Προς το περιεχόμενο

Vista Ultimate x32 η x64?

Lagoudisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@grimpr

1. Δεν έχω πρόβλημα με drivers. Έχω drivers για όλα τα Windows OS. Και τα προγραμματα που χρησιμοποιώ παίζουν στα Windows XP x64.

2. Ακόμη και με 2GB RAM τα Windows XP x64 πάνε τέλεια. Έχεις παίξει με MAME 64bit build ?

3. Είπα ότι έχω δουλέψει με Server 2003 για 1,5-2 χρόνια σχεδόν.

4. Είπα ότι τώρα έχω μόνο 2GB RAM? Έχω δουλέψει όμως τα Windows XP x64 και με 2GB RAM, για τουλαχίστο 1 χρόνο.

5. Για να δοκιμάσω όμως τα Vista αναγκαστηκα να βάλω μνήμη και να αλλάξω cpu. Έβαλα ένα διπύρηνο επεξεργαστη και διπλάσια τη RAM.

6. 'Ομως δεν είδα φως με τα Vista. Tώρα έχω αφαιρέσει τα 4GB RAM, και είμαι με 3GB. Δε μου χρειάζονται παραπάνω για τα Windows XP x64. Eδώ και τα 2GB RAM φτάνουν.

7. Εννοείται πως όταν είχα Vista το UAC ήταν το πρώτο πράγμα που απενεργοποίησα μονιμα.

8. Δεν βλεπω αμερικάνικες σειρες, Lost ... most .. και παρομοια. Άμα παίζει καμιά καλη ταινία όμως θα τη δω. Όταν βλέπω TV αποβλακόνομαι συνήθως με ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπες. Αντε και κανα κινούμενο σχέδιο, απο τα παλιά, μπαγκς μπανι, νταφι ντακ κλπ.

9. Δεν έχω τα λεφτα για gadgets, computers stuff κλπ. Μακαρι να 'χα. Αμα μου δώσεις γίνομαι ευχαρίστως και χαζοαμερικανακι.

10. Αν και βέβαια το χειροτερο το έχουμε πάθει ήδη: Είμαστε χαζο-Έλληνες. Αφού ψηφίζουμε αυτούς που μας κυβερνούν :lol: :lol: :lol: :lol:

ΥΓ: Ποιος σου είπε ότι χρησιμοποιω στα Vista τον Windows Explorer? Αφου δεν έχω Vista. ΟΕΟ!

Τέλος σε πληροφορώ ότι ο Directory Opus έχει και 64bit build. Αλλά υπάρχουν τόσα άλλα παρόμοια προγράμματα με το Directory Opus, όπως ο Total Commander. Διάλεξε και πάρε.

ΥΓ2: Αν ο αμερικάνικος λαός δεν είχε "αποβλακωθεί", θα είχε αντιδράσει μαζικότερα στην πολιτική της προηγούμενης αμερικάνικης κυβέρνησης (και γενικα των τελευταίων 50 ετών). Θυμίσου ότι είναι 297.000.000 πολίτες, περίπου στις ΗΠΑ. To 1.000.000 να διαμαρτυρόταν, θα είχε αλλάξει κατι. Ο λάος παραπληροφορείται, του δίνουν θεάματα (ο άρτος δεν προβλεπεται), και έτσι αποκοιμίζεται η συνείδηση και "αποβλακώνεται".

Πάντως grimpr σε κόβω για αμερικανόφιλο :lol:

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
@grimpr

1. Δεν έχω πρόβλημα με drivers. Έχω drivers για όλα τα Windows OS.

2. Ακόμη και με 2GB RAM τα Windows XP x64 πάνε τέλεια. Έχεις παίξει με MAME 64bit build ?

3. Είπα ότι έχω δουλέψει με Server 2003 για 1,5-2 χρόνια σχεδόν.

4. Είπα ότι τώρα έχω μόνο 2GB RAM? Έχω δουλέψει όμως τα Windows XP x64 και με 2GB RAM, για τουλαχίστο 1 χρόνο.

5. Για να δοκιμάσω όμως τα Vista αναγκαστηκα να βάλω μνήμη και να αλλάξω cpu. Έβαλα ένα διπύρηνο επεξεργαστη και διπλάσια τη RAM.

6. 'Ομως δεν είδα φως με τα Vista. Tώρα έχω αφαιρέσει τα 4GB RAM, και είμαι με 3GB. Δε μου χρειάζονται παραπάνω για τα Windows XP x64. Eδώ και τα 2GB RAM φτάνουν.

7. Εννοείται πως όταν είχα Vista το UAC ήταν το πρώτο πράγμα που απενεργοποίησα μονιμα.

8. Δεν βλεπω αμερικάνικες σειρες, Lost ... most .. και παρομοια. Άμα παίζει καμιά καλη ταινία όμως θα τη δω. Όταν βλέπω TV αποβλακόνομαι συνήθως με ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπες. Αντε και κανα κινούμενο σχέδιο, απο τα παλιά, μπαγκς μπανι, νταφι ντακ κλπ.

9. Δεν έχω τα λεφτα για gadgets, computers stuff κλπ. Μακαρι να 'χα. Αμα μου δώσεις γίνομαι ευχαρίστως και χαζοαμερικανακι.

10. Αν και βέβαια το χειροτερο το έχουμε πάθει ήδη: Είμαστε χαζο-Έλληνες. Αφού ψηφίζουμε αυτούς που μας κυβερνούν :lol: :lol: :lol: :lol:

ΥΓ: Ποιος σου είπε ότι χρησιμοποιω στα Vista τον Windows Explorer? Αφου δεν έχω Vista. ΟΕΟ!

το πρωτο σου λαθος ηταν που αλλαξες υπολογιστη συμφωνα με τις αναγκες του λειτουργικου σου και οχι τις δικες σου γι αυτο και εχεις βγαλει λαθος συμπερασματα. Σε μονοπυρηνο καλα ειναι και τα XP ενω τα vista τρεχουν αψογα με 2GB RAM

και φυσικα θα χρησιμοποιησεις οτι σε βολευει εσενα αλλα οταν μας λες οτι δεν εχεις λεφτα για computers stuff και αγορασες νεο επεξεργαστη και μνημη για να δοκιμασεις τα vista τι να πιστεψουμε :P

Εγω θα πιστεψω παντως πως τα συμπερασματα σου ειναι λανθασμενα και στηριζονται σε αλλους λογους, γιατι ειναι φανερο πως εχεις συνηθισει τα XP και δε δεχεσαι την αλλαγη

Μιλας μονο για αναγκες ram συμφωνα με το λειτουργικο σου και οχι συμφωνα με αυτα που κανεις στο Pc (εχεις παγιδευτει πιστευω κρινοντας ενα λειτουργικο με το ποση μνημη αφηνει αχρησιμοποιητη και οχι πως τη χρησιμοποιει για τις δικες σου αναγκες)

Για ολα αυτα εγω προτεινω vista64 και η μνημη ειναι πλεον πολυ φθηνη για να ειμαστε τοσο μιζεροι

Δημοσ.

@duffyduck

Κοίτα,έτσι όπως τα λες δεν έχεις κι άδικο,θα μπορούσες βέβαια να βάλεις τα Windows 2000 που είναι πιο γρήγορα και να αφαιρέσεις άλλο ένα giga μνήμη :lol:

Τώρα που το σκέφτομαι αν βάλεις τα Windows 95 θα μπορούσες να αφαιρέσεις 2 giga,βρε τι ακούμε εδώ μέσα

Δημοσ.

ενταξει δικαιωμα του καθενος ειναι στον υπολογιστη του να βαζει οτι λειτουργικο θελει και τον βολευει τωρα αν ειναι σωστο σε καινουργια μηχανηματα να βαζουμε λειτουργικο 8αετιας (windows xp ) ok αφου δεν βαζουν και windows 95 που μεγιστο να καταναλωνουν 32mb ram ok

αν καποιοι δουλευουν με τα vista 2 ωρες και τα χαρακτηριζουν αχριστα δικαιωμα τους σιγουρα δεν εχουν ιδεα τι τεχνολογιες εχουν

Δημοσ.

Ποσο νομίζεται έδωσα για ένα μεταχειρισμένο Athlon 64 X2 4200+ (s939) και 2GB DDR400? Την αλλαγή την έκανα 1χρονο πριν.

Φιλε elven, γιατι να μην γυρίσω σε DOS 6.22/Windows 3.11 ? Έλεος.

Εγω συγκρίνω απο τις εμπειριες μου. Ο υπολογιστης ειναι 24h/7days online. Χρησιμοποιώ τον υπολογιστη αρκετες ώρες, και όχι για gaming. Δεν παίζω πολύ παιχνίδια. Κάνω πολύ multitasking (πολλες εφαρμογες ανοιχτες). Εμένα τα XP x64 μου κάνουν την δουλεια.

Τα Vista τα δούλεψα 2-3 μήνες, συνέχεια ομως. Για να τα συνηθίσω. Δεν τα κατάφερα. Και ναι απενεργοποισα το UAC και έβαλα όλα τα tweaks που ήθελα.

Ίσως είμαι ξεροκέφαλος. Αλλα δεν προσπαθώ να επιβάλω την αποψή μου. Είπα εξάλου ότι η Microsoft μποϊκοταρει τα Windows XP x64 και οτι τα Vista έχουν καλυτερο support. Φυσικό είναι εφόσον η Microsoft τα προωθει με κάθε τροπο.

Βάλτε λοιπον Vista x64 αφοβα. Είναι καλό και σταθερο λειτουρικο. Καλυτερα απο τα Vista 32bit. Εγώ όμως επιμένω στα Windows XP x64.

Δημοσ.
Ποσο νομίζεται έδωσα για ένα μεταχειρισμένο Athlon 64 X2 4200+ (s939) και 2GB DDR400? Την αλλαγή την έκανα 1χρονο πριν.

Φιλε elven, γιατι να μην γυρίσω σε DOS 6.22/Windows 3.11 ? Έλεος.

260 έδωσα για το δικό μου και τρέχει Vista πολύ άνετα.

Ξέρω γω,εδώ χρησιμοποιείς XP και τα λες και καλύτερα,γιατί να μην βάλεις 2000,τα ίδια με τα XP είναι σχεδόν χωρίς eye candy.

Δημοσ.

ο λογος που εχει βγει αυτη η φημη για τα vista ειναι οτι περιμεναν πολλοι να κανουν πολυ πιο γρηγορο browsing με τον explorer εχοντας το ιδιο γρηγορους σκληρους που ειχαν και στα xp, ή να φορτωνει πιο γρηγορα το λειτουργικο σε laptop με πιο αργο δισκο που ειχαν στους σταθερους τους με XP, ενω αυτα ηταν παραλληλα σε κατασταση εξοικονομησης ή εξισορροπησης ενεργειας (δλδ χωρις ολη την ισχυ που ειναι ικανος να δωσει ο επεξεργαστης) χωρις να το ξερουν

Δημοσ.

Φιλε Elven μην μπερδεύεις τα Windows XP x64 με τα Windows XP 32bit.

Τα Windows XP x64 έχουν ακριβώς τον ίδιο πυρήνα (64bit core ver 5.2) με τα Windows Server 2003 x64.

Τα 32bit Widnows XP έχουν τελειως διαφορετικο πυρήνα (ver 5.1)

Αν δουλευες όπως εγω Windows XP 32bit (core ver 5.1 ) / Windows Server 2003 Ent 32bit (core ver 5.2) , θα έβλεπες διαφορα.

Παντως θα προτεινα όλοι να περιμένετε να βγουν τα Windows 7 (κατα τον Οκτώβριο 2009).

Nομιζω οτι τα Windows 7 θα είναι ο συμβιβασμός ανάμεσα σε ξεροκέφαλους users όπως εγώ, και στους χρήστες που θέλουν μοντέρνο λειτουργικο. Φαίνεται να συνδυάζει ένα στιβαρό και γρήγορο πυρήνα, με το μοντερνο UI των Vista. Έτσι μάλλον θα μείνουμε οι περισσοτεροι ικανοποιημένοι. (ισως?)

ΥΓ: Επεξεργαστη άλλαξα, δεν αλλαξα μητρική, και μάλιστα πηρα μεταχειρισμένο πολυ φτηνά.

Δημοσ.

Πολλά μπορουσαν να ειπωθούν στο θέμα υποκειμενικών και αντικειμενικών επιδόσεων και "αίσθησης" σε λειτουργικά συστήματα, ένας μεγάλος παράγοντας που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί να κρίνει αντικειμενικά είναι η πλοήγηση/χρήση του Desktop/GUI. Η διάφορα ενός ms στο minimize/restore και η συνολική αποκρισιμοτιτα του Desktop είναι ανεπαίσθητα σημαντική για όλους τους χρηστες, και ειδικά αισθητή για τους απαιτητικούς. Εδώ η Microsoft την πάτησε κάνοντας emulate την υποστήριξη GDI στα Vista με γνωστά επακόλουθα σε εφαρμογές γραμμένες για το GDI των Windows XP, πράγμα που διορθώνει στα Windows 7 αναγκάζοντας τους προγραμματιστές να ξαναγράψουν τις εφαρμογές τους εκμεταλλευόμενοι τα νέα API με τεράστια πλεονεκτήματα σε σχέση με τα XP API's. Όταν με τον καιρό έρθουν οι πρώτες native Vista/Win7 εφαρμογές οι διαφορές με τα XP στα θέματα απεικόνισης/antialiasing/3D/video/graphics των εφαρμογών θα είναι τόσο τεράστιες που οι περισσότεροι θα τρίβουν τα μάτια τους.

Θα είναι κάτι ανάλογο με την μεταφορά από το MacOS Classic στο MacOSX και το Aqua.

"Direct2D and DirectWrite, new hardware-accelerated vector graphics APIs built on top of Direct3D 10 that are intended to replace GDI and GDI+ for native-code graphics and text drawing."

http://channel9.msdn.com/pdc2008/PC18/

Δημοσ.

παρα πολυ καλη ερώτηση.

εγω που έχω τώρα 3GB και τα Windows XP x64 και τα Vista x64 (τα εχω βάλει για δοκιμή σε παλιο σκληρο - αποσπομενο) μου βλέπουν 2,8GB.

Αναρωτήθηκα, γιατι? Η απάντηση σε μένα βρίσκεται στο chipset, nForce 4 SLI. Μου τρώει 256ΜΒ RAM και ας μην έχω SLI. Αν και ο memory controller είναι ενσωματομένος στη cpu, υπαρχει limitation, γιατι δεν υπάρχουν addresses πάνω από 4GB (στη μνήμη συγκατολογίζεται και η μνήμη της gpu). Ακόμα δεν βρηκα χρονο για να βρω τεχνικες λεπτομέρειες, ώστε να το περιγραψω σωστα.

Eσυ άν έχεις SLI θα σου φαει καμια 512MB-1GB αναλογα το chipset που έχεις και ανάλογα τις κάρτες γραφικων.

Δημοσ.
παρα πολυ καλη ερώτηση

παρα πολυ κακη απαντηση ομως :P

η δικη μου απαντηση μπορει να ειναι λιγο χαζη αλλα εισαι σιγουρος οτι εχεις vista 64?

δευτερη ερωτηση. οι μνημες σου ειναι ιδιες? ποιες ειναι. Δοκιμασες διαφορετικα slots? εισαι σιγουρος οτι ειναι καλα τοποθετημενες? Στα bios τι βλεπεις?

Δημοσ.

Ναι οι μνήμες είναι και οι δύο ίδιες.

Συγκεκριμένα είναι οι CRUCIAL BL2KIT25664AA80A BALLISTIX 4GB (2X2GB) PC6400 800MHZ DUAL CHANNEL KIT.

Μου τις τοποθέτησε το e-shop. Το άλλο με το bios δεν ξέρω πως να το κάνω.

Για την ακρίβεια δεν βλέπει ακριβώς 3 αλλά 3263 MB. Το θέμα είναι που πήγαν τα άλλα 700 χοντρά χοντρά...

Δημοσ.
Να ρωτήσω:

Έχω ram 4g και για αυτό το λόγο έχω περάσει τα Vista τα 64. Και μου αναγνωρίζει μόνο τα 3? Γιατί ?

υπάρχει μια επιλογη στο bios "memory remap feature"(στη δικη μου μητρικη ετσι το λεει) πειραξε την και δες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...