Προς το περιεχόμενο

Vista Ultimate x32 η x64?

Lagoudisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στη δική μου περιπτώση,

εννοειται πως έχω ενεργοποιήσει στο bios to memory remap. Στις nForce 4 μητρικες οι επιλογές στο BIOS είναι:

S/W Dram over 4G Remapping : Enabled

H/W Dram over 4G Remapping : Enabled

Για δείτε λίγο την ερώτηση και την απάντηση:

Q: I have read a lot about the 4GM memory problem. Does this problem exist for XP 64 bit?

A: It does because the the chipset on your board can address only 4GB of memory. Since the operating system needs MMIO space, and since there are no higher memory addresses... addresses above 4GB to which the MMIO space can be translated, you can never see 4GB, whether using a 64bit operation system or not...

Και πριν ρωτησετε τι είναι παλι αυτο το MMIO, δείτε: http://en.wikipedia.org/wiki/IO_port

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Χάνεις τον μπούσουλα, προσπαθείς να δικαιολογήσεις την χρήση ενός 64bit λειτουργικού συστήματος (Windows XP 64) σε μηχάνημα με 2GB RAM, πράγμα που δεν έχει καμιά λογική βάση. Χάνεις σε RAM λόγω των 64bit registers του λειτουργικού και χάνεις σε συμβατότητα και υποστήριξη οδηγών. Κάλλιστα μπορούσες να περάσεις τα Server 2003 32bit που δέχονται οδηγούς από Windows XP και να κερδίσεις πολλά περισσότερα χωρίς να χάσεις σε τίποτα από επιδόσεις και σταθερότητα.

Και έχεις διαλέξει το Opus στα Windows XP 64, ενώ στα Vista χρησιμοποιείς τον Explorer και τον κραζεις. Μάλιστα.

Οι απαιτητικοί χρήστες έχουν εγκαταλείψει τον Windows Explorer εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αν περιμένεις από την Microsoft να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες σου είσαι γελασμένος, τα προϊόντα και η φιλοσοφία της ΔΕΝ απευθύνονται σε pro/enthusiasts αλλά στον απλό κόσμο, πράγμα που αλλάζει ανά γενιά λειτουργικών συστημάτων της με βάση της ανάγκες του κόσμου.

Μάλλον έχεις πικρή γεύση απο το UAC, πρέπει να ξέρεις ότι απενεργοποιείται με 2 clicks με ότι συνεπάγεται αυτό για έναν απλό χρήστη και σίγουρα θα το ξαναδείς και στο μέλλον.

Η έκφραση "Χαζοαμερικανάκια" που αρκετοί έχουνε ψωμοτύρι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί κατά 99% λέγεται από ανθρώπους που από την παιδική τους ηλικία έχουνε υποστεί πλήρη πολιτιστική αφομοίωση απο τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Βλέπουν και ακούνε καθημερινά..αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές, αμερικάνικο cinema, αμερικάνικη μουσική. Χρησιμοποιούν και καταναλώνουν αμερικάνικα προϊόντα και τεχνολογία, computers,gadgets. Ξέρουνε απέξω την γεωγραφία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δεν χάνουνε κάθε χρόνο τα Oscars και παρακολουθούν με ενδιαφέρον το κουτσομπολιό στο Hollywood. Μεγάλη υπόθεση να προβάλλεται κάποιος σαν καλύτερος αμερικανός από τον αμερικανό.

"Ο κατακτημένος σχεδόν πάντα μιμείται τον κατακτητή του"

"Ανήκωμεν εις την Δύσιν" - Κωνσταντίνος Καραμανλής

"Οι πολιτισμοί αυτοκτονούν και ΔΕΝ δολοφονούνται" - Arnold J. Toynbee

Tα σπας λέμε..!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
  • Super Moderators
Δημοσ.
Ναι οι μνήμες είναι και οι δύο ίδιες.

Συγκεκριμένα είναι οι CRUCIAL BL2KIT25664AA80A BALLISTIX 4GB (2X2GB) PC6400 800MHZ DUAL CHANNEL KIT.

Μου τις τοποθέτησε το e-shop. Το άλλο με το bios δεν ξέρω πως να το κάνω.

Για την ακρίβεια δεν βλέπει ακριβώς 3 αλλά 3263 MB. Το θέμα είναι που πήγαν τα άλλα 700 χοντρά χοντρά...

λογικά memory remap όπως ειπώθηκε...μπαίνεις στο bios και αρχίζεις το ψάξιμο...

τα καρυδια?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

rude...(και ας το λες για πλάκα)

Δημοσ.

Μπηκα στον πειρασμο. Γραψε φαουλ. Εξάλλου ήταν για αστειο.

:lol: :lol:

[EDIT]

Όπως και να έχει δεν αξίζει να αγοράσει κανείς Vista x64 τωρα. Όχι γιατι είναι κακό λειτουργικό σύστημα, αλλά τα Windows 7 ήδη έιναι στην RC1. Καλύτερα να περιμένει να βγουν σε 6 μήνες τα Windows 7 x64 final/rtm (τελικη έκδοση). Εκτός αν πάρει τα Vista x64 και έχει τη δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης σε Windows 7 x64.

Τα Windows XP x64 (αν και κατα τι γνώμη μου καλυτερα) εχουν ελλειψη σε support.

Θα σας δώσω και ένα παράδειγμα για να δείτε η Microsoft τι κάνει (πέρα απο τις πιέσεις στους OEM) για να προωθήσει από τα λειτουργικά της αυτά που θελει.

Είχα παλιότερα, όπως ανέφερα σε προηγούμενο post, για μεγάλο χρονικό διάστημα εγκατεστημένα τα Windows Server 2003 Enterprise 32bit. Είμουν παρα πολυ ευχαριστημένος με αυτα, που τα Windows XP τα είχα σε ένα πολυ παλιό σκληρο ξεχασμένα (μόνο για λόγους συμβατότητας). Είχα φτιάξει και το SLI, 2xGeFroce 6600GT, και όλα πήγαιναν ρολόι. Τουλάχιστο μέχρι και τους NVIDIA GerForce drivers (τοτε λέγονταν ForceWare) v91.47. Όλοι οι drivers μετά τoν 91.47 μου απενεργοποιούσαν το SLI. Ήταν ένα OS check που εισήγαγε η NVIDIA στους νεότερους drivers, και όταν έβλεπαν Windows Server 2003 το SLI δεν υπήρχε. Προφανως η Microsoft είχε δει την δημοφιλία των Windows Server 2003 στους enthusiasts, gamers και power users, και πηρε δραστικά μέτρα.

Το ίδιο γίνεται με τα Vista. Θελεις DirectX 10, πάρε Vista. Θέλεις 3x SLI πάρε Vista x64. Τα XP x64 έχουν ξεχαστεί προ πολλού.

Δημοσ.

Μα καλα...τρωγεστε για τις εκδοσεις των windows???? Ε ελεος!!!:P

Να φαγωθητε για windows και καποιο αλλο OS να πω ναι, αλλα για εκδοσεις windows?:-D

Fortify your windows and let the war start!!!:fear:

Δημοσ.
Δημοσ.

διαθετω αυτο

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_50&products_id=11646

στη συσκευασια του κουτιου ειχε ολα τα λειτουργικα συστηματα

εχω που τρεχω vista32 αρκετους μηνες χωρις προβλημα

η μονη αναβαθμιση που εχω κανει εινα να προσθεσω αλλα 2 gb ram

χρησιμοποιω αρκετα pinnacle

αξιζει να αναβαθμισω σε ωιστα 64?\

θα δω σημαντικη βελτιωση στο συγκεκριμενο μηχανημα?

η απο τη στιγμη που δεν εχω προβλημα να συνεχισω ετσι?

ευχαριστω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...