Προς το περιεχόμενο

Χάνει τις ρυθμίσεις το BIOS

alfas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου συμβαίνει το εξής...

Εστεισα ενα πισάκι απο κάποια παλιά κομάτια που είχα... Το έστησα ολα καλά...

Αυτό που με παιδεύει τώρα είναι πως όποτε κλείνω το πισι μετά χάνει τις ρυθμίσεις!! Χαλάνε οι ρυθμίσεις του ΒΙΟΣ...

Έβαλα και άλλη μπαταρία...Αλλά τίποτα!! Τι μπορεί να φταίει...? Τι άλλο να τσεκάρω?

H μητρική είναι η 865Pe Neo2

Δημοσ.
Δοκίμασε και ένα bios update. Η μπαταρία είναι λογικά. Αυτή που έβαλες είναι καινούρια ;

+1 Μια από τα ίδια

Δημοσ.

Τσέκαρε μήπως εχεις αφήσει το jumper που κάνει reset το cmos χωρίς jumper ή άν το εχεις στη λάθος θέση.

Απλό αλλά μερικές φορές δουλεύει. :P

Δημοσ.

msi μητρικες ειναι μια πικραμενη ιστορια...

εχω στησει ενα σωρο pc με msi μητρικες και καποιες σειρες εχουν προβληματα,αν θυμαμαι καλα και η σειρα 865pe neo2 ειχε καμποσα..

κανε update bios αλλα ισως και να φταιει η μητρικη (καμια διαροη το ρευμα κτλ)

Δημοσ.

Αν όση ώρα είναι ανοιχτό το PC και με restart κρατάει τις ρυθμίσεις,τότε κλασικά φταίει η μπαταρία,δεν είναι γεμάτη(και ας είναι καινούρια,δοκίμασε αλλη) η κάπου δεν πατάει καλά,

αν η μπαταρία τσεκαρισμένο είναι ok, τότε έχει κοπεί γραμμή που στέλνει ρεύμα στο βίος από τη βαση της μπαταρίας,η έχει κάψει κάποια δίοδο στις συγκεκριμένες γραμμές.

Δημοσ.

Οι μνημες ειναι το προβλημα η οι ρυθμισεις των μνημων.Αλλαξε τις ρυθμισεις τους και θα λυθει το προβλημα πιστευω.

Δημοσ.
Οι μνημες ειναι το προβλημα η οι ρυθμισεις των μνημων.Αλλαξε τις ρυθμισεις τους και θα λυθει το προβλημα πιστευω.

Απο που προκυπτει αυτο...?

Δημοσ.

οι μνημες δεν προκαλουν τετοιο πρόβλημα.

εδώ είτε φταιει η μπαταρια 2032, είτε το jumperακι που είναι υπεύθυνο για το τον καθαρισμος της CMOS.

Δημοσ.
Τσέκαρε μήπως εχεις αφήσει το jumper που κάνει reset το cmos στη λάθος θέση.

Αυτο ΔΕΝ ισχυει,αν ηταν στην λαθος θεση,δεν θα ξεκινουσε το pc.(Απο εμπειρια πριν χρονια το λεω)

p.s:Δεν ειμαι και σιγουρος:mrgreen:

Δημοσ.
Αυτο ΔΕΝ ισχυει,αν ηταν στην λαθος θεση,δεν θα ξεκινουσε το pc.(Απο εμπειρια πριν χρονια το λεω)

p.s:Δεν ειμαι και σιγουρος:mrgreen:

δίκιο έχεις. αν δεν φταίει η μπαταρία τότε κάποιος πυκνωτής έχει "φουσκώσει" οποτε χάλασε η M/B γενικότερα. αλλα προβλήματα βγάζει?

θυμάμαι ότι σε μια M/B που χάλασε ένας πυκνωτής δεν μπορούσε να ξεκινήσει το sistima αν δεν έκανα πρώτα reset το βίος. αν άλλαζα κάτι στο βίος και έκανα save τότε δεν άναβε το PC !

Δημοσ.

Εγω μυριζομαι μπαταρια.Αν οχι τοτε μητρικη καπουτ.

Αν ισχυει το δευτερο σεναριο τοτε καποια γραμμη που συνδεει την μπαταρια με το bios εχει καταστραφει.

(νομιζω οτι εχει ηδη αναφερθει κατι τετοιο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...