micos000 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 δεν αξίζει καν micos000, καλύτερα σκέτα vista 64bit Το πρότεινα περισσότερο για θέματα συμβατότητας με παλιότερα προγράμματα και κάποια περίεργα homebrew που τα βρίσκουν σκούρα με τα vista 64bit, καθώς και κάποια αρχαία games. Για κανέναν άλλο λόγο.
j11h Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Vista x64 κι απο εμενα.Εχει 5 μηνες(κι αργησα κιολας!) που εβαλα χ64 αντι για χ32 και εχω πει οτι πλεον ξανα 32 bit λειτουργικο στο pc μου δεν ξαναβαζω.
1000 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Κάνεις μεγάλο λάθος! Όντως τα (S)Vista είναι για πέταμα αλλά τα XP 64bit είναι ακόμα χειρότερα. 32bit ΧP > (S)Vista αλλά Windows 3.1 > XP 64bit+1000
grimpr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Το ερώτημα δεν πρέπει να τίθεται καν πλέον. Οι 64bit εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων δεν είναι το μέλλον, είναι ΕΔΩ, εδώ και αρκετό καιρό. Όσον αφορά τα λειτουργικά της Microsoft, τα Vista64 είναι μέχρι στιγμής το καλύτερο 64bit OS που έχει παρουσιάσει κυρίως σε θέματα συμβατότητας,ασφάλειας και σταθερότητας σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις 64bit. Τα ατού δεν είναι αποκλειστικά η εκμετάλλευση της συνολικής RAM αλλά επεκτείνεται και σε αλλά σημεία κλειδιά του συστήματος. Για οποιονδήποτε που είναι εθισμένος στο multitasking, η μετάβαση στα 8GB RAM και σε ένα 64bit λειτουργικό θα απογείωση την ευελιξία και ταχύτητα στην δουλειά και διασκέδαση του, ασχέτος ταχύτητας και πυρήνων της CPU, οι συνήθειες που έχουν αποκτηθεί από την εποχή της παρουσίασης των Windows XP γίνονται παρελθόν (κλείσιμο εφαρμογών,ram defragging κλπ αηδίες). Ενα σύστημα στημένο σωστά με 8GB ram, ένα γρήγορο υποσύστημα δίσκων, 2-4χ σε RAID0, μια τίμια πρόταση σε CPU όπως ένας Phenom II X3 και μια οικονομική πρόταση σε GPU με υποστήριξη CUDA, φτάνει και υπερπληρεί τις ανάγκες ακόμη και του ποιο απαιτητικού χρήστη σε αρκετά ανταγωνιστική τιμή. http://www.start64.com/ http://www.vista4beginners.com/Windows-Vista-64-bit-upgrade
Material_Defender_1032 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 είσαι ένας από τους απειροελάχιστους που ακούω να λένε ότι είναι καλύτερα τα XP 64bit από τα Vista 64bit... windows 2003 [NT 5.2] kernel dude από το 2007 που τα χρησιμοποιώ δεν έχω κανένα πρόβλημα [εκτός από BSOD λόγο των κωλόdrivers της creative για audigy 2zs που εξαφανίστηκαν μόλις άλλαξα σε asus xonar d2/pm ]
parsifal Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 windows 2003 [NT 5.2] kernel dude http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_NT_6.0 > 5.2...
duffyduck Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 +1000 Γιατί έχεις δοκιμάσει τα WinXP x64 ? Εγώ μιλάω εκ πείρας, γιατί δοκίμασα και τα Vista (32&64bit) και τα XP (32&64bit). Και έχω σε άλλο σύστημα τα Windows Server 2003 Enterprise R2 with SP2. Στα Windows 32bit δεν υπάρχει τίποτα γρηγορότερο και σταθερότερο από τα Windows Server 2003. Στα Windows 64bit δεν υπάρχει τίποτα γρηγορότερο και σταθερότερο από τα Windows Server 2003 x64 / Windows XP x64.
grimpr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Το απόλυτο που αναφέρεις είναι απόλυτα σχετικό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τα Server 2003 64 είναι ένα αρκετά αξιόλογο server os αλλά μειονεκτούν σε πολλά σημεία σε ρόλο workstation σε σχέση με τα Vista 64 με πρώτο και καλύτερο την υποστήριξη οδηγών που πλέον βρίσκεις πιο εύκολα οδηγούς για Vista64 παρά για Windows XP 64. Προσωπικά μεταπήδησα από Server 2003 32bit που τα έτρεχα χρόνια σε Vista64 και πολύ σύντομα η καλή εντύπωση που είχα από αυτά πέρασε στην λήθη. Κατά την γνώμη μου όποιος δεν στήνει συστήματα με βάση συμβατότητας με Vista θα αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα στο μέλλον (Windows 7).
pc_admin Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 παντως στις αποψεις που αναφερθηκαν οι περισοτεροι προτεινουν τα vista64 . Εκεινο που βλεπω εγω σαν υπερ ειναι η μεγαλυτερη ποσοτητα μνημης που υποστηριζεται και η εκμεταλευση των 64bit εφαρμογων . Αλλα σαν μειονεκτημα υπαρχει η αναζητηση drivers 64bit (καθολου δυσκολο ομως) και μια μικρη ασυμβατοτητα σε παλιο software (μικρο το κακο) Απο την αλλη ομως μηπως ειναι καπως πιο βαρια τα 64bit και αρα δεν κερδιζει ουσιαστικα τιποτα ο χρηστης απο την καλυτερη εκμεταλευση της μνημης ? p.s. εχω λειτουργικο vista 32 bit ultimate
duffyduck Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 To συστημα σου σηκωνει άνετα τα Vista x64. Αλλά παραμένουν βαρύτερα απο τα Windows XP x64. Σίγουρα πάντως τα Vista x64 έιναι καλύτερα από τα Vista 32bit. Και να αναφερθώ και σε προηγούμενα: είπα ότι η Microsoft μποϊκοτάρει τα Windows XP x64 για να προωθήσει τα Vista. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια μειωμένη υποστήριξη σε software και games στα XP x64. Άρα καποιος θα προτιμήσει τα Vista. Και όσον αφορά τα Windows Server 2003, τώρα ποια βρισκεις drivers. Έχει κανείς κάρτα TV PCI με ΒΤxx8 τσιπάκι? Yπάρχει driver και για 32 bit και για 64 bit Windows Server 2003/Windows XP.
Lagoudisio Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δεν το σκεφτηκα και πολυ μολις ειδα τα ποστ σας....εβαλα τα 64bit! Το θεμα ομως ειναι οτι εφαγα παλι την καταραμενη μπλε οθονη!!! Ουαααααααα. Με κυνηγαει παντου! Μαλλον ειναι hardware το προβλημα... (Δεν πιστευω να φταινε τα Vista updates, ε?) Τεσπα...θα δω τι θα κανω. Παντως σχετικα με τα 64bit ακομα δεν εχς δει μεγαλη διαφορα γτ δεν τα εχω τρεξει πολυ. Ομως και μονο που δεχετε και 32bit προγραμματα και παιχνιδια τοτε ειμαι κομπλε.
micos000 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 [...]Και να αναφερθώ και σε προηγούμενα: είπα ότι η Microsoft μποϊκοτάρει τα Windows XP x64 για να προωθήσει τα Vista. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια μειωμένη υποστήριξη σε software και games στα XP x64. Άρα καποιος θα προτιμήσει τα Vista.[...] Αυτό δεν γίνεται μόνο στα XP64. Γενικά η μαμά MS θέλει να πείσει με οποιονδήποτε τρόπο τους χρήστες να μεταβούν από τα XP στα VISTA. Για κάποιον λόγο τα θεωρεί μεγάλο βραχνά (τα XP). Αν θέλει όμως να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να ρίξει τις τιμές κατακόρυφα στα vista για να τα προτιμήσουν οι χρήστες. Κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να εξαφανίσει αυτή τη χαζομάρα τα Home Basic και να ρίξει την τιμή από τα Home Premium και Ultimate (πάντα για τις Retail εκδόσεις). Αν και πιστεύω, ότι με την έλευση των seven οποιαδήποτε επένδυση σε vista αυτή τη στιγμή είναι λάθος κίνηση
1000 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Γιατί έχεις δοκιμάσει τα WinXP x64 ? Εγώ μιλάω εκ πείρας, γιατί δοκίμασα και τα Vista (32&64bit) και τα XP (32&64bit). Και έχω σε άλλο σύστημα τα Windows Server 2003 Enterprise R2 with SP2. Στα Windows 32bit δεν υπάρχει τίποτα γρηγορότερο και σταθερότερο από τα Windows Server 2003. Στα Windows 64bit δεν υπάρχει τίποτα γρηγορότερο και σταθερότερο από τα Windows Server 2003 x64 / Windows XP x64. Νομίζεις..Πάρε και μια από όταν είχα τον 6750.. Έχω και άλλη που έχω περάσει τις 16.000..
pc_admin Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ποση μνημη τρωνε τα vista64 σε idle? Γιατι τα vista 32 θελουν 750-850 mb για παρτη τους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.