Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για media center

hunter2000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδία σκέπτομαι να αγοράσω κάποιο media center σαν το WD TV ή το POPCORN A-110, ξέρει κανείς να μου πει αν σε αναπαραγωγή ταινιών dvd έχουν καλύτερη απόδοση από ένα απλό επιτραπέζιο dvd player;

• Super Moderators
Δημοσ.
Παιδία σκέπτομαι να αγοράσω κάποιο media center σαν το WD TV ή το POPCORN A-110, ξέρει κανείς να μου πει αν σε αναπαραγωγή ταινιών dvd έχουν καλύτερη απόδοση από ένα απλό επιτραπέζιο dvd player;

Ούτε το Western Digital TV ούτε το PopCorn έχουν DVD - οπότε είναι λίγο δύσκολο να πεις ότι έχουν καλύτερη απόδοση από ένα επιτραπέζιο DVD player γιατί δεν παίζουν DVD.

Από την άλλη το απλό επιτραπέζιο dvd player δεν αναπαράγει αρχεία mkv (δηλαδή αρχεία high definition) οπότε δεν μπορεί να συγκριθεί με τα δύο μηχανάκια που σκέφτεσαι.

Εν ολίγοις, είναι λανθασμένη η σύγκρισή σου.

Είναι σαν να ρωτάς εάν ένα ποδήλατο έχει καλύτερη επιτάχυνση από ένα παπούτσι... :-)

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση οτι από τη στιγμή που οι συσκευές έχουν θύρα ethernet ή παίρνουν USB Wi-Fi adaptor , μπορείς να κάνεις stream μια ταινία από το DVD του υπολογιστή σου.

Εγώ θα σου πρότεινα το eGreat ακόμα καλύτερα μιας και έχει επιπλέον eSATA θύρες.Πάντως αυτές τις συσκευές δεν τις παίρνεις για να βλέπεις DVD μέσω PC αλλά για να βλέπεις MKV αρχεία μέσω HDMI πράγμα που δεν υποστηρίζουν τα απλά επιτραπέζια divx players

Δημοσ.

Μπορείς στη usb θύρα να συνδέσεις εξωτερικό dvd-r. Το έχω κάνει στο ποπκορν (μέσω usb hub) και παίζει άψογα τα ripάκια μου. Απ' ότι λένε όμως δεν μπορείς να παίξεις ταινίες original με menu (προφανώς δεν υποστηρίζει macromedia ή κάτι τέτοιο). Δεν ξέρω, δεν το δοκίμασα. Μπορείς επίσης να τις παίζεις στον υπολογιστή και να τις streamάρεις στον player μέσω δικτύου.

Σε καμία περίπτωση, όπως ειπώθηκε και πριν, δεν αγοράζεις media player για να βλέπεις dvd.

Δεν θα σου πρότεινα e-great, τουλάχιστον όχι το μοντέλο με τον ανεμιστήρα που κάποιοι βρήκαν ενοχλητικό.

Δημοσ.
Δεν θα σου πρότεινα e-great, τουλάχιστον όχι το μοντέλο με τον ανεμιστήρα που κάποιοι βρήκαν ενοχλητικό.

Για τις δυνατότητές του που είναι περισσότερες από το αντίστοιχο Popcorn hour και για την τιμή του που είναι επίσης πιο φτηνό (199 ευρώ) από το Popcorn hour με τις αντίστοιχες δυνατότητες (το Β110 έχει 243 το πιο φτηνό που έχω βρει),το eGreat είναι best value for money.

Τώρα τα περί ανεμιστήρα είναι καθαρά πισεύω υποκειμενικό.Παρόλα αυτά όμως υπάρχει πατέντα να τον κάνεις πιο αθόρυβο και μάλιστα ανέξοδα.Με ένα απλό ψάξιμο στο net βρίσκεις λύση

Δημοσ.

Δεν το διατύπωσα σωστά μάλλον, εννοούσα αν έχω περάσει μια ταινία dvd πλήρη, με rip σε εξωτερικό σκληρό η μία ταινία blue ray, αυτά τα Media centers έχουν την δυνατότητα να την αναπαράγουν, και αν ναι, έχουν την ίδια ποιότητα αν αναπαραγόταν η ταινία με δισκάκι από ένα dvd player ή απο ένα blue ray playrer αντίστοιχα;

Δημοσ.
Για τις δυνατότητές του που είναι περισσότερες από το αντίστοιχο Popcorn hour και για την τιμή του που είναι επίσης πιο φτηνό (199 ευρώ) από το Popcorn hour με τις αντίστοιχες δυνατότητες (το Β110 έχει 243 το πιο φτηνό που έχω βρει),το eGreat είναι best value for money.

Τώρα τα περί ανεμιστήρα είναι καθαρά πισεύω υποκειμενικό.Παρόλα αυτά όμως υπάρχει πατέντα να τον κάνεις πιο αθόρυβο και μάλιστα ανέξοδα.Με ένα απλό ψάξιμο στο net βρίσκεις λύση

Προσωπικά δεν είμαι 100% ευχαριστημένος από το ποπκορν Α110. Για την ακρίβεια παίζω στο 70% γι αυτό και δεν το προτείνω ανεπιφύλακτα. :-D

Το Β110 δεν είναι έτοιμο media player και μπορεί να κοστίζει τόσο αλλά βάλε κουτί και τροφοδοτικό που χρειάζεται για να παίξει, πάμε πολύ πιο πάνω.

Για το μόνο που μέμφομαι το e-great είναι γιατί απ' ότι μαθαίνω ακόμα δεν του έχουν γράψει firmware που να κάνει DTS downmix και ταλαιπωρούνται όσοι δεν έχουν AV ενισχυτή.

Δεν το διατύπωσα σωστά μάλλον, εννοούσα αν έχω περάσει μια ταινία dvd πλήρη, με rip σε εξωτερικό σκληρό η μία ταινία blue ray, αυτά τα Media centers έχουν την δυνατότητα να την αναπαράγουν, και αν ναι, έχουν την ίδια ποιότητα αν αναπαραγόταν η ταινία με δισκάκι από ένα dvd player ή απο ένα blue ray playrer αντίστοιχα;

Για το BD rips δεν ξέρω αν παίζει, τα DVD rip όμως αν και εφ' όσον δεν τα συμπιέζεις (όπως πχ με το dvd fab για να χωράνε σε dvdr) τότε η ποιότητα των .ts αρχείων είναι καρμπόν με την αυθεντική και ναι τα παίζει αυτόματα με το που ανοίγεις τον φάκελο.

Λόγο βιασύνης δεν έγραψα περισσότερα στο προηγούμενό μου ποστ, που συμπληρώνω με την παραίνεσή μου να δεις το νέο e-great M34Α που είναι compact διαστάσεων λόγο του ότι δεν παίρνει εσωτερικό δίσκο, είναι φθηνότερο απ' όλα (πλην του WD) και φημολογείται ότι δεν έχει ανεμιστήρα.

http://www.deflixious.com/egreat-egreat-egm34a-networked-media-tank-p-30.html?language=en

Εγκυκλοπεδικά, ο ανεμιστήρας ενοχλεί πιο πολύ όσους τοποθέτησαν το media player σε κλειστό έπιπλο, αφού έτσι αντιχεί περισσότερο.

Για ό,τι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε ;)

Δημοσ.

Yπάρχει και η εξής λύση:

Μπορείς να φτιάξεις media center PC αντί να πάρεις κάποιο έτοιμο (WD TV) που δεν είναι κανονικός υπολογιστής.Μηχάνημα φτιάχνεις με σχετικά μικρό κόστος.Μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών με HDMI έξοδο,σχετικά μέτριο επεξεργαστή,μνήμες,τροφοδοτικό και αυτό μέτριο. Τέλος αν θέλεις επενδύεις στο κουτί ....;)

Δημοσ.
Yπάρχει και η εξής λύση:

Μπορείς να φτιάξεις media center PC αντί να πάρεις κάποιο έτοιμο (WD TV) που δεν είναι κανονικός υπολογιστής.Μηχάνημα φτιάχνεις με σχετικά μικρό κόστος.Μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών με HDMI έξοδο,σχετικά μέτριο επεξεργαστή,μνήμες,τροφοδοτικό και αυτό μέτριο. Τέλος αν θέλεις επενδύεις στο κουτί ....;)

Media center pc με κομμάτια τζαμπέ δυστυχώς δεν γίνεται. Βάλε και δίσκο για το λειτουργικό, το 250άρι δεν το γλιτώνεις.

Ακόμη κι ΑΝ καταφέρεις με το μικρό αυτό κόστος να παίξεις 1080p θα πρέπει να μάθεις να ζεις με τον όγκο και το θόρυβο ενός pc στο σαλόνι και πληκτρολόγιο-ποντίκι να περιφέρονται τους καναπέδες. Χώρια που θα σε φάνε οι ρυθμίσεις και τα πειράματα με το software (media players, codecs).

Τα networked media players είναι ό,τι πρέπει για τη δουλειά που προορίζονται.

Tested λεμε! :-D

Δημοσ.
Media center pc με κομμάτια τζαμπέ δυστυχώς δεν γίνεται. Βάλε και δίσκο για το λειτουργικό, το 250άρι δεν το γλιτώνεις.

Ακόμη κι ΑΝ καταφέρεις με το μικρό αυτό κόστος να παίξεις 1080p θα πρέπει να μάθεις να ζεις με τον όγκο και το θόρυβο ενός pc στο σαλόνι και πληκτρολόγιο-ποντίκι να περιφέρονται τους καναπέδες. Χώρια που θα σε φάνε οι ρυθμίσεις και τα πειράματα με το software (media players, codecs).

Τα networked media players είναι ό,τι πρέπει για τη δουλειά που προορίζονται.

Tested λεμε! :-D

Tested λέμε είναι και ένα Media Center PC . Ο θόρυβος είναι ελάχιστος,καλώδια και πληκτρολόγιο-ποντίκι φυσικά δεν θα έχει λόγω του ότι όταν λέμε Media Center PC εννοούμε ότι έχει control σαν της τελεόρασης και τέλος με CoreAVC συνδυασμένο με μέτριο cpu παίζεις 1080p... :-D

Δημοσ.

Να πω κ γω τη γνωμη μου γιατι ενδιαφερομαι να παρω κ γω ενα media player.εχω ενα HTPC κ προαωπικα πιστευω δεν αξιζει να εχεις αλλο ενα πσ στο σαλονι.Σκεφτομαι κ γω το Egreat κ θα θελα να ρωτησω αυτους που το εχουν αν το συνδεσω στο internet θα μπορω να κατεβαζω αρχεια τορρεντ κ φυσικα να τα ανεβαζω για να αυξησω το ratio μου?

Δημοσ.
Tested λέμε είναι και ένα Media Center PC . Ο θόρυβος είναι ελάχιστος,καλώδια και πληκτρολόγιο-ποντίκι φυσικά δεν θα έχει λόγω του ότι όταν λέμε Media Center PC εννοούμε ότι έχει control σαν της τελεόρασης και τέλος με CoreAVC συνδυασμένο με μέτριο cpu παίζεις 1080p... :-D

Μπορείς να δώσεις ενδεικτικά μια σύνθεση με αυτά τα καλούδια μαζί με links από τιμές?

Δημοσ.

Να αναφερω και κατι που νομιζω δεν ανεφερε κανενας φιλος, το WDTV δεν παιζει ηχο DTS, εκτος αν το συνδεσεις με optical καλωδιο σε ενισχυτη. Αυτο σημαινει πολυ απλα οτι αν θελεις να δεις .mkv αρχεια, θα βλεπεις αλλα δεν θα ακους, μια και τα περισσοτερα παιζουν σε DTS και ελαχιστα σε AC-3. Ουτε το E-great παιζει (καπου διαβασα οτι χρειαζεται καποια επιπλεον πλακετα, πιασε το αυγο και κουρευ'το που λενε...). Το popcorn ειναι το μοναδικο που μπορει να παιξει DTS αλλα ειναι πολυ ακριβοτερο... Αν εχεις ενισχυτη με optical εισοδο,παρε το WDTV, ειναι μια χαρα, το εχω δοκιμασει, αλλιως...................

Δημοσ.
Να αναφερω και κατι που νομιζω δεν ανεφερε κανενας φιλος, το WDTV δεν παιζει ηχο DTS, εκτος αν το συνδεσεις με optical καλωδιο σε ενισχυτη. Αυτο σημαινει πολυ απλα οτι αν θελεις να δεις .mkv αρχεια, θα βλεπεις αλλα δεν θα ακους, μια και τα περισσοτερα παιζουν σε DTS και ελαχιστα σε AC-3. Ουτε το E-great παιζει (καπου διαβασα οτι χρειαζεται καποια επιπλεον πλακετα, πιασε το αυγο και κουρευ'το που λενε...). Το popcorn ειναι το μοναδικο που μπορει να παιξει DTS αλλα ειναι πολυ ακριβοτερο... Αν εχεις ενισχυτη με optical εισοδο,παρε το WDTV, ειναι μια χαρα, το εχω δοκιμασει, αλλιως...................

Ειπώθηκε ;)

Για το μόνο που μέμφομαι το e-great είναι γιατί απ' ότι μαθαίνω ακόμα δεν του έχουν γράψει firmware που να κάνει DTS downmix και ταλαιπωρούνται όσοι δεν έχουν AV ενισχυτή.

Το WD δεν έπαιξε στην κουβέντα λόγο απουσίας δικτύωσης. Το e-great δεν θέλει πλακέτα για να κάνει DTS downmix, θέλει απλά να του γράψουν ένα firmware που να το κάνει κι αυτό.

Όσο για το popcorn, το Α110 κάνει DTS downmix. Το παλιότερο και φθηνότερο Α-100 όμως δεν κάνει! Φυσικά για όποιον έχει av ενισχυτή είναι μια χαρά και το Α-100.

Οπότε πάλι θέλει προσοχή και μελέτη για το τι να επιλέξει κάποιος. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...