Προς το περιεχόμενο

τι διαφορα εχουν οι οθονες των υπολογιστων

kabouras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια λεω εκτως απο τις προφανεις διαφορες προφανως.. ενοο σε γενικες γραμμες ειναι ιδια τεχνολογια? το ιδιο πραγμα? το ιδιο δειχνει μια καλη οθονη και το ιδιο μια καλη τηλεωραση συνδεδεμενη με υπολογιστη?

Δημοσ.

φαντάζομαι οτι ρωτας κάτι σαν αυτό:

πάω στο Πλαισιο.gr και βλέπω την κατηγορία

Εικόνα & Ήχος : Home Cinema : Τηλεοράσεις

(αν υποθέσουμε οτι οι περισσότερες διαθέτουν είσοδο για εικόνα απο pc)

και την κατηγορία

Περιφερειακά : Οθόνες Υπολογιστών : Όλες οι οθόνες > με φίλτρο TV Tuner:Ναι(X)

είναι πραγματικές οι διαφορές μιας "τηλεόρασης με vga ή dvi εισοδο", με ενα "μονιτορ με ενσωματομένο tv tuner" ;

(μεταξύ δύο παρόμοιου κόστους)

πχ. την LG M237WD-PZ LCD-TV 23'' την έχει και στις 2 κατηγορίες.

Δημοσ.

βασικα το θεμα που με απασχολει με λιγα λογια ειναι: μηπως να παρω μια 30+αρα τηλεωραση και να συνδεσω και τον υπολογιστη πανω κ το πλαυσταισιον

Δημοσ.

Μέχρι τις 27 ίντσες η μόνη διάφορα είναι ότι οι οθόνες των υπολογιστών είναι 16:10 (1900χ1200 pixel)και οι τηλεοράσεις 16:9 (1900χ1080 pixel)και έχουν και TV tuner. Από κει και μετά οι τηλεοράσεις σταματάνε στα 1900χ1080 pixel όσες ίντσες και να τις πάρεις π.χ. 52 ίντσες, ενώ οι οθόνες υπολογιστών 30 ίντσες 2560 x 1600 pixel.

Δημοσ.

Η εικόνα όμως είναι το ίδιο καλή? Ρωτάω γιατί μετά από καιρό σκέφτομαι να στήσω ένα "καλό" desktop και είμαι ανάμεσα στην t260hd και σε μια καλή 32αρα-37αρα full hd lcd. Ξέρω πως δεν ειναι το ίδιο πράμα, απλά αυτό που θέλω να μάθω είναι αν θα μπορώ να χρησιμοποιώ την 32αρα μόνο (χωρίς άλλη οθόνη) για οθόνη του pc (όχι δλδ μόνο για ταινίες και gaming). Ευχαριστώ.

ΥΓ: Αν τελικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί η 32αρα έχετε κάποια καλή να μου προτείνετε?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

και εγω σκευτομουν αντι για την U2711, να παρω μια καλη 32'' full HD TV και να την κανω μονιτορ για υπολογιστη. Αλλα δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα γιατι θα με περιορίζει η αναλυση μονο στα 1900/1200

Δημοσ.
και εγω σκευτομουν αντι για την U2711, να παρω μια καλη 32'' full HD TV και να την κανω μονιτορ για υπολογιστη. Αλλα δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα γιατι θα με περιορίζει η αναλυση μονο στα 1900/1200

Αν εχεις σκοπο να παιζεις παιχνιδια ομως στην 27αρα την Dell θα χρειαστεις πολυ δυνατη καρτα γραφικων διοτι εχει αναλυση 2560x1440.

Δημοσ.

Πέρα από το μέγεθος (προφανές) υπάρχουν διαφορές απ' όσο ξέρω και στο panel, δηλαδή στην τεχνολογία απεικόνισης. Το sticky του haha εξηγεί κάποια πράγματα, με τη μόνη επιφύλαξη πως είναι λιγάκι παλιό. Γενικά πάντως οι τηλεοράσεις κοστίζουν ακριβότερα γιατί έχουν καλύτερη ποιότητα απεικόνισης και καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα, βλέπεις χωρίς πρόβλημα από μεγάλες γωνίες θέασης

Για αρχή στην αναζήτηση πληροφοριών:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=249057

• Super Moderators
Δημοσ.

επίσης οι οθόνες έχουν και 10bit panels/14-bit LUT, wide gamut και πολλά άλλα specs/features που είναι χρήσιμα σε επαγγελματίες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...