Προς το περιεχόμενο

Vista Ultimate x32 η x64?

Lagoudisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα σου κάνει κανονικά εγκατάσταση τις περισσότερες φορές στο φάκελο Program Files (x86) εκτός αν ο installer του έχει επιλογή να μην κάνει καθόλου εγκατάσταση στα 64μπιτ. Αυτό όμως το προσπερνάς με λίγο googling. Εγώ δουλεύω XP 64bit και το μοναδικό που δεν μου έπαιξε ποτέ ηταν το Guitar Hero - Aerosmith edition, όχι ότι με ενδίεφερε αλλά ήθελα να δω τι λέει στο PC. Μάλλον όμως θα πάω και εγώ σε Vista μόλις βρω το χρόνο να ασχοληθώ με το ευγενές άθλημα το φορμάτ!!

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
http://en.wikipedia.org/wiki/WOW64

Υπάρχει ένα «αλλά»: Μερικές πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές που κάνουν κάπως πιο low-level πραγματάκια δε δουλεύουν κατ' αυτόν τον τρόπο. Π.χ. Sandboxie κ.ά.

Με λιγα λογια τα χ64 παιζουν και εφαρμογες η παιχνιδια που ειναι για χ32 εκδοσεις?

Δημοσ.

Υπάρχει πρόβλεψη και σχετική υποδομή για να το κάνουν, αυτό είναι το WOW64. Αλλά ορισμένες εφαρμογές έχουν πρόβλημα, είτε λόγω του τρόπου που λειτουργούν είτε για λόγους όπως αυτός που ανέφερε ο φίλος loumbas.

Πριν πάρεις την απόφαση, θα έλεγα να κάνεις ένα inventory εφαρμογών productivity και παιχνιδιών που υπάρχουν στην κατοχή σου και βάσει αυτού, να ερευνήσεις στο Διαδίκτυο τη συμβατότητα αυτών σε x64 Windows (ή να ψάξεις για συμβατές εναλλακτικές, όσον αφορά τις εφαρμογές).

Επισκέπτης
Δημοσ.

ρε παιδιά οι κύριες διαφορές ανάμεσα στα x32 και x64 ποια είναι??και σε xp και σε vista

Δημοσ.
Με λιγα λογια τα χ64 παιζουν και εφαρμογες η παιχνιδια που ειναι για χ32 εκδοσεις?

Aκριβώς....

Δημοσ.

Με σειρα απο καλύτερο προς χειρότερο:

Windows XP x64 > Vista x64 > Windows XP x86 > Vista x86

Αν θες να πάρεις OS τότε περίμενε να βγουν τα Windows 7. Διαφορετικά αν δεν μπορεις πάρε τα Vista x64 με δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης όταν βγουν τα Windows 7.

Δυστυχώς αν και τα Windows XP x64 είναι πολύ καλύτερα από τα Vista, δυστυχώς η Microsoft τα μποϊκοτάρει για να προωθήσει τα Vista.

Δημοσ.

εχω δουλεψει και windows xp x64 και vista x64 το compatibility εφαρμογων σε vista x64 ειναι πολυ καλητερο

Δημοσ.
32bit θα πρότεινα, αν και δεν έχω δουλέψει ποτέ 64bit. Όταν λες βασικά προγράμματα ;;

Μη.. ΜΗ προτείνεις αν δεν γνωρίζεις!! :-(

Starter είναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ: Όποιος σε αυτόν τον πλανήτη χρησιμοποιεί Vista x32 είναι ΜΕΓΑΛΟ ΘΥΜΑ!*

Το τρέχων καλύτερο λειτουργικό (δήλωση εκτός θέματος) είναι τα Vista Ultim8 64 bit αλλά ΜΑΚΡΑΝ καλύτερη επιλογή σε όλους τους τομείς θα ήταν τα XP 32bit από τα 32bitα Vista!*

Μέτρησε και τις ψήφους στο Topic σου και πήρες την σωστή απόφαση.. ;)

* Βαριέμαι να ξανά-αναφέρω τους λόγους, αν ψάξεις και στο Insomnia.gr και στον Blackle.gr θα βρεις συζητήσεις που έχουν ήδη αναλύσει το θέμα..

/Koritsi_Gia_PC

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν θες να πάρεις OS τότε περίμενε να βγουν τα Windows 7. Διαφορετικά αν δεν μπορεις πάρε τα Vista x64 με δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης όταν βγουν τα Windows 7.

Δυστυχώς αν και τα Windows XP x64 είναι πολύ καλύτερα από τα Vista, δυστυχώς η Microsoft τα μποϊκοτάρει για να προωθήσει τα Vista.

είσαι ένας από τους απειροελάχιστους που ακούω να λένε ότι είναι καλύτερα τα XP 64bit από τα Vista 64bit...

Δημοσ.
Μη.. ΜΗ προτείνεις αν δεν γνωρίζεις!! :-(

ΜΑΚΡΑΝ καλύτερη επιλογή σε όλους τους τομείς θα ήταν τα XP 32bit από τα 32bitα Vista!*

wat ?

Δημοσ.

Κάνεις μεγάλο λάθος! Όντως τα (S)Vista είναι για πέταμα αλλά τα XP 64bit είναι ακόμα χειρότερα. 32bit ΧP > (S)Vista αλλά Windows 3.1 > XP 64bit

Δημοσ.

Νομίζω ότι ξεφεύγει το θέμα από την αρχική ερώτηση vista ultimate 32 ή 64.

Γνώμη μου, VISTA 64.

Η καλύτερη λύση που μπορώ να σκεφτώ για τώρα είναι dual boot (xp32 και vista64).

Δημοσ.

Γιατι τοσο θαψιμο για τα XP x64? Εγω τα εβαλα με dual boot και μια χαρα μου δουλεψαν και θα τα ειχα και σαν main o/s αλλα αφενος δε καταφερα να δουλεψω τη σαπια καρτα tv που εχω και αφετερου δεν υπαρχουν σε ελληνικα (ας οψεται η συνηθεια απ τα κλασικα xp).

Δημοσ.

Και από μένα vista 64Bit.Τα χρησιμοποιώ κανένα δίμηνο τώρα και δεν έχω κάποιο πρόβλημα,εκτός ενός παιχνιδιού που το έβαλα μια φορά απλά για να περάσει η ώρα αλλά δεν έμπαινε(lineage 2).Αν και,μπορεί να μη φταίνε και τα windows,μιας που μου έβγαινε σφάλμα που και που κατά την αποσυμπίεση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...