thief7710 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Καλησπερα σε ολους.Ξεκιναω σιγα σιγα τη δουλεια μου και ηρθε ο καιρος να αγορασω ενα αυτοκινητο.Το προβλημα μου (περα απο οικονομικο ) ειναι το εξης: Θελω ενα αυτοκινητο σχετικα ψηλο.Αρκετες απο τις δουλειες που εχω ειναι σε χωραφια κτλ οποτε μεχρι τωρα οσες φορες χρειαστηκα αυτοκινητο πηρα το twingo της οικογενειας και αρκετες φορες ψιλοχτυπησε απο κατω (χωρις καποια ζημια ευτυχως). Επισης επειδη αυτο θα ειναι το μοναδικο μου αυτοκινητο και οχι απλα το αυτοκινητο της δουλειας θελω να ειναι μικρο (για μεσα στην πολη). Εχω καταληξει στο Suzuki SX4 το οποιο περα απο ψηλο-μικρο ειναι και 4Χ4. Αλλα με προβληματιζει η τιμη του (πρεπει να παει πανω απο 18.000 ) Εχει κανεις να προτινει κατι πιο φτηνο? Το αντιστοιχο της Fiat δεν μου αρεσει καθολου,ειναι νομιζω πιο ακριβο και αν δεν κανω λαθος χωρις να ειναι 4Χ4. Επισης μια αλλη ερωτηση.Ειμαστε πολυτεκνοι και ξερω οτι μπορω να παρω το αυτοκινητο με καποια εκπτωση.Γνωριζει κανεις στην περιπτωση του SX4 ποση ειναι αυτη η εκπτωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Κατι σε Jimny, Terios? Ειδαλλως σε ελαφρως υπερυψωμενο Panda 4x4? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_85 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 φερνεις απ εξω χωρις δασμους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorkostis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Αν ελεγες οτι το θες αποκλειστικα για αυτη τη δουλεια η καλυτερη λυση θα ηταν ενα μεταχειρο Lada Niva με κανα 5χιλιαρο.Αλλιως Jimny καινουριο η μεταχειρισμενο.Ειδικα το lada με τα παμφθηνα ανταλλακτικα ειναι ευκαιρια. Το γεγονος οτι θες να κανει ολες τις δουλειες,αναγκαστικα σε διωχνει απο το αυτοκινητο-εργαλειο.Και το Lada και το Jimny κατα τη γνωμη μου δεν κανουν για ταξιδι και θα σε κουρασουν μεσα στην πολη.Για χωμα ομως ειναι οτι πρεπει. Οποτε η λυση που διαλεγεις ειναι μαλλον η πιο αξιοπρεπης.Για πιο φτηνο καλη λυση ειναι αυτη που προτεινει ο Georgeman το Panda 1.2 4χ4.Ειναι λιγο πιο ψηλο για να μπαινει σε κανα χωραφι,ενω ειναι και πουπουλο οποτε ειναι πιο δυσκολο να κολλησει.Βεβαια το μειονεκτημα του ειναι οτι ειναι τελειως ψοφιο,οποτε περιοριζεσαι στις επιλογες χωραφι-πολη και μαλλον ξεχνας το ταξιδι.Το SX4 βλεπω οτι ξεκιναει απο 17700 για 4χ4,πιστευω οτι μπορεις να πετυχεις καποια εκπτωση και να μην φτασεις τα 18 χιλιαρικα. Τη λυση να φερεις απο εξωτερικο μαλλον πρεπει να την ξεχασεις.Σε αυτα τα χρηματα και με τους καινουριους δασμους που υπαρχουν,μαλλον θα σου βγει πιο φτηνα ελληνικο μεταχειρισμενο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Σαν πολύτεκνος μπορείς να πάρεις αμάξι μέχρι 2000cc χωρίς να πληρώσεις τέλη ταξινόμησης. Αυτά είναι ανάλογα των κυβικών. Όσο περισσότερα τα κυβικά τόσο μεγαλύτερη η ποσοστιαία έκπτωση. Μιας και δεν ενδιαφέρεσαι για σκληρό off-roading προτείνω να μην πάρεις jimny αφού η συμπεριφορά του στο δρόμο είναι άθλια. Αν πιστεύεις ότι πραγματικά χρειάζεσαι την τετρακίνηση πιστεύω ότι το SX4 είναι πολύ καλή λύση. Μπορείς να δεις και το δικίνητο SX4. Αν δε σε ενδιαφέρει η τετρακίνηση αλλά μόνο το αυξημένο ύψος μπορείς να δεις και το Skoda Roomster Scout ή και το C3 XT-R το οποίο είναι αρκετά παλιό αλλά προσφέρεται σε καλή τιμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thief7710 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις. Το jimny δεν μου αρεσει καθολου σαν αυτοκινητο αλλα περα απο αυτο δεν εχει καθολου χωρο για πραγματα.(που στην περιπτωση μου ειναι τριποδας,οργανο,κατοπτρο,καρφια,σφυρια,πασαλακια,@@ κτλ). Το Terios δεν ειναι στα ιδια και περισσοτερα λεφτα απο το sx4? Τα Fiat τα εχω αποκλεισει υστερα απο συζητησεις με φιλους συγγενεις κατοχους Fiat που απλα θελουν να τα καψουν. Επισης δεν θελω να παω σε μεταχειρισμενο.Οχι απο αποψη ψωνιου αλλα απο την αποψη της εμπιστοσυνης.Ειδικα απο τη στιγμη που θελω αυτοκινητο για δουλεια και οχι για καφεδες. Με βλεπω για SX4 αλλα ισως να αποφυγω λεφτα παιρνοντας την απλη και οχι την 4Χ4 εκδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorkostis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Αφου εισαι αποφασισμενος για καινουριο,πηγαινε και ζητα test-drive.Παρε το αμαξι για κανα-δυο ωρες,φορτωσε το με οτι χρειαζεσαι να δεις αν χωραει και πηγαινε το εκει που θα δουλευεις να δεις τι ψαρια πιανει. Γιαυτο τα εχουν οι αντιπροσωπειες,τωρα που κυνηγουν τον πελατη με το ντουφεκι οδηγησε τα ολα οσα σε ενδιαφερουν.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elvisjedi Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 η γνωμη μου ειναι να μην κοψεις λεφτα απο την τετρακινηση γιατι αργοτερα σιγουρα θα την χρειαστεις ιδιως αν πηγαινεις σε χωραφια, δυσβατους δρομους κτλ. το κακο ειναι οτι η τετρακινηση δεν ειναι δερματινο σαλονι να πεις δεν βαριεσαι δεν το βαζω τωρα κ οποτε μου την βαρεσει παω κ το φοραω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.