johnqpublic Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Γεια χαρά, θέλει κανείς φίλος να μου προτείνει κάτι άνω των 19 ιντσών σε οθόνη με γνώμονα το να μη κουράζει τα μάτια και να μην είναι γομάρι με φαρδί πλαίσιο στον όγκο. Eizo να διαλέξω ή υπάρχει κάτι; Γενικά έχω απογοητευτεί με την αισθητική των οθόνων που αφενώς το χουν ξεφτιλήσει πια με το 16:9 λες και δεν έχουμε τηλεοράσεις κανονικές ή όλοι μας έχουμε κατακλέψει ταινίες και θέλουμε να βλέπουμε όλη μέρα, και αφετέρου είναι τρομερά ακαλάισθητες, κάτι κραυγαλέα ασημί χρώματα ή κάτι γομάρια χοντροκομέννα να ταιριάζουν με τους χοντροκομμένους tower υπολογιστές με τα 15 Pci slots και τους σαράντα σκληρούς.... Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα, το θέμα είναι εαν κάποιος φίλος έχει καλή εμπειρία στα μάτια του με κάποια οθόνη, εγώ - είμαι τριάντα - τώρα τελευταία με κουράζουν πολύ σχεδόν όλες οι (lcd αλλά τετραετίας) οθόνες σπίτι μου είτε στο laptop, είτε στο desktop....
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Προσωπικα ολη μερα τη "βγαζω" με μια LG 19", 5:4 (οχι wide), χωρις κανενα μα κανενα σημαδι κουρασης στα ματια. Βεβαια λεω να παω σε 24" 16:10 (οχι 16:9), γιατι πανε χρονια απο τοτε που την πηρα αυτη. Εχε υποψη σου πως ο,τι οθονη και αν παρεις, θα χρειαστει να τη ρυθμισεις συμφωνα με τις απαιτησεις σου, γιατι σχεδον ολες ερχονται κακορυθμισμενες (με ΠΟΛΥ ψηλα τη φωτεινοτητα).
johnqpublic Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 George σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, σε ζηλεύω πολύ γιατί εμένα κουράζονται όπως είπα τα μάτια μου. Όσο για τις ρυθμίσεις εγώ έχω τέρμα τη φωτεινότητα γιατί μου φαίνεται θαμπή αλλιώς. Καμμία πρόταση πάντως, κανένας κατασκευαστής που να έχει φήμη για εργονομία και άκοπη χρήση;
arxaggelos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Όσο για τις ρυθμίσεις εγώ έχω τέρμα τη φωτεινότητα γιατί μου φαίνεται θαμπή αλλιώς. Πιστεύω ότι αυτό είναι καθαρά θέμα συνήθειας. Όταν πρωτοπήρα τηn 20άρα μου η αντίθεση ηταν φυσικά στο φουλ όπως όλες, την έβαλα στο 30-35% περίπου (γιατί αλλιώς δεν γινόταν δουλειά στο Word) και μέσα σε 2-3 μέρες μου φαινόταν απόλυτα φυσιολογική. Τόσο που πλέον ξεχνάω πολλές φορες να αυξήσω την αντίθεση όταν βλέπω ταινία.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 George σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, σε ζηλεύω πολύ γιατί εμένα κουράζονται όπως είπα τα μάτια μου. Όσο για τις ρυθμίσεις εγώ έχω τέρμα τη φωτεινότητα γιατί μου φαίνεται θαμπή αλλιώς. Καμμία πρόταση πάντως, κανένας κατασκευαστής που να έχει φήμη για εργονομία και άκοπη χρήση; Υποπτευομαι οτι την εχεις πληρως κακορυθμισμενη, γιαυτο σου βγαινουν τα ματια. Αρχικα, δοκιμασε να πατησεις το κουμπακι "Auto" για να ρυθμισει αυτοματα τις αναλογιες των πλευρων και να μη τα δειχνει θολα. Επισης, βαλε το "Εφφε στρογγυλοποιησης Clear Type". Τελος, ρυθμισε χαμηλα τη φωτεινοτητα, και το Contrast περιπου στη μεση. Γενικα παιξε λιγο με τις ρυθμισεις.
SOWHAT Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δυστυχώς δεν έχω κάτι να σου προτείνω, μα να σου πω το εξής όσον αφορά την φωτεινότητα. ΔΕΝ την αλλάζουμε από το ένα άκρο στο άλλο μέσα σε μία μέρα... Ξεκίνα σταδιακά λίγο λίγο, μέρα με τη μέρα και προσπάθησε σε μία βδομάδα πχ να την έχεις φτάσει πχ στο 50% της. Εγώ έτσι είχα κάνει με μία παλιά μου οθόνη και μετά μου φαινόταν απόλυτα φυσιολογικό! Δοκίμασέ το και μετά ξανασυζητάμε για νέα οθόνη...εκτός και αν όντως είναι κακή η τωρινή σου!
johnqpublic Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, προσπαθούσα με αυτές να κάνω κάποιες ρυθμίσεις. Τα βασικά cleartype κλπ. τα έχω. Τώρα ως προς contrast οτιδήποτε χαμηλότερο από 100% μου φαίνεται πολύ σκοτεινό. Αυτή είναι η οθόνη που έχω: http://reviews.digitaltrends.com/review/232/sony-sdm-hs73 Και από τη στιγμή που τη πήρα μου φαινόταν ότι η crt που είχα πριν έδειχνε τα fonts πολύ καθαρά, γενικά δε ξέρω για σας αλλά εγώ είμαι σίγουρος ότι μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον στην ευκρίνεια και στις τηλεοράσεις και στις οθόνες οι crt ήταν καλύτερες... Πάω να τη πετάξω μου φαίνεται να προσέξω τα μάτια μου να πάρω κάτι άλλο... Σας λέει κάτι αυτό: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1233432&page=2&category=69978102&catalog=23&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE78648BEA519355290B1C6B603FB0E87942CEEBDAEE8A512B3B40826428CE7AE684513E48F38F198CBE3E237A8044F6F962E66143FD235739FA90CB3032D25BE755FAE4300605A5A064A3759B10F56CDACA153921417934D943EB01B8DF0EF4F68096E374D5C3761E61D2F3ACB0D549BF0632302F752A5CDF Αυτό το ασημί με χαλάει, και ότι έχει μόνο vga out, αλλά πιο πολύ ότι δε μπορώ να τη ρυθμίσω στο ύψος... Το TCO'03 τι είναι?
arxaggelos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Σαν τις καλές CRT δεν έχει δυστυχώς... Σε βρίσκω λίγο απόλυτο...ΟΚ μια πολύ καλή CRT μπορεί να είναι κάπως καλύτερη από μια LCD των 100 ευρώ, αλλά αν δώσεις αρκετά για TFT δεν νομίζω ότι θα απογοητευτείς.
REALZEUS Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Σε βρίσκω λίγο απόλυτο...ΟΚ μια πολύ καλή CRT μπορεί να είναι κάπως καλύτερη από μια LCD των 100 ευρώ, αλλά αν δώσεις αρκετά για TFT δεν νομίζω ότι θα απογοητευτείς. Δεν έχω δει καμία TFT, ακόμα και ΠΟΛΥ ακριβή, που να μπορεί να τα βάλει με μια Sony G Series Trinitron. Για να μην μιλήσω για την F Series που ήταν "αλλού".
johnqpublic Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Σε βρίσκω λίγο απόλυτο...ΟΚ μια πολύ καλή CRT μπορεί να είναι κάπως καλύτερη από μια LCD των 100 ευρώ, αλλά αν δώσεις αρκετά για TFT δεν νομίζω ότι θα απογοητευτείς. Φίλε αρχάγγελε έχεις κάτι να προτείνεις σε μάρκα και τιμή; Θα βοηθούσε πολύ, σ' ευχαριστώ!!! Δεν έχω δει καμία TFT, ακόμα και ΠΟΛΥ ακριβή, που να μπορεί να τα βάλει με μια Sony G Series Trinitron. Για να μην μιλήσω για την F Series που ήταν "αλλού". Φίλε μου κι εγώ συμφωνώ, από g series είχα και όταν πήρ τη tft που έχω τώρα, και καλά για θέμα υγείας και ακτινοβολίας, έπαθα πλάκα από τη κωλοθαμπάδα.... Παιδιά εαν βρείτε χρόνο και διάθεση ποστάρετε και καμμία ιδέα.
Radiatedsoul Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μηπως δεν την δουλευεις στην κανονικη της αναλυση? Ποσες ιντζες ειπε οτι ειναι η TFT σου? Θαμπαδα οι TFT? Ρε εσεις θα μας τρελανετε
MasterX Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μηπως δεν την δουλευεις στην κανονικη της αναλυση? Ποσες ιντζες ειπε οτι ειναι η TFT σου?Θαμπαδα οι TFT? Ρε εσεις θα μας τρελανετε ++++++++++ λαθος αναλυση μου μυρίζει και μένα....
arxaggelos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Φίλε αρχάγγελε έχεις κάτι να προτείνεις σε μάρκα και τιμή; Θα βοηθούσε πολύ, σ' ευχαριστώ!!! Κοίταξε, εγώ έχω μια Samsung των 140Ε (προφανώς TN panel) και έχει πολύ καθαρά χρώματα, καμία θολούρα κλπ και φαντάζομαι αν είχα και DVI να της βάλω θα ήταν ακόμη πιό ακριβής η απεικόνιση. Όσο για τη φωτεινότητα, όπως είπα την έχω σχεδόν μόνιμα στο 30-35% γιατί αλλιώς στραβώνεσαι μετά από λίγο (και έχει 8000 δυναμική αντίθεση, φαντάσου να έπαιρνα εκείνη με τις 20000). Οτιδήποτε σε PVA panel (κοντά 300Ε και πάνω) θα έχει σχεδόν 100 πιστότητα από οποιαδήποτε γωνία. Είχαν προτείνει τα παιδια εδώ μια HP που έβγαινε σε καλή τιμή (νομίζω λίγο κάτω από 300), δυστυχώς δεν προλαβαίνω να σου ψάξω το thread αλλά δεν είναι παλιό, κοίτα 1,5-2 μήνες πριν. Οι EIZO δίνουν 5 χρόνια zero pixel και προφανώς δεν είναι μ***κες για να το κάνουν. Αν θέλεις κάτι πιό hardcore παιρνεις LaCie των 1200Ε και δεν ξαναπαίρνεις. Αλλά επειδή μάλλον τσάμπα λεφτά θα δώσεις, όπως είπαν και οι άλλοι....... ++++++++++λαθος αναλυση μου μυρίζει και μένα.... ....βεβαιώσου πρώτα ότι ρύθμισες σωστά την οθόνη σου (native ανάλυση, υψηλό contrast αφού έτσι σου αρέσει, περασμένους σωστά οδηγούς κλπκλπκλπ) και μετά ψάχνουμε για άλλη. Εγώ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΘΟΜΑΙ σε CRT πάντως, και δεν νομίζω ότι φταίει το τότι δεν είχα Trinitron G...
MasterX Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 και γω απο μια Sony G220 17" γραφω τώρα.... την έχω 7 χρόνια και ήταν σκυλί, εμεινα πολύ ευχαριστημένος που πλήρωσα κατι παραπάνω τότε (450€). Τώρα έχει εμφανισει μια θολουρα στη κάτω δεξιά γωνία.. Γι αυτο και αυριο έρχεται μια SAMSUNG SYNCMASTER 2693HM 26" !!!!!!!!! Μεγάλο βημα θα κάνω....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα