j11h Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Απο την αλλη ομως μηπως ειναι καπως πιο βαρια τα 64bit και αρα δεν κερδιζει ουσιαστικα τιποτα ο χρηστης απο την καλυτερη εκμεταλευση της μνημης ? p.s. εχω λειτουργικο vista 32 bit ultimate Εαν εχεις την αναλογη μνημη τοτε δεν ειναι τιποτα να βαλεις 64 bit λειτουργικο.Αυτο που κερδισα εγω με τα 64αρια ηταν το να εχω ενα συστημα που να crashαρει σπανια.Στα 32 bit ειχα αγανακτησει να βλεπω το μυνημα που ελεγε για crash του exlporer.exe κατι που στα 64αρια μου ετυχε μια φορα στους 2 μηνες αντι για καθε μερα με τα 32αρια.
grimpr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ποση μνημη τρωνε τα vista64 σε idle?Γιατι τα vista 32 θελουν 750-850 mb για παρτη τους... Το να ρωτάς κάποιον που τρέχει Vista 64bit πόση RAM τρώνε σε IDLE δεν θα το χαρακτήριζα πολύ έξυπνο, αφενός διότι ΔΕΝ τον ενδιαφέρει γιατί έχει περάσει το barrier των 4GB και αφετέρου διότι τα Vista όπως και το Linux χρησιμοποιούν την ελεύθερη RAM για caching των εφαρμογών με συνέπεια πιο γρήγορες επιδόσεις, καλύτερη διαχείριση και πλήρης αξιοποίηση της RAM, ο σκοπός της μετάβασης στα 4-8 GB RAM σε ένα μοντέρνο 64bit λειτουργικό σύστημα είναι πρώτα από όλα η πλήρης και έξυπνη διαχείριση της RAM για τις ανάγκες του χρήστη και όχι να μεμψιμοιρούμε πόσο τρώει το ένα και πόσο το άλλο χαζεύοντας τον task manager. Ξεκολλήστε από τις κακές συνήθειες που έχετε αποκτήσει από την παρουσίαση των Windows XP.
j11h Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ποση μνημη τρωνε τα vista64 σε idle?Γιατι τα vista 32 θελουν 750-850 mb για παρτη τους... Γυρω στο 1,5giga το θελουν
dark_banishing Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Το να ρωτάς κάποιον που τρέχει Vista 64bit πόση RAM τρώνε σε IDLE δεν θα το χαρακτήριζα πολύ έξυπνο, αφενός διότι ΔΕΝ τον ενδιαφέρει γιατί έχει περάσει το barrier των 4GB και αφετέρου διότι τα Vista όπως και το Linux χρησιμοποιούν την ελεύθερη RAM για caching των εφαρμογών με συνέπεια πιο γρήγορες επιδόσεις, καλύτερη διαχείριση και πλήρης αξιοποίηση της RAM, ο σκοπός της μετάβασης στα 4-8 GB RAM σε ένα μοντέρνο 64bit λειτουργικό σύστημα είναι πρώτα από όλα η πλήρης και έξυπνη διαχείριση της RAM για τις ανάγκες του χρήστη και όχι να μεμψιμοιρούμε πόσο τρώει το ένα και πόσο το άλλο χαζεύοντας τον task manager. Ξεκολλήστε από τις κακές συνήθειες που έχετε αποκτήσει από την παρουσίαση των Windows XP. Πέστα ρε φίλε ! Αμάν πια..
elven Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Εαν εχεις την αναλογη μνημη τοτε δεν ειναι τιποτα να βαλεις 64 bit λειτουργικο.Αυτο που κερδισα εγω με τα 64αρια ηταν το να εχω ενα συστημα που να crashαρει σπανια.Στα 32 bit ειχα αγανακτησει να βλεπω το μυνημα που ελεγε για crash του exlporer.exe κατι που στα 64αρια μου ετυχε μια φορα στους 2 μηνες αντι για καθε μερα με τα 32αρια. Δεν έχω συναντήσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα μετά το SP1,άντε ελάχιστες για να μην είμαι απόλυτος μπας και ξεχνάω κάτι,είμαι με Vista x32. ========================= Τι σας νοιάζει πόσο μνήμη δεσμεύει;Αν χρειαστεί απο κάποια εφαρμογή να δεσμευθεί παραπάνω απο αυτή που είναι διαθέσιμη τότε το OS θα την ελευθερώσει.
j11h Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δεν έχω συναντήσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα μετά το SP1,άντε ελάχιστες για να μην είμαι απόλυτος μπας και ξεχνάω κάτι,είμαι με Vista x32. ========================= Τι σας νοιάζει πόσο μνήμη δεσμεύει;Αν χρειαστεί απο κάποια εφαρμογή να δεσμευθεί παραπάνω απο αυτή που είναι διαθέσιμη τότε το OS θα την ελευθερώσει. Oταν ανοιγα καμια 5-6 προγραμματα στα 32αρια(πχ: photoshop,firefox,utorrent,winamp μαζι) ετρωγε συχνα crashαρισμα.Αντιθετα στα 64αρια τα προγραμματα ανοιγουν πιο γρηγορα και το pc δεν νιωθει τιποτα.Εφαγα εχθες το πρωτο crash του explorer.exe στα 64 αρια μετα απο 2 μηνες χωρις κανενα προβληματακι,βεβαια του εβγαλα το λαδι του καημενου
tolis_01 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Το να ρωτάς κάποιον που τρέχει Vista 64bit πόση RAM τρώνε σε IDLE δεν θα το χαρακτήριζα πολύ έξυπνο, αφενός διότι ΔΕΝ τον ενδιαφέρει γιατί έχει περάσει το barrier των 4GB και αφετέρου διότι τα Vista όπως και το Linux χρησιμοποιούν την ελεύθερη RAM για caching των εφαρμογών με συνέπεια πιο γρήγορες επιδόσεις, καλύτερη διαχείριση και πλήρης αξιοποίηση της RAM, ο σκοπός της μετάβασης στα 4-8 GB RAM σε ένα μοντέρνο 64bit λειτουργικό σύστημα είναι πρώτα από όλα η πλήρης και έξυπνη διαχείριση της RAM για τις ανάγκες του χρήστη και όχι να μεμψιμοιρούμε πόσο τρώει το ένα και πόσο το άλλο χαζεύοντας τον task manager. Ξεκολλήστε από τις κακές συνήθειες που έχετε αποκτήσει από την παρουσίαση των Windows XP. Αυτό ακριβώς. Κοιτάνε όλοι πόσο μνήμη τρώνε. Λες κι αν σου τρώει 150MB (όσο τα default xp) και μένουν ελεύθερα 3946MB κέρδισες κάτι. Τι θα τα κάνεις τόσα MB; Εξάλλου το ότι τρώνε περισσότερη μνήμη δεν τα κάνει πιο αργά.
j11h Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Αυτό ακριβώς. Κοιτάνε όλοι πόσο μνήμη τρώνε. Λες κι αν σου τρώει 150MB (όσο τα default xp) και μένουν ελεύθερα 3946MB κέρδισες κάτι. Τι θα τα κάνεις τόσα MB; Εξάλλου το ότι τρώνε περισσότερη μνήμη δεν τα κάνει πιο αργά. Eνταξει ρε παιδια μια ερωτηση εκανε ο φιλος μας δεν ειπε κατι κακο
dkoum Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Η μνημη ειναι για να χρισημοποιηται τα xp δεν την χρισημοποιουσαν τα vista την μνημη την χρισημοποιουν σαν cache
swiftech Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 χωρις κουβεντα vista 64bit sp2 rc.. δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος να εχει 64μπιτο επεξεργαστη και να μην εχει 64μπιτο λειτουργικο...
1000 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 χωρις κουβεντα vista 64bit sp2 rc.. δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος να εχει 64μπιτο επεξεργαστη και να μην εχει 64μπιτο λειτουργικο...Aυτό: " sp2 rc.." τι είναι φίλος; Μπας και είναι τίποτα καλό και μου ξέφυγε;
Vatos_locos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Service pack 2 RC Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish
swiftech Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 vatos τι greeklish? release canditate σημαινει.. η εκδοση πριν βγει η τελικη.. Service Pack 2 Release Candidate http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=DCA54ECC-362A-4B4D-B62B-22780E839A7E&displaylang=en
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.