greatst Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Μια πάρα πολύ απλή εφαρμογή που ανέπτυξα (για ... άσχετο λόγο: κάτι άλλο δοκίμαζα και έφτιαξα στα γρήγορα μια εφαρμογούλα για να το δοκιμάσω!) στο Netbeans σε λειτουργικό σύστημα Ubuntu 8.10. Δίνουμε το βάρος μας, το ύψος μας, διαλέγουμε το φύλο μας και το προγραμματάκι μας λέει τον δείκτη μάζας σώματος και (για όσους/όσες αυτό το νούμερο δεν λέει τίποτε) έναν αντίστοιχο χαρακτηρισμό, πχ: παχύσαρκος άνδρας. Το πρόγραμμα (πρέπει να) τρέχει σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα που διαθέτει το Java Runtime Environment (έκδοση 1.6) και δεν χρειάζεται εγκατάσταση (δηλαδή ... να αντιγράψετε κάπου τα jar αρχεία) αφού τρέχει με χρήση της τεχνολογίας Java Web Start. Για να το εκτελέσετε: http://stavros.filippidis.name/dms.html Μετά την πρώτη φορά που θα εκτελέσετε την εφαρμογή η εφαρμογή παραμένει (όπως όλες οι εφαρμογές java που κάνουν χρήση της τεχνολογίας java web start) στην cache μνήμη της java virtual machine του υπολογιστή σας, οπότε μπορείτε να την εκτελέσετε όσες φορές θέλετε χωρίς να είστε στο internet. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στον πίνακα ελέγχου της java (στο Ubuntu 8.10 με την Sun Java πηγαίνουμε Σύστημα --> Sun Java 6 Plugin Control Panel) και στην καρτέλα General, στην ενότητα Temporary Internet Files πατάμε το πλήκτρο View. Εμφανίζεται το παράθυρο Java Cache Viewer, όπου εντοπίζουμε την εφαρμογή που μας ενδιαφέρει (DMS), κάνουμε δεξί κλικ επάνω της και επιλέγουμε Run Offline για να την εκτελέσουμε τοπικά (ή Run Online για να την εκτελέσουμε εκ νέου από το δικτυακό τόπο, για την περίπτωση που υπάρχει κάποια αναβάθμιση της εφαρμογής). Επιπρόσθετα, σε λειτουργικά συστήματα όπου αυτό υποστηρίζεται, μπορούμε να επιλέξουμε και Install Shortcuts ώστε να έχουμε μια συντόμευση για να ξεκινάμε την εφαρμογή στα γρήγορα (νομίζω ότι αυτή η λειτουργία δεν υποστηρίζεται από το Ubuntu). Η ιστοσελίδα που χρησιμοποιείται για την φόρτωση της εφαρμογής έχει ένα κουμπί που χρησιμοποιεί το Deployment Toolkit. Με το κουμπί αυτό εάν δεν υπάρχει JRE εγκατεστημένο μας οδηγεί να το κατεβάσουμε/εγκαταστήσουμε. Για λόγους συμβατότητας, παραμένει και ένας κλασσικός σύνδεσμος για την περίπτωση που το κουμπί δεν λειτουργεί σωστά (πχ: εάν σας προτείνει να κατεβάσετε το Java Runtime Environment ενώ εσείς πιστεύετε ότι το έχετε ήδη εγκατεστημένο). Η εφαρμογή δεν χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Java Desktop Application [swing Application Framework (JSR 296)], αλλά είναι απλά ένα JFrame με Swing αντικείμενα! Αποτελείται μόνο από ένα jar αρχείο χωρίς εξωτερικές εξαρτήσεις (ενσωμάτωσα και μια δική μου "βιβλιοθήκη" στο jar αυτό), οπότε το αρχείο αυτό μόνο του αρκεί για να τρέξει η εφαρμογή και ως stand-alone. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τη διεπαφή χρήστη του συστήματος (δηλαδή ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα). Σημείωση: Τις πληροφορίες αυτές -σε εκτενέστερη μορφή- τις πρωτοδημοσίευσα στο ubuntu-gr φόρουμ στη σελίδα http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=6&t=3293 όπου υπάρχει και σχετική συζήτηση.
georgemarios Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 :whistle::whistle: το προγραμμα σου με χαρακτηρισε ΠΟΛΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ ΑΝΤΡΑΣ οκ, ειπαμε, εχω κανει λιγη κοιλιτσα αλλα οχι και ετσι :cry::cry:
greatst Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 :whistle::whistle: το προγραμμα σου με χαρακτηρισε ΠΟΛΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ ΑΝΤΡΑΣ οκ, ειπαμε, εχω κανει λιγη κοιλιτσα αλλα οχι και ετσι :cry::cry: Κι εμένα το άτιμο το πρόγραμμα έτσι με "χαρακτηρίζει"! (αν και η δική μου κοιλιά μεγαλώνει επικίνδυνα!!!) Σοβαρά τώρα, στην αντίστοιχη καρτέλα αναφέρεται αναλυτικά ο τρόπος υπολογισμού, οπότε μπορείτε να το τσεκάρετε. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχω την αίσθηση ότι ο δείκτης μάζας σώματος έχει την ίδια σημασία σε όλα τα άτομα!
ippo00 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Βασικά... γιατί δεν ανεβάζεις τα sources μπας και τα μελετήσει κάποιος or sth.
kurokokoro Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Ωραίο. Είχα γράψει κι εγώ ένα πρόγραμμα υπολογισμού BMI σε php...αλλα δεν το χρησιμοποίησα ποτέ ο ίδιος...ξέρω τι θα βγάλει...δεν θέλω και επιβεβαίωση
Praetorianos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 :whistle::whistle: το προγραμμα σου με χαρακτηρισε ΠΟΛΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ ΑΝΤΡΑΣ οκ, ειπαμε, εχω κανει λιγη κοιλιτσα αλλα οχι και ετσι :cry::cry: Ο Δείκτης Μάζας Σώματος δεν είναι και το απόλυτο μέτρο αναφοράς. Για παράδειγμα αν είσαι αθλητής και έχεις κανονικό ύψος αλλά 100 κιλά μυϊκή μάζα θα σε βγάλει μπουλούκο, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Οπότε μην αγχώνεσαι
greatst Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Βασικά... γιατί δεν ανεβάζεις τα sources μπας και τα μελετήσει κάποιος or sth. Ο κώδικας είναι πολύ απλός και ο τρόπος υπολογισμού δίνεται στην αντίστοιχη καρτέλα. Εάν κάποιος πιστεύει ότι ο κώδικας θα του ήταν χρήσιμος να τον δώσω, κανένα πρόβλημα! Ο Δείκτης Μάζας Σώματος δεν είναι και το απόλυτο μέτρο αναφοράς. ... Όντως, το έγραψα κι εγώ παραπάνω! ...αν είσαι "αθλητής"!
nick#18 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ανδρας με κανονικο βαρος... και εγω και λιγη κοιλιτσα και αθλουμε...(μπασκετ 7χρονακια και μετραμε παραπανω σιγα σιγα)
Wise_One Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Φίλε μου είναι εύκολο να δώσεις τον κώδικα του gui; Μ' ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι κυρίως...
greatst Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Φίλε μου είναι εύκολο να δώσεις τον κώδικα του gui; Μ' ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι κυρίως... ο κώδικας του gui ειδικά παράγεται ... αυτόματα(!) από το Netbeans κατά τη δημιουργία του πρότζεκτ + μια δικιά μου βιβλιοθήκη για άλλα "ψιλολόγια". Θα τον σουλουπώσω λίγο εάν είναι και θα τον ανεβάσω στο website μου προσεχώς.
Wise_One Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Α μάλιστα. Χρησιμοποίησες δική σου βιβλιοθήκη. Γνωρίζω για τους αυτοματισμούς του NetBeans, απλά θέλω να δώ κυρίως τί υπάρχει στη Main class για την εκκίνηση του GUI σε μια custom-made ολοκληρωμένη εφαρμογή. Ελπίζω πάντως να μην είναι πολύς κόπος. Thanks anyway
greatst Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Στη main class υπάρχουν 3 γραμμές Κακίες! Φυσικά και δεν υπάρχουν ... μόνο 3 γραμμές! Αλλά είναι όντως απλό πρόγραμμα, γιαυτό το διανέμω -επί του παρόντος- ως εφαρμογή web-based (μέσω της τεχνολογίας Java Web Start) και δεν ένιωσα την σκοπιμότητα του να δώσω τον κώδικα, αλλά για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει στην εφαρμογή η καρτέλα "τρόπος υπολογισμού"! ;-)
ippo00 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μάλλον την main method εννοεί. > public static void main(String args[]) { EventQueue.invokeLater(new Runnable() { public void run() { (new DmsJFrame()).setVisible(true); } }); }
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.