Sadako Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Λοιπόν, το θέμα έχει ως εξής.. Ήμουν στην κοπέλα μου, έπεσε ΚΕΡΑΥΝΟΣ () στην περιοχή, έσβησαν τα πάντα. Όταν πήγα να ανεβάσω τον γενικό, διαπίστωσα ότι όταν ήταν στην πρίζα ο υπολογιστής (ανεξάρτητα αν ήταν ανοιχτός ή όχι) έπεφτε η ασφάλεια στην οποία ήταν η συγκεκριμένη πρίζα. Άμεσο συμπέρασμα ήταν ότι τον ήπιε ο υπολογιστής Πρώτο βήμα που έκανα ήταν να πάρω ένα τροφοδοτικό και να το αλλάξω, μετά χαράς μου είδα ότι άνοιξε κανονικά ο υπολογιστής, ήλπιζα λοιπόν ότι η ζημιά περιορίστηκε εκεί. Αμέσως επόμενη διαπίστωσή μου όμως ήταν ότι δεν δούλευε το ίντερνετ (connex 1mbps). Έκανα ένα φορμάτ μπας και με την αλλαγή τροφοτικού χάθηκαν τπτ ρυθμίσεις, αλλά τζίφος. Δυστυχώς δεν είχα την δυνατότητα εκείνη την στιγμή να κάνω τπτ δοκιμές με άλλα καλώδια/ρούτερ/κάρτα δικτύου, έβλεπα ότι το pc δεν επικοινωνούσε με το router. Δεν έμπαινε στην ip του router, όταν έκτελούσα απο την command prompt "ipconfig /all" έγραφε μόνο κάτι σαν "Ρυθμίσεις ip των windows" χωρίς να βγάζει απο κάτω τίποτα άλλο. Η πρώτη απόπειρα να επικοινωνήσουμε με τη τεχνική βοήθεια της otenet κατέληξε (όταν επιτέλους πιάσαμε γραμμή) ήταν να μας βάλουν σε μια λίστα αναμονής μέχρι να ελέγξουν την γραμμή, εγώ πάντως έπρεπε να φύγω 2 μέρες μετά, ο έλεγχος της γραμμής δεν είχε γίνει ακόμα.. Όταν επικοινώνησε ξανά η κοπέλα μου αφού έφυγα της είπαν πως είτε φταίει το ρούτερ ή η κάρτα δικτύου (να πω εδώ ότι το ρούτερ πάντως παίρνει ρεύμα, ανάβουν τα λαμπάκια κλπ, είναι ένα Baudtec αν δεν κάνω λάθος το TW263R4-A0, μου έκανε εντύπωση πως δεν υπήρχε τρόπος σύνδεσης usb του router, μόνο ethernet). Ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί με κάποιον τρόπο (software και όχι δηλαδή με δοκιμές άλλου router/κάρτας δικτύου κλπ) να γίνει έλεγχος και να διαπιστωθεί αν έχει καεί η κάρτα δικτύου (αν και άνοιξα το κουτί όταν άλλαξα το τροφοδοτικό, έλεγξα για κάποιο "προφανές" κάψιμο, δε πρόσεξα τίποτα περίεργο, και αυτό που μου έκανε εντύπωση -χωρίς να είμαι τόσο εξειδικευμένος σε κυκλώματα κλπ- ήταν ότι εκεί που έβγαινε η έξοδος της onboard κάρτας δικτύου είχε και 2 usb θύρες που δούλευαν κανονικά). Είναι δυνατόν δηλαδή απο τον κεραυνό να κάηκε ΜΟΝΟ η onboard κάρτα δικτύου και το τροφοδοτικό έτσι επιλεκτικά?? EDIT: Να πω ότι reset στο router ΕΚΑΝΑ, δεν άλλαξε τίποτα..
100 010 00 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Για να το διαπιστωσεις βαλε μια pci ethernet και θα δεις τι φταιει
poulinos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 a.κανε δοκιμη με καποιο λαπτοπ.β.οταν κανεις Ipconfig αμα δουλευει η καρτα κατι θα πρεπει να βγαζει.απο εκει και περα ειτε δοκιμαζεις τον ρουτερ σε αλλο pc ειτε το pc σε αλλο ρουτερ.ειτε ενωνεις δυο Pc μεταξυ τους να δεις αν αναβουν led στην καρτα.απο κει και περα ναι γινετε να εχει καει μονο η καρτα δικτυου οπως επισης με το ipconfig θα πρεπει να σου βγαινει προσαρμογεας ταδε κτλ κτλ εστω και αμα δεν γραφει ip απο κατω.αμα δεν βγαζει κατι σιγουρεψου οτι ειναι ενεργοποιημενη απο το bios οπως και οτι εχεις περασει drivers και δεν ειναι με ερωτηματικο η θαυμαστικο στο device manager.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.