dr lag Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 εγω τι φταιω? ξαναδιαβασε το.εννοω οτι εμεις στην επαρχια δεν εχουμε την επιλογη που σηκωνεσε εσυ και πας μια βολτα στη στουρναρη ή σε αλλα μέρη της αθηνας και εχεις ολα τα μαγαζια μπροστα σου και ετσι και τις επιλογες να παρεις οπου σε συμφέρη. εγω πρεπει να πληρωσω μεταφορικα, που καμια φορα συμφερει και μεταφορικα να δωσω η τιμη ειναι ποιο κατω απο το να το παρεις απο τα 2 big shop, αλλα λες αν στραβώσει κατι θα εχω τον υπαλληλο του πλαισιου της λαμιας πχ μπροστα να του τα χωσω, ενω τον υπαλληλο του gramh.gr που θα τον βρω? γιατι κακα τα ψεματα αλιως ειναι προσωπο με προσωπο.Ετσι λοιπον τα λεφτα των μεταφορικων τα τσεπωνουν βαζωντας ποιο πανω τιμη και ερχονται πατσι.Τα υπολοιπα δεν μπορω να τα εξηγησω για τι θα γινω γραφικος, αν δε τα καταλαβενεις λυπαμε δε μπορω να γραψω αλλα. υστερογραφο: και δεν ανεβοκατεβαζουν τις τιμες για την επαρχια, τις ανεβοκατεβαζουν για αισχροκερδια.Για την επαρχια υπολογιζουν τις τιμες των μεταφορικων με την διαφορα τιμης απο τους ανταγωνιστες τους και τα φερνουν περιπου στα ιδια και κατι λιγο παραπανω και τσεπωνουν την διαφορα. Χ τιμη+μεταφορικα=ΤΙΜΕΣ ε-σοπ & πλαισιο +10 ευρο συνηθος για νταβατζιλικη Το ότι τα big shop σου προσφέρουν μέχρι και υπεύθυνο χωσίματος οπουδήποτε στην Ελλάδα, αυτό δεν συνεπάγεται αυτόματα και αύξηση του λειτουργικού κόστους; Η μεγάλη διαφήμιση, τα διαρκώς ενημερωμένα sites, η τεράστια ποικιλία προϊόντων σε stock, η σιγουριά πως θα πάρεις γρήγορα ότι ζήτησες, η εμπιστοσύνη ότι δεν θα μείνεις με το ελαττωματικό προϊόν στα χέρια (έστω κι αν ακούγονται συχνά παράπονα), η τηλεφωνική υποστήριξη (που μου έχει φανεί πολλές φορές χρήσιμη) - όλα αυτά δεν προϋποθέτουν κι ένα μεγάλο κόστος σε προσωπικό, οργάνωση, διαχείριση κλπ κλπ; Κι όμως οι τιμές τους παραμένουν ανταγωνιστικές κι όμως οι περισσότεροι από 'κει ψωνίζουμε - γιατί άραγε; Εσύ το λες εκβιασμό του επαρχιώτη, εγώ απλά θα πω ότι έχουν τρόπο να κερδίζουν την προτίμηση του καταναλωτή. Όσο για τα καρτέλ, τώρα που γίναμε ξαφνικά όλοι επίδοξοι Ευαγγελάτοι, αυτό πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Μάλλον κάποιοι έχουν παρεξηγήσει τον όρο. Να μιλήσουμε για καρτέλ σε είδη βασικής ανάγκης, στο γάλα, το ψωμί, τη βενζίνη - εντάξει. Αλλά στα logitech των 150€; so what? μήπως στην τελευταία μυστική συνάντηση που είχαν οι σκοτεινοί τύποι του e-shop και του Πλαισίου κατάλαβαν ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά και αποφάσισαν έτσι να αισχροκερδήσουν εις βάρος μας; Την αισχροκέρδεια θα την καταλάβαινα αν για παράδειγμα, έλεγε αύριο το Υπουργείο Παιδείας ότι όλοι οι μαθητές θα πρέπει να αγοράσουν laptop και τότε, ο τάδε επιχειρηματίας που ήταν ο μόνος με τη δυνατότητα να καλύψει την τεράστια ζήτηση, αποφάσιζε να διπλασιάσει τις τιμές. Όμως το ότι έβγαλε πχ το RAM ως προτεινόμενη μια συγκεκριμένη motherboard (θέμα το οποίο συζητήθηκε προ ημερών) και το e-shop γνωρίζοντας πως θα υπάρξει ζήτηση, τη δίνει σε ανταγωνιστική τιμή για να τραβήξει κόσμο και μετά από 2-3 εβδομάδες την ανεβάζει σε μια τιμή που αυτό θεωρεί κανονική, ε αυτό δεν το θεωρώ αισχρό αλλά απεναντίας μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση. Όταν μου λες ότι εκβιάζεσαι σαν επαρχιώτης, ενώ εγώ έχω τη δυνατότητα να βολτάρω στη Στουρνάρη, θα ήθελα να σου απαντήσω πως έχω κόψει το σπορ από χρόνια, τη στιγμή που με ένα κλικ μπορείς να ψωνίσεις ακόμα κι από τη Χονολουλού. Έχοντας αγοράσει το πρώτο μου computer το 1984 (κόστιζε τότε όσο 5 νοίκια που πλήρωνα σαν φοιτητής), επέτρεψε μου να γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει αισχροκέρδεια στο χώρο και ειδικότερα στο δρόμο που αναφέρεις. Όταν για να μπεις σ' αυτά τα μαγαζιά έπρεπε πρώτα να ζητήσεις συγνώμη που θα τους σήκωνες από το θρόνο τους. Όταν για να αγοράσεις ένα περιφερειακό δεν σου άνοιγαν ούτε το κουτί, να δεις πως είναι, αν σου κάνει βρε αδερφέ! και σου ζήταγαν ότι γούσταραν από λεφτά (πήρα το 1988 από τη Γερμανία την πολυπόθητη επέκταση μνήμης για την Amiga μου 45.000 δρχ, όταν εδώ ζήταγαν πάνω από 100.000 - τα υπόλοιπα τι ήταν φόροι; ας γελάσω... ). Εγγύηση; Υπαναχώρηση; Ακύρωση παραγγελίας; άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Αν τα συγκεκριμένα big shop, όπως τα ονομάζεις, εμφανιζόντουσαν ξαφνικά από το πουθενά, σαρώνοντας με τεράστια κεφάλαια και εξευτελιστικές τιμές την αγορά, κλείνοντας τους πάντες, τότε ναι, να ανησυχήσω. Κι αν στη συνέχεια ανέβαζαν σε όλα τα είδη τις τιμές, χωρίς λογική εξήγηση, τότε ναι να μιλήσω για καρτέλ και αισχροκέρδεια. Όταν όμως όλοι ξέρουμε πως έγιναν οι κυρίαρχοι στο χώρο, επειδή εμείς τα στηρίζουμε με τις αγορές μας, τότε μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει, αν με εννοείς. Τα 'πα και ξέσπασα κι εγώ...
wizzy Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 [...] Τα 'πα και ξέσπασα κι εγώ... Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα.
k_dinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Για να επιστρεψουμε στο θεμα, ο φιλος μας μπορει να παρει τα LOGITECH Z-CINEMA στα 119ευρω απο το You
vasi Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Μπορεί αν θέλει από την Γερμανία μονάχα 96ευρω http://geizhals.at/deutschland/a298694.html
GIANNIS400 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 QUOTE=dr lag;2659938]Το ότι τα big shop σου προσφέρουν μέχρι και υπεύθυνο χωσίματος οπουδήποτε στην Ελλάδα, αυτό δεν συνεπάγεται αυτόματα και αύξηση του λειτουργικού κόστους; Η μεγάλη διαφήμιση, τα διαρκώς ενημερωμένα sites, η τεράστια ποικιλία προϊόντων σε stock, η σιγουριά πως θα πάρεις γρήγορα ότι ζήτησες, η εμπιστοσύνη ότι δεν θα μείνεις με το ελαττωματικό προϊόν στα χέρια (έστω κι αν ακούγονται συχνά παράπονα), η τηλεφωνική υποστήριξη (που μου έχει φανεί πολλές φορές χρήσιμη) - όλα αυτά δεν προϋποθέτουν κι ένα μεγάλο κόστος σε προσωπικό, οργάνωση, διαχείριση κλπ κλπ; Ακριβως, επειδή ψωνίζουμε όλοι απο εκει αρα πρεπει να μας τα παρεχουν ολα αυτα που λες αφου εχουν περισσοτερα εσοδα αφου πουλουν ποιο πολλα, και οχι μονο αυτο θα επρεπε να ειχαν και καλητερες τιμες, αλλα βλέπεις απο αυτα τα 2-3 μαγαζια περιμενουμε λόγο των μεγαλων εσοδων που εχουν να ριξουν τις τιμες τους και να βοηθησουν στο υγειες λεγομενο ανταγωνισμο εεε απο αυτα τα μαγαζ τρωμε την φολα. Σιγα μη τους πουμε και ευχαριστω απο πανω,:lol:.Και Δε μιλαμε για πριν 20-15 χρονια που η αγορα υπολογιστων αφορουσε το 4% του ελληνικου πληθυσμου, και τα pc part οστιζαν οσο ενα seiko roloi, και οποιος ειχε υπ/στη ηταν ο πλουσιος της περιοχης. Όσο για τα καρτέλ, τώρα που γίναμε ξαφνικά όλοι επίδοξοι Ευαγγελάτοι, αυτό πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Μάλλον κάποιοι έχουν παρεξηγήσει τον όρο. Να μιλήσουμε για καρτέλ σε είδη βασικής ανάγκης, στο γάλα, το ψωμί, τη βενζίνη - εντάξει. Αλλά στα logitech των 150€; so what? μήπως στην τελευταία μυστική συνάντηση που είχαν οι σκοτεινοί τύποι του e-shop και του Πλαισίου κατάλαβαν ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά και αποφάσισαν έτσι να αισχροκερδήσουν εις βάρος μας; νε ρε φιλε καρτελ, καρτελατο θα ελεγα...ναι οκ δε μιλαμε για ειδη βασικης αναγκης..., αλλά ειναι και αυτα καποια πρόιοντα που υπαρχουν στη αγορα, και αυτο που λεω ειναι γιατι να εκμεταλευονται τα πραγματα σε τετοιο εξευτιλιστικο σημειο.Δεν αλαζω γνώμη ουτε ενα χιλιοστο. Την αισχροκέρδεια θα την καταλάβαινα αν για παράδειγμα, έλεγε αύριο το Υπουργείο Παιδείας ότι όλοι οι μαθητές θα πρέπει να αγοράσουν laptop και τότε, ο τάδε επιχειρηματίας που ήταν ο μόνος με τη δυνατότητα να καλύψει την τεράστια ζήτηση, αποφάσιζε να διπλασιάσει τις τιμές. ναι γιατι εδω και 3-4 χρονια δεν χρειαζονται ολοι οι μαθητες γυμνασιου υπολογιστη?, ολοι χρειαζονται και το ξερουν τα κορακια... Όταν μου λες ότι εκβιάζεσαι σαν επαρχιώτης, ενώ εγώ έχω τη δυνατότητα να βολτάρω στη Στουρνάρη, θα ήθελα να σου απαντήσω πως έχω κόψει το σπορ από χρόνια, τη στιγμή που με ένα κλικ μπορείς να ψωνίσεις ακόμα κι από τη Χονολουλού. λεω οτι μπορεις να πεταχτεις να παρεις απο το apothema.gr χωρις μεταφορικα, πραγμα που δεν μπορω εγω, ή αν ρωτησεις για αθηνα τα μεταφορικα σε πολλα μαγαζια ειναι τα μισα και ποιο λιγα απο οτι στην επαρχεια, και αυτο το ξερουν τα κορ..κια Αν τα συγκεκριμένα big shop, όπως τα ονομάζεις, εμφανιζόντουσαν ξαφνικά από το πουθενά, σαρώνοντας με τεράστια κεφάλαια και εξευτελιστικές τιμές την αγορά, κλείνοντας τους πάντες, τότε ναι, να ανησυχήσω. Κι αν στη συνέχεια ανέβαζαν σε όλα τα είδη τις τιμές, χωρίς λογική εξήγηση, τότε ναι να μιλήσω για καρτέλ και αισχροκέρδεια. Όταν όμως όλοι ξέρουμε πως έγιναν οι κυρίαρχοι στο χώρο, επειδή εμείς τα στηρίζουμε με τις αγορές μας, τότε μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει. ε δε καταλαβενεις τι λεω, ξερεις το γνωμικό που λεει στο χωριο των τυφλων βασιλευει ο μονοφθαλμός αναγκαιο κακο ειναι τα 2-4 μαγαζια.Αυτα φτιαχνουν τις τιμες, ετσι διατηρουν το καρτελ, κανεις απο τους μικροτερους δεν μπορει να δονισει τα πραγματα απο την πορεια που αυτοι τα δρομολογουν, και έτσι εμεις σα ματακηδες (με την καλη ενοια) παρακολουθουμε τις τιμες στο internet και λεμε κοιτα ρε γαμωτο ανεβηκε το πετρελαιο και ανεβηκαν και τα lochitech z230.:lol: Η κοροϊδια ειναι που εκνευριζει πατριώτη, και οχι οτι δεν μπορω να ζησω αν βαλουν το πληκτρολογιο ταδε 30eyro απο 20eyro.Αλλα να σου πω και κατι, καποιος που στεινει ενα γραφειο συγκεκριμενων προδιαγραφων και του κοστολογουν τους 10 υπ/στες αντι για 10000ευρω -14.000 ευρω, αυτά τα 4000ευρω δεν θα τα στερηθει απο καπου αλλου η εταιρεια?, θα τα στερηθει, τα οποια μπορει να τα επενδυση για να ανεβει η ανταγωνιστικοτητα της. Απο αυτο και αλλους παραγοντες(αγορες σε αλλα ειδη ασχετα με υπ/στες απο αλλους τομεις του εμποριου, γλυτώνει απο πιθανη αποτυχια πωλησεων για αυτην,αφου καλητεςρες επενδυσεις απο λιγοτερα εξοδα = ανταγωνιστηκοτερη στην αγορα. Αρα με ολα αυτα επιβιωνει στο ανταγωνισμο και αυτο μπορει να σταθει η αίτια να γλιτωσουν απο διωξιμο 5 ανθρωποι με οικογενειες που δουλευουν στην εταιρεια.Αυτο που ειπα ειναι πολυ μακρινή και πολύπλοκη ιδεα οποτε και να μου πεις που κολάει αυτο δεν θα σε παρεξηγησω.Τέλος ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:44 ---------- Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα. χαιρομαι που συμφωνεις με τον διαφωνουντα
totalius Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Tι να πούμε κ εμείς εδώ στη Κρήτη;Εδώ να δείς μεταφορικά.
dr lag Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Ακριβως, επειδή ψωνίζουμε όλοι απο εκει αρα πρεπει να μας τα παρεχουν ολα αυτα που λες αφου εχουν περισσοτερα εσοδα αφου πουλουν ποιο πολλα, και οχι μονο αυτο θα επρεπε να ειχαν και καλητερες τιμες, αλλα βλέπεις απο αυτα τα 2-3 μαγαζια περιμενουμε λόγο των μεγαλων εσοδων που εχουν να ριξουν τις τιμες τους και να βοηθησουν στο υγειες λεγομενο ανταγωνισμο εεε απο αυτα τα μαγαζ τρωμε την φολα. Εντάξει, καταλαβαίνω πως μπορεί να ακούστηκα σαν spokesman των μεγαλομάγαζων, αλλά μήπως κι εσύ με τη σειρά σου τα μπερδεύεις με το ΠΙΚΠΑ; Πες μου έστω και μια επιχείρηση στον κόσμο που έριξε τις τιμές της επειδή είχε μεγάλα έσοδα. Μήπως μιλώντας για έννοιες όπως "υγιής ανταγωνισμός" και ¨καρτέλ" έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου ή μήπως νομίζεις πως ζούμε στη Νικαράγουα του '80; Σιγα μη τους πουμε και ευχαριστω απο πανω,:lol:.Και Δε μιλαμε για πριν 20-15 χρονια που η αγορα υπολογιστων αφορουσε το 4% του ελληνικου πληθυσμου, και τα pc part οστιζαν οσο ενα seiko roloi, και οποιος ειχε υπ/στη ηταν ο πλουσιος της περιοχης. Το ότι αναφέρθηκα σε κείνη την εποχή, δεν το 'κανα για το παίξω πλούσιος, "παλιός", ξερόλας ή ότι άλλο φαντάζεσαι, αλλά για να τονίσω απλά ότι έχω ζήσει στο πετσί μου την εποχή που οι έννοιες αισχροκέρδεια, κακός επαγγελματισμός, κακή συμπεριφορά, μηδενική υποστήριξη ήταν συνώνυμες με τη λέξη κομπιουτερομάγαζο. Όταν οι περισσότεροι ήταν μαζεμένοι στο γνωστό δρόμο και πουλούσαν 2 και 3 φορές πάνω απ' ότι στο εξωτερικό, ε τότε ναι, θα μπορούσαμε να μιλάμε για καρτέλ. Δε λέω πως δεν με έχουν εκνευρίσει κάποιες φορές τόσο το ένα όσο και το άλλο bigshop, αλλά όταν χθες πήρα τηλέφωνο να αλλάξω τη μισή σχεδόν παραγγελία που είχα κάνει (σημειωτέον ότι ήταν έτοιμη να σταλεί) και εξυπηρετήθηκα γρήγορα και με ευγένεια κι όταν άλλες φορές τους έχω γυρίσει πίσω κομμάτια, έτσι απλά γιατί δεν μου άρεσε η φάτσα τους και τα δέχτηκαν χωρίς κουβέντες βγάζοντας πιστωτικό, ε αυτά δεν τα πληρώνεις; Κι όμως, όπως έγραψα χτες αλλά δεν απάντησες σ' αυτό, οι τιμές τους παραμένουν χαμηλές κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που ψωνίζουμε από κει. Τώρα γιατί ακρίβυναν τα logitech, δεν μπορώ να ξέρω. Βρε αδερφέ όμως, πουλάνε τόσα πολλά ηχεία των 150€, που από αυτά θα αισχροκερδήσουν; κι από τα 10€ παραπάνω που ανέβηκε η Asus P5QL-E; Η λογική του ότι σε κάθε επιχείρηση υπάρχουν προϊόντα κράχτες (από τα supermarket μέχρι τις αυτοκινητοβιομηχανίες) που μετά από λίγο καιρό αντικαθίστανται από άλλα παρόμοια προϊόντα, σου λέει τίποτα; ναι γιατι εδω και 3-4 χρονια δεν χρειαζονται ολοι οι μαθητες γυμνασιου υπολογιστη?, ολοι χρειαζονται και το ξερουν τα κορακια... ...μάλλον δεν πήρες χαμπάρι τι εννοούσα... λεω οτι μπορεις να πεταχτεις να παρεις απο το apothema.gr χωρις μεταφορικα, πραγμα που δεν μπορω εγω, ή αν ρωτησεις για αθηνα τα μεταφορικα σε πολλα μαγαζια ειναι τα μισα και ποιο λιγα απο οτι στην επαρχεια, και αυτο το ξερουν τα κορ..κια τώρα αυτή τη θεωρία συνωμοσίας που έχεις φτιάξει γύρω από τα μεταφορικά, ειλικρινά δεν μπορώ να την παρακολουθήσω. Μπορεί να έχω μειωμένη αντίληψη, αν το το εξηγούσες καλύτερα ίσως; Η κοροϊδια ειναι που εκνευριζει πατριώτη, και οχι οτι δεν μπορω να ζησω αν βαλουν το πληκτρολογιο ταδε 30eyro απο 20eyro.Αλλα να σου πω και κατι, καποιος που στεινει ενα γραφειο συγκεκριμενων προδιαγραφων και του κοστολογουν τους 10 υπ/στες αντι για 10000ευρω -14.000 ευρω, αυτά τα 4000ευρω δεν θα τα στερηθει απο καπου αλλου η εταιρεια?, θα τα στερηθει, τα οποια μπορει να τα επενδυση για να ανεβει η ανταγωνιστικοτητα της. Απο αυτο και αλλους παραγοντες(αγορες σε αλλα ειδη ασχετα με υπ/στες απο αλλους τομεις του εμποριου, γλυτώνει απο πιθανη αποτυχια πωλησεων για αυτην,αφου καλητεςρες επενδυσεις απο λιγοτερα εξοδα = ανταγωνιστηκοτερη στην αγορα. Αρα με ολα αυτα επιβιωνει στο ανταγωνισμο και αυτο μπορει να σταθει η αίτια να γλιτωσουν απο διωξιμο 5 ανθρωποι με οικογενειες που δουλευουν στην εταιρεια.Αυτο που ειπα ειναι πολυ μακρινή και πολύπλοκη ιδεα οποτε και να μου πεις που κολάει αυτο δεν θα σε παρεξηγησω. Τώρα βέβαια δεν ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιον, αλλά το ότι τα big shop αποτελούν τροχοπέδη στην ανταγωνιστικότητα όχι μόνου του χώρου, αλλά όλης της αγοράς γενικότερα, πράγματι αυτό ξεφεύγει από τις περιορισμένες δυνατότητες που έχω να κατανοώ το τι συμβαίνει γύρω μου - όντως μη με παρεξηγήσεις ...
wizzy Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 [...] χαιρομαι που συμφωνεις με τον διαφωνουντα Βασικά, χαίρομαι που διαφωνούμε χωρίς να τσακωνώμαστε! [...] τώρα αυτή τη θεωρία συνωμοσίας που έχεις φτιάξει γύρω από τα μεταφορικά, ειλικρινά δεν μπορώ να την παρακολουθήσω. Μπορεί να έχω μειωμένη αντίληψη, αν το το εξηγούσες καλύτερα ίσως; @GIANNIS400: επειδή κινούμε στο ίδιο μήκος κύμματος με τον dr lag, μπορείς να μας εξηγήσεις τι εννοείς; Τώρα βέβαια δεν ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιον, αλλά το ότι τα big shop αποτελούν τροχοπέδη στην ανταγωνιστικότητα όχι μόνου του χώρου, αλλά όλης της αγοράς γενικότερα, πράγματι αυτό ξεφεύγει από τις περιορισμένες δυνατότητες που έχω να κατανοώ το τι συμβαίνει γύρω μου - όντως μη με παρεξηγήσεις ... @ dr lag: δεν είσαι ο μόνος...
GIANNIS400 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Πες μου έστω και μια επιχείρηση στον κόσμο που έριξε τις τιμές της επειδή είχε μεγάλα έσοδα. Μήπως μιλώντας για έννοιες όπως "υγιής ανταγωνισμός" και ¨καρτέλ" έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου ή μήπως νομίζεις πως ζούμε στη Νικαράγουα του '80; τελαυταια φορα που τα λεω , στο τελος θα μου παει στο μυαλο οτι ειστε υπαλληλοι των big shop ,ποιο ειναι το σωστο λεω ρε φιλε, δεν ειπα να ριξουν τις τιμες και δεν το περιμενω, και μη μου πεις οτι δεν θα καταλαβεις παλι αυτο που θα πω τωρα: λεμε να ριξουν τις τιμες, για μενα αυτο σημαινει οτι για να κατεβω απο καπου σημαινει οτι καποια στιγμη ανεβηκα εκει, να μην τις ανεβαζουν λοιπον με σκοπο την αισχροκερδια, για να μη λεω μετα να πέσουν οι τιμες, να τις κρατουν εκει που πρεπει και οχι εκει που σου πινουν το αιμα, και μολις παει να παρελθει απο την αγορα το ανατιμημενο προϊον και ερχετε αλλο στη θεση του τοτε βαζουν την κανονικη τιμη που θα επρεπε να εχει απο την αρχη και σου τσαμπουναν τοτε "ευκαιρια" "προσφορα" "παρτε το". Αξιζει ο q9550 επεξ/της 270ευρο πριν ενα μηνα και τωρα 250? οχι δεν αξιζει, το κανουν αυτο γιατι αν τον ειχαν ποιο φθηνα θα ετρεχαν ολοι να τον παρουν και θα τους εμεναν οι ακριβοι i7 920.δλδ ειναι στην ιδια αξια με τον i7 920, ποιον κοροιδευουν? Το ότι αναφέρθηκα σε κείνη την εποχή, δεν το 'κανα για το παίξω πλούσιος, "παλιός", ξερόλας ή ότι άλλο φαντάζεσαι, αυτο τωρα πως σου ηρθε, ειπα εγω αυτο? και εγω δε καταλαβαινω αρκετα απο οτι λες. αλλά για να τονίσω απλά ότι έχω ζήσει στο πετσί μου την εποχή που οι έννοιες αισχροκέρδεια, κακός επαγγελματισμός, κακή συμπεριφορά, μηδενική υποστήριξη ήταν συνώνυμες με τη λέξη κομπιουτερομάγαζο. Όταν οι περισσότεροι ήταν μαζεμένοι στο γνωστό δρόμο και πουλούσαν 2 και 3 φορές πάνω απ' ότι στο εξωτερικό, ε τότε ναι, θα μπορούσαμε να μιλάμε για καρτέλ. δε σημαινει οτι επειδη τοτε γινουντουσαν τρις χειροτερα οτι δε γινονται και σημερα αλλα σε μικροτερο βαθμο Δε λέω πως δεν με έχουν εκνευρίσει κάποιες φορές τόσο το ένα όσο και το άλλο bigshop, αλλά όταν χθες πήρα τηλέφωνο να αλλάξω τη μισή σχεδόν παραγγελία που είχα κάνει (σημειωτέον ότι ήταν έτοιμη να σταλεί) και εξυπηρετήθηκα γρήγορα μη νομισεις οτι κοστισε κατι για αυτους θα τα δωσουν καπου αλλου τα δικα σου, απλα ενας υπαλληλος ασχολειθηκε 10 λεπτα με σενα να σε ξαναφτιαξει, δουλεια του ειναι Κι όμως, όπως έγραψα χτες αλλά δεν απάντησες σ' αυτό, οι τιμές τους παραμένουν χαμηλές κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που ψωνίζουμε από κει. οι τιμες που εχουν τα 2big ειναι ανταγωνιστικες με τους άλλους,αλλα δε ειναι αυτες που πρεπει να ειναι.Αυτο φωναζω τοσα ποστ, αυτα που ελεγα για τον αερα που εχουν λογο μεγαλων παραγγελιων που μπορει να κανουν κλπ. Τώρα γιατί ακρίβυναν τα logitech, δεν μπορώ να ξέρω. το απαντησα στα αλλα ποστΒρε αδερφέ όμως, πουλάνε τόσα πολλά ηχεία των 150€, που από αυτά θα αισχροκερδήσουν; κι από τα 10€ παραπάνω που ανέβηκε η Asus P5QL-E; Η λογική του ότι σε κάθε επιχείρηση υπάρχουν προϊόντα κράχτες (από τα supermarket μέχρι τις αυτοκινητοβιομηχανίες) που μετά από λίγο καιρό αντικαθίστανται από άλλα παρόμοια προϊόντα, σου λέει τίποτα; το απαντησα σε προηγουμενο ποστ ...μάλλον δεν πήρες χαμπάρι τι εννοούσα... δεν το απαντησα σε προηγουμενο ποστ :lol::lol: τώρα αυτή τη θεωρία συνωμοσίας που έχεις φτιάξει γύρω από τα μεταφορικά, ειλικρινά δεν μπορώ να την παρακολουθήσω. Μπορεί να έχω μειωμένη αντίληψη, αν το το εξηγούσες καλύτερα ίσως; το εκανα και εξισωση σε προηγουμενο ποστ:,(χ+ψ=bigshop+νταβατζιλικ..μπλα μπλα. Το μαγαζι της γειτονιας που παρηγγειλε 30 σκληρους wd 1tera και τους εχει 86ευρω, δε μπορει το big shop to ιδιο σκληρο να τον εχει 100ευρο και να σκεφτεις οτι θα εχει παραγγηλει 300 τετοιους σκληρους και οχι 30,αυτο δεν σε βαζει σε σκεψεις? Τι περιθωρια κερδους να εχει το big shop σε σχεση με to μικρομαγαζο? βαζουν και 15ευρο παραπανω τα big shop, και ειδου τα μεταφορικα που λεγαμε, αυτη ειναι η ειρωνεια που λεω.Ποσο ποιο απλα να τα πω αντιπαλε μου Τώρα βέβαια δεν ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιον, αλλά το ότι τα big shop αποτελούν τροχοπέδη στην ανταγωνιστικότητα όχι μόνου του χώρου, αλλά όλης της αγοράς γενικότερα, πράγματι αυτό ξεφεύγει από τις περιορισμένες δυνατότητες που έχω να κατανοώ το τι συμβαίνει γύρω μου - όντως μη με παρεξηγήσεις ... ΚΑΙ ΑΥΤΑ ειπα ειναι μέσα(τα big shop),οχι μονο αυτα.Δλδ ειναι και αυτα ενα γραναζι μαζι με τα αλλα γραναζια (πρατηρια καυσιμων τα σουπερ μαρκ και ολων των ειδων τα μαγαζια) που δεν βοηθουν να γυρισει ο αξονας της ανταγωνιστηκοτητος . φερτε μου τον διερμηνεα του ρεχανκελ . καλη συζητηση κανουμε, αν φενομε εξυπνακιας μη με παρεξηγεις, χωστα και εσυ να φενομαστε δυο ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:18 ---------- @GIANNIS400: επειδή κινούμε στο ίδιο μήκος κύμματος με τον dr lag, μπορείς να μας εξηγήσεις τι εννοείς; Αν εσενα σου αρεσουν οι τιμες που βαζουν σε πολλα κοματια... Για παραδειγμα βαζει σε μια καρτα γραφικων 234,84567 Χ √23 ευρο το ε-σοπ, και 234,84567 Χ √23ευρο την βαζει και το πλαισιο, τοτε κανενα προβλημα. τα υπολοιπα τα ειπα στον dr lag. @ dr lag: δεν είσαι ο μόνος... παλι επιφημεις τον φιλο σου? ααα κακο παιδι
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου 2009 Αξιζει ο q9550 επεξ/της 270ευρο πριν ενα μηνα και τωρα 250? οχι δεν αξιζει, το κανουν αυτο γιατι αν τον ειχαν ποιο φθηνα θα ετρεχαν ολοι να τον παρουν και θα τους εμεναν οι ακριβοι i7 920.δλδ ειναι στην ιδια αξια με τον i7 920, ποιον κοροιδευουν αν κοιτάξεις εξωτερικό το ίδιο ισχύει, ο Q9550 είναι πιο ακριβός από τον Core i7 920, δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία...
GIANNIS400 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 αν κοιτάξεις εξωτερικό το ίδιο ισχύει, ο Q9550 είναι πιο ακριβός από τον Core i7 920, δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία... και γιατι να μην συμβαινουν και εξω τα ιδια με τις τιμες οπως εδω?, και γιατι να μην συννενοουνται οι πωλητες τις ελλαδος και του εξωτερικου με την εταιρεια παραγωγης για την τιμη του προϊοντος και την πολιτικη της αγορας που θα εφαρμοσουν?, οπου σε αυτη την περιπτωση η εταιρεια παραγωγης για το συγκεκριμενο προϊον ειναι η intel-μικροσοφτ .
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 πως ξέρεις ότι δεν συμβαίνουν και έξω τα ίδια? νομίζεις ότι μόνο οι Έλληνες τα κάνουν αυτά? εδώ η ΑΤΙ και η Nvidia είχαν στήσει τις τιμές τους (θα βρεις παλιότερη είδηση που το λέει αυτό) δεν θα το κάνουν καταστήματα?
Nearly_God Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Για να επιστρεψουμε στο θεμα, ο φιλος μας μπορει να παρει τα LOGITECH Z-CINEMA στα 119ευρω απο το You Το έχω κάνει είδει. Και επειδή όπως είπα τα παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό (και όχι μόνο στο e-shop) περιμένοντας να μειωθεί ή τιμή τους , πιστεύω ότι ήταν πολύ καλή ευκαιρία. Η αμέσως καλύτερη τιμή ήταν όταν πριν αρκετό καιρό, και πάλι το e-shop τα είχε ρίξει αν θυμάμαι καλά γύρω στα 123€ (και τότε έπεφταν λίγο-λίγο κάθε μέρα ανταγωνιστικά με το plaisio. Όταν αργότερα εξαντλήθηκαν επανήλθαν μετά από λίγο στα 153€ και ανέβαιναν.) Το περίεργο είναι ότι μετά την αύξηση στην τιμή τους, τα Z-CINEMA εξαντλήθηκαν από e-shop (όταν υπάρχουν μαγαζιά που στα φέρνουν στην πόρτα σου αρκετά ποιο φθηνά). Ρε μήπως είμαστε μαζόχες τελικά και μας αρέσει να μιας πιάνουν τον κQλQ.
dr lag Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Ρε μήπως είμαστε μαζόχες τελικά και μας αρέσει να μιας πιάνουν τον κQλQ. Έτσι ακριβώς!!! τώρα το έπιασες το νόημα και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Υπάρχει το χαμηλό κομμάτι της αγοράς, που αποτελεί και το μεγαλύτερο ποσοστό της πίτας, όπου ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και οι τιμές σαφώς χαμηλές. Όταν μπορείς σήμερα με 400-500 € να στήσεις ένα σύστημα πολύ ισχυρότερο απ' ότι κυκλοφορούσε πριν 5 χρόνια (και μη μου πείτε ότι αυτό το διάστημα ανέβηκαν αντίστοιχα οι απαιτήσεις των εφαρμογών γιατί θα γελάσω), όταν με αυτά τα χρήματα καλύπτονται οι (πραγματικές) υπολογιστικές ανάγκες του 90%, δεν βρίσκω τι νόημα έχει να μιλάμε για αισχροκέρδεια και καρτέλ. Όταν πριν 1+ χρόνο εκστασιαζόμασταν με τις απίθανες δυνατότητες μιας 3870, γιατί δεν τρέχουμε να την αγοράσουμε τώρα που ξεφτιλίστηκε η τιμή της, αλλά γέμισε κιόλας το forum από τρελαμένους που ψάχνουν την 4890 στα 4πλά λεφτά; Φυσικά και είμαστε μαζόχες. Κι εγώ χθες παρέλαβα τον πολυπόθητο velociraptor, στα 200+ €, παροπλίζοντας ουσιαστικά τον παλιό μου (ενός έτους δηλαδή) WD. Φοβερό δισκάκι, δε λέω, αλλά όχι ότι ανταποκρίνεται το 5πλάσιο κόστος του σε σχέση με κάποιο συμβατικό, σε οτιδήποτε άλλο πέρα από την τρέλα μου. Να βγω μετά και να φωνάζω γιατί ήθελα να πάρω το παιχνιδάκι μου πιο φτηνά; Το είπα και νωρίτερα, να διαμαρτυρόμαστε για αυξήσεις τιμών και αισχροκέρδεια σε είδη βασικής ανάγκης, εκεί δηλαδή που εκβιαστικά το κάθε καρτέλ σε αναγκάζει να πάρεις το γάλα του παιδιού σου σε τιμές αναίτια υψηλές, ναι το καταλαβαίνω. Αλλά να βγαίνει ο κάθε πικραμένος, που έχει ακουμπήσει 2000€ για να σκοτώνει κακούς σε 26" και να ανακαλύπτει συνομωσίες για το επόμενο gadget που πεθύμησε, ε να μου επιτρέψετε να πω ότι ακουμπάμε τα όρια του φαιδρού.
philos Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Έχω λυσάξει να αγοράσω τα Z-2300, αλλά δυστυχώς η τιμή τους έχει ανέβει τόσο που έχω απελπιστεί (μέχρι 150ευρώ μπορώ να διαθέσω για ηχεία και δυστυχώς δε με καλύπτει κανένα άλλο set ηχείων). Πήγα σήμερα στα Saturn Καλλιθέας μπας και τα έχουν φθηνότερα από 167 ευρώ που συνήθιζαν να τα έχουν οι περισσότεροι. Τιμή: 189 ευρώ! :X:X Μιλάμε για 70ευρώ παραπάνω! :mad: Πήγα και στο Cosmodata που "τα έχει 143,99ευρώ" και τα είχαν 167. "Έχουν αλλάξει οι τιμές" μου είπαν. και btw, το e-shop ανέβασε πάλι την τιμή από 167 σε... 168 ευρώ -petros
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.