thomasgz1 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Γεια σε όλους!!! Παιδιά ήθελα να ρωτήσω το εξής: Είχα στείλει κάποιες φωτογραφίες μέσω mail (περίπου 5 photos, από 40kb πάνω κάτω η κάθε μια) για μια δουλειά. Μου απάντησαν πως δεν κάνουν αυτές και πως οι photo που θέλουν πρέπει να είναι 1mb each (όχι έως 1mb!!!...1mb λέει!!!!) , γιατί τις θέλουν για κατάλογο και site. Πως γίνεται να έχω 1mb photo? ΠΡΕΠΕΙ εγώ να τις τραβήξω, έτσι ώστε να είναι 1mb ή μπορώ να επεξεργαστώ αυτές που έχω (αυτές που είναι έως 40kb το πολύ εννοώ) ώστε να γίνουν 1mb?? ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΗΣΤE οποίος ξέρει γιατί με έχουν "κάψει" με αυτό το mail που μου έστειλαν. Τι εννοούν πρέπει να είναι 1MB??
Chrisxxx Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Φαντάζομαι θέλουν μεγάλη ανάλυση στη φωτογραφία...
De@th L0rd Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Λογικό μου ακούγεται απλώς θέλουν δικές σου φωτογραφίες για να αποφύγουν το φαινόμενο αντιγραφής από αλλού κ τα τετραγωνάκια λόγω χαμηλής ανάλυσης αν πάρουν επι μέρους κομμάτια απο φωτογραφία και τα μεγενθύνουν.Κατέβασε το Irfanviw άνοιξε την εικόνα Save as- TIFF .Ορίστε θα έχεις μια εικόνα με τρελά MB
adi32 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Εξαρταται γιια τι δουλεια προκειται Ειναι για δημοσιευση, για διαφημιστικο κλπ ? Εσυ βγαλε τις φωτο σε οσο μεγαλυτερη αναλυση μπορεις και στειλτες και αυτοι θα τις προσαρμοσουν
klainmaingr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Για ότι δουλειά και να είναι φωτό 40κβ είναι τραγικής ανάλυσης.... Παίρνεις μια ψηφιακή με περίπου 6-8 megapixels.. βγάζεις τις φωτογραφίες που θέλεις και τους τις στέλνεις.. Δεν γίνεται να μεγενθύνεις αυτές που ήδη έχεις... Αυτές που έχεις φαντάζομαι οτι είναι απο παλιάς τεχνολογίας κινητό ή είναι συμπιεσμένες φωτογραφίες... Τις φωτό τις θέλουν ώστε να μπορούν να τις επεξεργαστούν αποτελεσματικά και αν είναι για περιοδικό/φυλλάδιο ή κάτι τέτοιο να εκτυπωθούν άρτια και όχι να βγάζουν μάτι. Αυτά.
insomniaK Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Αν πάει για κατάλογο εκτυπωμένο, pdf κλπ, η ανάλυση είναι 300-600dpi που πρέπει να έχουν οι εικόνες σου για να εκτυπώνονται σωστά αυτά που απεικονίζονται.
Antitrust Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Έχω δει πολλές φορές τέτοια περιστατικά, όταν δούλευα σαν γραφίστας Είναι σχετικά συνηθισμένο το να σου στέλνουν εικόνες κατεβασμένες από το internet και να θέλουν να τις εκτυπώσεις σε υλικό μεγέθους μερικών τετραγωνικών μέτρων Το πρόβλημα με τις εκτυπώσεις είναι ότι οι οθόνες χρειάζονται λιγότερες πληροφορίες για να απεικονίσουν την ίδια εικόνα. Αν θες να προβάλλεις μια εικόνα σε οθόνη (ή μέσω internet), μπορείς να αφαιρέσεις ένα τεράστιο μέρος από το αρχείο χωρίς να χάσει ποιότητα. Αν όμως θες να την εκτυπώσεις, θα χρειαστείς το αρχικό μεγάλο αρχείο με σχεδον όλες τις πληροφορίες άθικτες. Για τις οθόνες είναι αρκετό να έχεις ανάλυση 72-96ppi (pixels per inch). Για τις εκτυπώσεις χρειάζεσαι 200-300dpi (dots per inch). 300dpi εικόνα αυτόματα θα απεικονιστεί ως 72ppi στις οθόνες, και θα φαίνεται μεγαλύτερη (αυτό είναι που παραπλανεί τον κόσμο). Θα ακούσεις και για ~600, αλλά ελάχιστα πραγματα μπορούν να την τυπώσουν. Σχεδόν όλα τυπώνουν μέχρι και 300 και ας λένε ότι θέλουν. ~~~~~~ Για να καταλάβεις τι σου ζητάνε στην πράξη δες το εξής πρόχειρο παράδειγμα. Έστω ότι θες να τυπώσεις σε μια αφίσα την παρακάτω φωτογραφία που βρήκες στο internet. Είναι μια εικόνα ~50ΚΒ, ανάλυσης 450χ338 pixels, μεγάλη και ωραία. Δυστυχώς είναι μεγάλη μόνο σε οθόνη. Σε εκτύπωση 300dpi θα είχε περίπου αυτό το μέγεθος: Και αν προσπαθήσεις "να την κάνεις 300dpi" με οποιουδήποτε είδους επεξεργασία, θα σου βγεί μια παπαριά σαν αυτή: Βέβαια μπορεί να σου κάνει και η παπαριά, αν πρόκειται ας πούμε για αφίσες τις οποίες βλέπεις από μακριά.
thomasgz1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Παιδιά ευχαριστώ. Βοηθήσατε πραγματικά. Αυτό που ήθελαν ήταν φωτογραφίες για να μπουν σε site και σε κατάλογο. Κάτι που δεν γνώριζα από την αρχή.
De@th L0rd Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Στο site καλές είναι οι 72.Για κατάλογο αλλάζει το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.