swiftech Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 ok δεν εχουν βγει ακομα μονο σε 5 γλωσσες τα χει αλλα πανε καλυτερα γενικα τα vista.. και κανουν μονο αντε 50 mb updates βεβαια εχω τα τελευταια τελεταια
duffyduck Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Vista Service Pack 2 RTM Escrow is out for some days RTM Escrow = σημαίνει Final RTM αν δεν βρεθουν σοβαρά bugs πάντως η αντίστοιχη RTM Escrow του SP1 ήταν και η Final RTM Vista Service Pack 2 RTM Escrow WAVE 1 (36 languages) Build: 6002.17506.090313-1730 Windows6.0-KB948465-X86.exe md5: 9bdfce640fd9c3b7155ae7138e3dccfb Windows6.0-KB948465-X64.exe md5: 4ff1aaa8303ef3019a51e0a48cf788b2
100 010 00 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Παντως τα 64 ειναι πιο γρηγορα αλλα ολους τους ακουω οτι καποια προγραμματα δεν τους καθονται με τιποτα οπως και εμενα και γιαυτο τα εβγαλα... και με το sp1 εχω δει κατι BSOD. Στα 32 δεν εχω δει προβληματα καθολου γενικα και εχω εγκαταστησει παρα πολλα.... ποτε κρακια ομως . Οτι ειναι μπουρδελα γενικως ομως τα vista σαν λειτουργικο γιατι καινε τσαμπα και αχρειαστα πορους ειναι αληθεια
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 παντως με την rc δουλευει μια χαρα το συστημα ναι αλλά επειδή είναι RC και όχι RTM καλό θα ήταν να μην προτείνουμε κάτι τέτοιο σε άλλους... το ότι δουλεύει σε μας ok δεν σημαίνει ότι θα παίζει σε όλους
pc_admin Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Το να ρωτάς κάποιον που τρέχει Vista 64bit πόση RAM τρώνε σε IDLE δεν θα το χαρακτήριζα πολύ έξυπνο, αφενός διότι ΔΕΝ τον ενδιαφέρει γιατί έχει περάσει το barrier των 4GB και αφετέρου διότι τα Vista όπως και το Linux χρησιμοποιούν την ελεύθερη RAM για caching των εφαρμογών με συνέπεια πιο γρήγορες επιδόσεις, καλύτερη διαχείριση και πλήρης αξιοποίηση της RAM, ο σκοπός της μετάβασης στα 4-8 GB RAM σε ένα μοντέρνο 64bit λειτουργικό σύστημα είναι πρώτα από όλα η πλήρης και έξυπνη διαχείριση της RAM για τις ανάγκες του χρήστη και όχι να μεμψιμοιρούμε πόσο τρώει το ένα και πόσο το άλλο χαζεύοντας τον task manager. Ξεκολλήστε από τις κακές συνήθειες που έχετε αποκτήσει από την παρουσίαση των Windows XP. Εχει σημασια για pc με μικροτερη ram τα seven πχ τρωνε μονο 400mb
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 αν έχεις PC με μικρότερη ram τότε δεν χρειάζεται να βάλεις 64bit...
Vatos_locos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 αν έχεις PC με μικρότερη ram από 4Gb τότε δεν χρειάζεται να βάλεις 64bit... φιξντ
duffyduck Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Εκτος αν βάλεις Windows XP x64. Ακόμη και με 2GB πετάνε. Για να τελειώνουμε τα Vista έχουν πολυ bloatware. Και τρώνε άσκοπα μνήμη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 δεν υπάρχει λόγος να βάλεις 64bit αν δεν έχεις 4gb πιστεύω... ναι τρώνε άσκοπα μνήμη τα vista αλλά από την στιγμή που κάθεται αχρησιμοποίητη who cares?
grimpr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Επαναλαμβάνω. Κανέναν χρήστη που έχει μεταπηδήσει σε 4-8GB RAM και 64bit OS, ΔΕΝ τον ενδιαφέρουν υποθέσεις,τι,πως,πόσο. Ο σκοπός είναι ένας, καλύτερο και ποιο γρήγορο multitasking. 64bit λειτουργικά σε συστήματα με 2GB όχι απλά δεν ενδεικνύονται αλλά είναι και μεγίστη βλακεία για διάφορους λόγους. Τα Vista όπως και το Linux, αναλόγως την συνολική RAM, δεσμεύουν RAM για caching. Πράγμα λίγο δύσκολο να καταλάβουν κάποιοι που έχουνε μείνει στο παρελθόν και δεν έχουνε ιδέα από τις αλλαγές στα συστήματα scheduling και memory management των μοντέρνων λειτουργικών. Βάλτε ενα οποιοδήποτε Live CD του Linux και τρέχτε το για μισή ώρα με διάφορες εφαρμογές να τρέχουν και δείτε το ram usage, έχει χρησιμοποίηση το 80-90% της συνολικής RAM αλλά το σύστημα όμως ΔΕΝ σέρνεται λογω ελλειψης RAM και το Swap παραμένει ανέγγιχτο. Κανένας Linux χρήστης δεν παραπονιέται για αυτό διότι γνωρίζει και είναι ενημερωμένος το τι συμβαίνει σε αντίθεση με άλλους. Συνεπακόλουθο, η διαχείριση μνήμης και process scheduling στο Linux είναι μακράν ανώτερα από τα Windows XP που κάποιοι επιμένουν να τα θεωρούν "μοντέρνο" και "σοφιστικέ" λειτουργικό σύστημα.
duffyduck Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Εγώ μιλάω κυρίως για τα Windows XP x64 / Server 2003 x64. Που έχουν και τον ίδιο πυρήνα. Εδώ δεν συγκρίνουμε Windows με Linux. Αλλά τις διάφορες εκδόσεις Windows μεταξύ τους. Και συγκεκριμένα τα Vista 32bit με τα Vista 64bit. Στην ερώτηση πιο είναι καλύτερο έχουμε οι περισσοτεροι ήδη απαντήσει: Vista 64 bit. Τώρα για τα 2GB RAM με Windows XP x64, τα έχεις δουλέψει. Αν δεν τα έχεις μη μιλάς. Εγώ από το 2003 μέχρι το 2005 είχα Windows XP και Windows Server 2003. Μετά το 2005 πήγα στα Windows XP και Windows XP x64. Καβάντζα σε ένα σκληρό έχω και το openSUSE. Τα Vista τα είχα για λίγο καιρό μονο. Ενώ τωρα τα φορτώνω μέσω VMware, για tests μονο. Πάντως στα Vista δεν μπορώ να δουλέψω, γιατί με νευριάζουν με τις βλακίες τους. Αλήθεια πότε η Microsoft θα φτιάξει ένα καλό Windows Explorer για να διαχειριζόμαστε τα αρχεία μας. Καλα που υπάρχει το Directory Opus και τόσα άλλα παρόμοια tools. Γενικά σε ένα λειτουργικό σύστημα θέλω να έχω εγώ τον έλεγχο. Τα σVista μου τον αφαιρούν. Υπάρχουν βέβαια τροποι να τα κάνεις να λειτουργήσουν σχεδόν όπως θέλεις εσύ. Αλλά δεν μου αρέσει αυτό που πάει να κάνει η Microsoft. Δεν είμαστε χαζοαμερικανακια (με την καλη έννοια - δεν βρίζω τον αμερικάνικο λαο - αλλά τους έχουν αποβλακωσει εκει στην αμερικη)!
grimpr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Εγώ μιλάω κυρίως για τα Windows XP x64 / Server 2003 x64. Που έχουν και τον ίδιο πυρήνα.Εδώ δεν συγκρίνουμε Windows με Linux. Αλλά τις διάφορες εκδόσεις Windows μεταξύ τους. Και συγκεκριμένα τα Vista 32bit με τα Vista 64bit. Στην ερώτηση πιο είναι καλύτερο έχουμε οι περισσοτεροι ήδη απαντήσει: Vista 64 bit. Τώρα για τα 2GB RAM με Windows XP x64, τα έχεις δουλέψει. Αν δεν τα έχεις μη μιλάς. Εγώ από το 2003 μέχρι το 2005 είχα Windows XP και Windows Server 2003. Μετά το 2005 πήγα στα Windows XP και Windows XP x64. Καβάντζα σε ένα σκληρό έχω και το openSUSE. Τα Vista τα είχα για λίγο καιρό μονο. Ενώ τωρα τα φορτώνω μέσω VMware, για tests μονο. Χάνεις τον μπούσουλα, προσπαθείς να δικαιολογήσεις την χρήση ενός 64bit λειτουργικού συστήματος (Windows XP 64) σε μηχάνημα με 2GB RAM, πράγμα που δεν έχει καμιά λογική βάση. Χάνεις σε RAM λόγω των 64bit registers του λειτουργικού και χάνεις σε συμβατότητα και υποστήριξη οδηγών. Κάλλιστα μπορούσες να περάσεις τα Server 2003 32bit που δέχονται οδηγούς από Windows XP και να κερδίσεις πολλά περισσότερα χωρίς να χάσεις σε τίποτα από επιδόσεις και σταθερότητα. Πάντως στα Vista δεν μπορώ να δουλέψω, γιατί με νευριάζουν με τις βλακίες τους. Αλήθεια πότε η Microsoft θα φτιάξει ένα καλό Windows Explorer για να διαχειριζόμαστε τα αρχεία μας. Καλα που υπάρχει το Directory Opus και τόσα άλλα παρόμοια tools. Και έχεις διαλέξει το Opus στα Windows XP 64, ενώ στα Vista χρησιμοποιείς τον Explorer και τον κραζεις. Μάλιστα. Οι απαιτητικοί χρήστες έχουν εγκαταλείψει τον Windows Explorer εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αν περιμένεις από την Microsoft να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες σου είσαι γελασμένος, τα προϊόντα και η φιλοσοφία της ΔΕΝ απευθύνονται σε pro/enthusiasts αλλά στον απλό κόσμο, πράγμα που αλλάζει ανά γενιά λειτουργικών συστημάτων της με βάση της ανάγκες του κόσμου. Γενικά σε ένα λειτουργικό σύστημα θέλω να έχω εγώ τον έλεγχο. Τα σVista μου τον αφερούν. Υπάρχουν βέβαια τροποι να τα κάνεις να λειτουργίσουν σχεδόν όπως θέλεις εσύ. Αλλά δεν μου αρέσει αυτό που πάει να κάνει η Microsfot. Δεν είμαστε χαζοαμερικανακια (με την καλη έννοια - δεν βρίζω τον αμερικάνικο λαο - αλλά τους έχουν αποβλακωσει εκει στην αμερικη)! Μάλλον έχεις πικρή γεύση απο το UAC, πρέπει να ξέρεις ότι απενεργοποιείται με 2 clicks με ότι συνεπάγεται αυτό για έναν απλό χρήστη και σίγουρα θα το ξαναδείς και στο μέλλον. Η έκφραση "Χαζοαμερικανάκια" που αρκετοί έχουνε ψωμοτύρι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί κατά 99% λέγεται από ανθρώπους που από την παιδική τους ηλικία έχουνε υποστεί πλήρη πολιτιστική αφομοίωση απο τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Βλέπουν και ακούνε καθημερινά..αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές, αμερικάνικο cinema, αμερικάνικη μουσική. Χρησιμοποιούν και καταναλώνουν αμερικάνικα προϊόντα και τεχνολογία, computers,gadgets. Ξέρουνε απέξω την γεωγραφία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δεν χάνουνε κάθε χρόνο τα Oscars και παρακολουθούν με ενδιαφέρον το κουτσομπολιό στο Hollywood. Μεγάλη υπόθεση να προβάλλεται κάποιος σαν καλύτερος αμερικανός από τον αμερικανό. "Ο κατακτημένος σχεδόν πάντα μιμείται τον κατακτητή του" "Ανήκωμεν εις την Δύσιν" - Κωνσταντίνος Καραμανλής "Οι πολιτισμοί αυτοκτονούν και ΔΕΝ δολοφονούνται" - Arnold J. Toynbee
elven Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Το να βολεύουν κάποιον τα XP είναι ΟΚ και λογικό,κάθε ένας έχει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις,το να προσπαθεί κάποιος να συγκρίνει "τεχνικά" πάνω σε οτιδήποτε XP με Vista είναι τουλάχιστον αστείο μη πω γελοίο. Λυπάμαι τον grimpr που σε 5 posts αναφέρει πράγματα για τη διαχείριση μνήμης και στο αμέσως απο κάτω πετάει ένας τη μπούρδα του βασισμένος στην "εμπειρία" του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.