an19gi75 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Αντιμετωπίζω το εξής προβλημα: Στον υπολογιστή μου είχα ένα floppy που δεν το'χα χρησιμοποιήσει ποτέ .Το χρειάστηκα για να φτιάξω μια δισκέτα αλλά δεν λειτουργούσε και μου έβγαζε μήνυμα να βάλω δισκέτα .Αλλάζω floppy τα ίδια .Αλλάζω καλώδιο το τοποθετώ σωστά και βάζω καινούργιες δισκέτες .Μήνυμα ότι η δισκέτα πρέπει να διαμορφωθεί .Το κάνω αλλά δεν μπορεί να γίνει η διαμόρφωση .Μπαίνω στο BIOS ,τσεκάρω ότι είναι ρυθμισμένο σωστά ,κάνω απέγκατάσταση και εγκατάσταση από το device manager αλλά και πάλι βγάζει μήνυμα ότι είναι αδύνατη η διαμόρφωση .Εχω vista 32-bit . Καμμιά ιδέα ; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:06 ---------- Ρε μάγκες κανένας ;Χρειάζομαι τη δισκέτα για να κάνω εγκατάσταση xp σε sata .
washcloud Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 αφού αναγνωρίζει τη δισκέτα (κι αφού έχεις χρησιμοποιήσει άλλο floppy), η δισκέτα είναι μάλλον ντεντ (θεωρώ ως δεδομένο, ότι έχεις "κλεστή" την αφάλεια της δισκέτας, στην πίσω δεξιά μεριά της ε) (πάνω αριστερή όπως φαίνεται παρακάτω) : http://helpdesk.ua.edu/help/howto/writeprotect.html
an19gi75 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μου το κάνει με οποιαδήποτε δισκέτα και αν βάλω (αγόρασα καινούργιες).Ακόμη και αυτές που έχουν περιεχόμενο θέλει να τις φορμάρει .
liopyr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Ρε μάγκες κανένας ;Χρειάζομαι τη δισκέτα για να κάνω εγκατάσταση xp σε sata . Kαι η δισκέτα γιατί χρειάζεται?
vdanasto Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Σίγουρα έχεις συνδέσει σωστά το καλώδιο; Να προσέξεις η λευκή γραμμή στο ένα άκρο του καλωδίου να συμβαδίζει με την λευκή γραμμή του βύσματος στην motherboard και η λευκή γραμμή στο άλλο άκρο (αυτό στο οποίο κάνει περιστροφή το καλώδιο) να μπει στο floppy με φορά προς τα μέσα.
an19gi75 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Απ'ότι διάβασα στο internet τα xp δεν έχουν drivers για sata σκληρούς και πρέπει να πρέπει να δημιουργήσω μια δισκέτα . ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:19 ---------- Σίγουρα έχεις συνδέσει σωστά το καλώδιο; Να προσέξεις η λευκή γραμμή στο ένα άκρο του καλωδίου να συμβαδίζει με την λευκή γραμμή του βύσματος στην motherboard και η λευκή γραμμή στο άλλο άκρο (αυτό στο οποίο κάνει περιστροφή το καλώδιο) να μπει στο floppy με φορά προς τα μέσα. το floppy έχει σύστημα έτσι ώστε να μην μπορεί να μπει λάθος το καλώδιο ομοίως και η μητρική .
vdanasto Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 το floppy έχει σύστημα έτσι ώστε να μην μπορεί να μπει λάθος το καλώδιο ομοίως και η μητρική . Κοίταξε αυτό που σου λέω καλού κακού για να είσαι καλυμμένος, δεν χάνεις τίποτα, για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο της λανθασμένης συνδεσμολογίας τουλάχιστον και να αρχίσεις να ψάχνεσαι αλλού.
liopyr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Απ'ότι διάβασα στο internet τα xp δεν έχουν drivers για sata σκληρούς και πρέπει να πρέπει να δημιουργήσω μια δισκέτα . Ξεκίνησες να κάνεις την εγκατάσταση και δεν βρήκε τον δίσκο?
an19gi75 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Έχω vista και θέλω τα xp σε διαφορετικό partition .Όταν ασχολήθηκα για το πως θα γίνει η εγκατάσταση βρήκα και σε αυτό το forum ότι υπάρχει το πρόβλημα που προανέφερα .Όχι δεν έχω προσπαθήσει να κάνω ακόμη εγκατάσταση .Λες να την αρχίσω και βλέποντας και κάνοντας;
liopyr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Θυμάμαι κάποιο πρόβλημα να υπάρχει όταν έχεις ήδη εγκατεστημένα τα Vista σε ένα partition και προσπαθήσεις να βάλεις μετά τα Xp σε άλλο, αλλά δεν νομίζω πως είχε να κάνει με drivers. Αν έκανες το ανάποδο, (πρώτα τα Xp σε κάποιο partition και μετά τα Vista σε κάποιο άλλο), σίγουρα δεν θα είχες πρόβλημα. Πάντως η λογική λέει να ξεκινήσεις την διαδικασία πρώτα και να δεις αν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα, όχι να ψάχνεις το πρόβλημα πριν καν εμφανιστεί... (Quiz: πόσες φορές χρησιμοποιησα την λέξη "πρόβλημα"?
an19gi75 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 (Quiz: πόσες φορές χρησιμοποιησα την λέξη "πρόβλημα"? Καλά τα λες αλλά επειδή είμαι νιούφι παίρνω τα μέτρα μου .Εξάλλου φαντάσου αυτό το forum χωρίς "προβλήματα":-)
washcloud Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ...μαγεία θα ήταν.......................αλλά εγώ αν κατάλαβα καλά, το floppy δε σου διάβαζε τη δισκέτα στα windows...right?
an19gi75 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ό,τι δισκέτα και να βάλω με περιεχόμενο η μη μου βγάζει ένα μήνυμα ότι θέλει διαμόρφωση για να χρησιμοποιηθεί .Όταν προσπαθώ να κάνω διαμόρφωση μου λέει ότι είναι αδύνατο και να ελέγξω αν έχει προστασία η δισκέτα ή αν το floppy είναι συνδεδεμένο σωστά . Ποιός έγραφε ότι τα pc είναι σαν τις γυναίκες ;Ψαγμένο το παλικάρι ... Όσο και να ασχολείσαι δεν τις καταλαβαίνεις ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:38 ---------- όπα washcloud δικό σου είναι το moto, σε σένα αναφερόμουν..
washcloud Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ...ή η κεφαλή του floppy έχει μαζέψει Την Μπίχλα Του Αυγεία - ή οι δισκέτες που δοκίμασες δούλευαν τον καιρό που ο Αυγείας κυνηγούσε σπουργίτια με την σφεντόνα που του έκανε δώρο ο πατέρας του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.