτι πιο επίσημο, πράγμα που όσο το QT ήταν υπό τον έλεγχο της NOKIA δεν θα μπορούσε να συμβεί για λόγους ανταγωνισμού καθώς το QT ήταν το δυνατό χαρτί των SYMBIAN/MeeGo όποτε η NOKIA δεν αποθάρρυνε μεν την μεταφορά της πλατφόρμας σε μια ανταγωνιστική πλατφόρμα (Android) αλλά ούτε και την ενθάρρυνε, μετά ήρθε η MS και όλα τελείωσαν (και κάπου εκεί πήγα σε Android Java και άφησα το QT -με καλές εντυπώσεις όμως). Τότε υπήρχε και ένα ακόμη θέμα, τα Android πριν την 2.3 δεν υποστήριζαν την ανάπτυξη ανεξάρτητων, ολοκληρωμένων native εφαρμογών οπότε το να κάνεις το QT να τρέξει στο Android 2.2 ήταν ένας "βρώμικος" άθλος, αυτά σήμερα έχουν λυθεί. Υ.Γ. Πάντως και δίχως QT η Android Java τα καταφέρνει θαυμάσια (αρκεί να ασχοληθείς μαζί της και να συνηθίσεις τις ιδιοτροπίες της -Android way) αλλά όπως είπα θα ήθελα να είχα ένα καλό C++ περιβάλλον για το Android και η ελευθερία που προσέφερε το QT σου επέτρεπε να κάνεις πολύ ενδιαφέροντα (ως και "τρελά") πράγματα με ελάχιστο κώδικα (σε σχέση με άλλα frameworks). Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greatst Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 @Direct: Πέρα από τα κινητά, εάν είναι να γράψεις μια εφαρμογή για υπολογιστή (σε C++ υποθέτω) ποιο framework/toolkit θα προτιμήσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Directx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 @Direct: Πέρα από τα κινητά, εάν είναι να γράψεις μια εφαρμογή για υπολογιστή (σε C++ υποθέτω) ποιο framework/toolkit θα προτιμήσεις; Για ανάπτυξη native λογισμικού προτιμώ τον C++ Builder (εδώ είχα αναρτήσει ένα δείγμα κώδικα του σε ένα παρόμοιο ερώτημα πριν καιρό) ο οποίος βασίζεται στο VCL framework (το framework οπτικού RAD προγραμματισμού της Delphi αλλά για C++) για managed προτιμώ C# & .NET Framework (και στις δυο περιπτώσεις όπως καταλαβαίνεις δεν με απασχολεί η ανάπτυξη cross-platform λογισμικών -παρά μόνο Windows). Συνεπώς δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να χρησιμοποιήσω το QT για την ανάπτυξη λογισμικού στο PC, σίγουρα όμως ήταν μονόδρομος για την ανάπτυξη σε SYMBIAN λόγο της μεγάλης δυσκολίας που παρουσίαζε η SYMBIAN C++ στην ανάπτυξη λογισμικού (για αυτό [και για άλλους λόγους όμως..] σκοπός της NOKIA ήταν να την κρύψει πίσω από την κουρτίνα του SYMBIAN QT). Υ.Γ. Στις πιο πρόσφατες εκδόσεις των C++ Builder & Delphi προσφέρεται πλέον (παράλληλα με την VCL φυσικά) ένα νεότερο, cross-platform framework ονόματι FireMonkey το οποίο υποστηρίζει αρκετά "κόλπα" του QT (για παράδειγμα Animation των αντικειμένων, effects κλπ), αλλά δεν έχω ασχοληθεί μαζί του ώστε να έχω κάποια ολοκληρωμένη εικόνα των δυνατοτήτων του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2012 Γεια. Μιας και απο οτι βλέπω σε αυτο το thread υπάρχουν δυνατοί παίκτες, θα ήθελα να πω για ένα project, απο τα καλύτερα ever που υπάρχουν στο linux και αφορά c++ και qt, το pam-face-authentication. Το προτζεκτ αυτο δείχνει να έχει βαλτώσει και ενω δούλευε τωρα με κάποιες αλλαγές σε κλάσεις του opencv δε δουλευει. Είμαι σίγουρος οτι οι δημιουργοί θα έχουν απορροφηθει απο εταίρείες ή και κυβερνητικούς οργανισμούς καθώς είναι σημαντική η ασφαλής αυθεντικοποίηση. Αν κάποιος το βρίσκει ενδιαφέρον κ έχει χρόνο ας ρίξει μια ματιά. Εγώ είμαι του διαδικτυακού προγραμματισμου και δε ξέρω απο c++ αλλιώς θα αναλάμβανα σίγουρα. Δείχνει να είναι πρότζεκτ με μέλλον, νομίζω αξίζει της προσοχής σας. http://code.google.com/p/pam-face-authentication/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greatst Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Σας ενημερώνω για δύο άρθρα που ανέβασα στο ιστολόγιο μου, ένα για όσους θέλουν να ξεκινήσουν με C++/Qt (έργο υπό εξέλιξη), καθώς και ένα για proof of concept για ανάπτυξη εφαρμογών σε iOS με C++/Qt. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα