menteses Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 καλησπερα σε ολους! δεν εχω ιδεα απο προγραμματισμο και παρολο που προσπαθησα να καταλαβω πως λειτουργει τις τελευταιες 10 μερες δεν μπορω να πω οτι καταφερα και πολλα.. ζηταω τη βοηθεια οσων γνωριζουν....λογω του περιορισμου των 7 υποθεσεων της function if θελω να δημιουργησω μια function που θα ελεγχει την τιμη ενος κελιου και αναλογα με την τιμη που θα περιεχεται σε αυτο θα μου εμφανιζει στο κελι που εφαρμοζεται η function την τιμη ενος αλλου κελιου...δηλαδη εστω οτι εφαρμοζεται η function στο κελι Α1...αν η τιμη ενος κελιου πχ του Β1 ειναι 1 να μου εμφανιζει στο Α1 που εφαρμοζεται η function την τιμη του κελιου j1(οπου j=A στηλη,B στηλη,C στηλη,...),αν η τιμη του Β1 ειναι 2 να μου εμφανιζει στο Α1 που εφαρμοζεται η function την τιμη του κελιου j2,αν η τιμη του Β1 ειναι 3 να μου εμφανιζει στο Α1 που εφαρμοζεται η function την τιμη του κελιου j3 κ.ο.κ. .Δηλαδη αν η τιμη του κελιου Β1 ειναι i να μου εμφανιζει την τιμη του κελιου ji...και να κανει συνολικα 1000 ελεγχους το μονο που καταφερα να φτιαξω απο αυτα που καταλαβα απο την 10ημερη ενασχοληση μου με το VBA ειναι το παρακατω: Function superif(check_cell, j As Variant) For i = 1 To 1000 If check_cell = i Then superif = range("j,i") Next End Function οπου check_cell το κελι του οποιου θα ελεγχεται η τιμη(στο παραδειγμα μας το κελι Β1),j η στηλη απο την οποια θα παιρνει τιμες... φυσικα το παραπανω δεν δουλευει γιατι δεν μπορω να ορισω το πως θα παιρνει τις τιμες απο το κελι ji που δεν ειναι το μονο λαθος απο οτι φανταζομαι. βοηθεια παλικαρια γιατι αλλιως θα αναγκαστω να κανω την if της if σε περιπου 100 χιλιαδες κελια πραγμα που απαιτει περι τις 200 μερες... ευχαριστω για το χρονο σας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.