Προς το περιεχόμενο

Κληση Δημοτικης Αστυνομιας για παρκαρισμα

zombietone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον περασμενο Αυγουστο (2008) στις μερες της μεγαλης κινησης στο κεντρο συγκεκριμενα στις 21 :lol: εφαγα την πρωτη μου κληση. Απο την δημοτικη αστυνομια. Ο λογος ηταν οτι συμφωνα με τους δημοτικους παρκαρα σε θεση μονιμου κατοικου. Απο οσο ξερω ο μονιμος κατοικος δεν εχει προσωπικη θεση οποτε οι χωροι που αναφερονται σαν θεσεις μονιμων κατοικων αποκλειεται να επαρκουν (την κανετε τη μαλακια, καντε την τουλαχιστον σωστα). Επισης απο οσο ξερω για να εχουν αυτοι την μονιμη θεση τους δεν πληρωνουν κατι παραπανω απο τα τελη κυκλοφοριας που πληρωνω κι εγω και που αν δεν απατωμαι περιλαμβανουν και τα εξοδα κινησης αλλα και τα εξοδα σταθμευσης... Φορος που χησιμοποιεις τους δρομους ΤΟΥΣ που φτιαχτηκαν με δικα ΣΟΥ λεφτα....

Οπως και να χει ετσι ειναι η κατασταση, γελοια ή οχι, αυτη ειναι...

Το θεμα τωρα ειναι το εξης. Αυτην την κληση (Αυγουστος 2008) δεν την πληρωσα ποτε. Ηταν 80 ευρω... Πριν λιγες μερες ενα χαρτι απο το Δημο Αθηναιων ηρθε στο σπιτι μου σαν ειδοποιηση φειλης των 80 ευρω. Ληξη προθεσμιας 31/3/2009.

Σε σχετικο πλαισιο ειδοποιουμαι οτι "Μετα τη ληξη της προθεσμιας πληρωμης το ποσο θα πληρωνεται ΜΟΝΟ στα ταμια του δημου και θα εχει τις νομιμες προσαυξησεις. Εαν δεν εξοφληθει θα ακολουθησει η διαδικασια ΠΕΡΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Ν.Δ. 356/74"

Στο πισω μερος επισης μου γινεται γνωστο οτι οταν οι ληξιπροθεσμες οφειλες ανερχονται ανω των 293,47 ευρω θα γνωστοποιουνται στην αρμοδια ΔΟΥ για δεσμευση φορολογικης ενημεροτητας.

Σκεφτομαι αρκετα σοβαρα να μην την πληρωσω και να δω τι θα γινει.

Ειχε καποιος απο εσας προσφατα αντιστοιχη εμπειρια; Τι εγινε τελικα; Πως το χειριστηκατε;

Δημοσ.

Φίλε zombietone γιατί να μην την πληρώσεις? Από τη στιγμή που παρανόμησες οφείλεις να συμμορφωθείς. Οι ανεγκέφαλοι οδηγοί είναι που έχουν κάνει τα κέντρα των μεγάλων πόλεων απροσπέλαστα. Δεν υπάρχει πεζοδρόμιο στην Θεσσαλονίκη που να μην είναι παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Πηγαίνω κάθε πρωί στη σχολή (από πάροδο Αγίου Δημητρίου για όσους ξέρουν) και κυριολεκτικά κινδυνεύω να με πατήσουν. Όποιοι είναι ανεύθυνοι και δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τους κώδικες οδικής κυκλοφορίας ας μην οδηγούν. Βέβαια θα μου θέσεις το ερώτημα "και που να παρκάρω αφού δεν υπάρχουν parking?". Ε ας μην οδηγήσεις την αμαξάρα σου στο κέντρο. Χρησιμοποίησε ΜΜΜ. Το ξέρω πως η λειτουργία τους δεν είναι η πλέον ικανοποιητική αλλά και η παρούσα κατάσταση είναι ανυπόφορη και για τις δύο πλευρές.

Δημοσ.

Δεν παρκαρα σε κανενα πεζοδρομιο. Χρησιμοποιω τα ΜΜΜ καθημερινα για να παω στη δουλεια μου! Εργαζομαι στα Εξαρχεια! Κατεβασα το αμαξι μονο και μονο επειδη ηταν κατακαλοκαιρο με αδεια την Αθηνα! Δεν παρκαρα καπου περιεργα επειδη δεν εβρισκα σε κανονικο μερος! Παρκαρα απλα καπου που υποτιθεται ηταν για μονιμους κατοικους!!!

Και πιστεψε με χαλαω πολυ βενζινη για να παρκαρω εκει που επιτρεπεται και οχι εκει που με βολευει!

Και επισης ειμαι και απο τους οδηγους που κοντεψα να φαω μυνηση επειδη διεσχισα ενα τζιπακι απο πανω καθως μου εφραζε το πεζοδρομιο....

Δημοσ.
Δεν παρκαρα σε κανενα πεζοδρομιο. Χρησιμοποιω τα ΜΜΜ καθημερινα για να παω στη δουλεια μου! Εργαζομαι στα Εξαρχεια! Κατεβασα το αμαξι μονο και μονο επειδη ηταν κατακαλοκαιρο με αδεια την Αθηνα! Δεν παρκαρα καπου περιεργα επειδη δεν εβρισκα σε κανονικο μερος! Παρκαρα απλα καπου που υποτιθεται ηταν για μονιμους κατοικους!!!

Και πιστεψε με χαλαω πολυ βενζινη για να παρκαρω εκει που επιτρεπεται και οχι εκει που με βολευει!

Και επισης ειμαι και απο τους οδηγους που κοντεψα να φαω μυνηση επειδη διεσχισα ενα τζιπακι απο πανω καθως μου εφραζε το πεζοδρομιο....

Δεν τα βάζω μαζί σου. Εκφράζω την αγανάκτησή μου γιατί όπως όταν οδηγώ εγώ σέβομαι τους κώδικες οδικής κυκλοφορίας , και κυρίως τους συμπολίτες μου, έτσι απαιτώ να με σέβονται και εμένα (κάτι το οποίο δεν γίνεται, κρίνοντας από τα καθημερινά κρούσματα ανευθυνότητας).

Δημοσ.

Και εδω βρηκες να εκφρασεις την αγανακτηση σου που δεν σε σεβονται;

Εσυ γιατι δεν σεβεσε οτι καποιος εκανε μια ερωτηση, περιμενει μια απαντηση και αντ΄αυτου παιρνει το αγανακτισμενο μανιφεστο σου;

Δημοσ.

Φιλε μου, δεν ξερω αν εκει που παρκαρες,ειχε σημανση που σε ειδοποιουσε.

Αν ειχε, τοτε παρανομησες και δυστιχος πρεπει να πληρωσεις το λαθος σου.

Περσι εφαγα και γω μια τετοια κληση για τον ιδιο ακριβως λογο, με επαγγελματικο αυτοκινητο στο Κολωνακι.Το ρισκαρισα γιατι δεν ειχα επιλογη (και ας ειχα πληρωσει για την καρτα παρκαρισματος) αλλα την εφαγα και την πληρωσα.Το αστειο βεβαια ειναι οτι, ηρθε ηδοποιηση πριν μια βδομαδα,οτι δεν εχει πληρωθει...τρεχα γυρευε τωρα.

Το θεμα ειναι ομως, οτι αν ειχε πινακιδα που σε ενημερωνε,τοτε παρκαρησες εις γνωση σου...

Δημοσ.

Χαχα μεγαλο θεμα ανοιγεις τωρα....

Εκανα τη βολτα στο σημειο την επομενη μερα απο περιεργεια... Ημουν σιγουρος οτι δεν ειχα δει τιποτα... Και ειχα δικιο. Αν δεν πηγαινα με σκοπο να βρω την πινακιδα και παλι δεν θα την εβλεπα. Η νερατζια που φανταζομαι ειναι πιο σημαντικη ηταν μπροστα της αλλα αν ησουν ψιλιασμενος την εβλεπες.... Η σημαση ομως εκτος απο καθετη οφειλει να ειναι και οριζοντια... Αμ δε...

Δημοσ.
Και εδω βρηκες να εκφρασεις την αγανακτηση σου που δεν σε σεβονται;

Εσυ γιατι δεν σεβεσε οτι καποιος εκανε μια ερωτηση, περιμενει μια απαντηση και αντ΄αυτου παιρνει το αγανακτισμενο μανιφεστο σου;

Απάντησα εν μέρη στην ερώτηση σου, με ερώτηση, αλλά αδιαφόρησες και περιορίστηκες στο off-topic κομμάτι του post μου. Από τη στιγμή που παρανομείς (αφού επιλέγεις να οδηγήσεις σημαίνει πως συμφωνείς με ΟΛΟΥΣ τους κανόνες) οφείλεις να πληρώσεις, αλλιώς δεν διαφέρεις από αυτούς που κατακρίνεις και εσύ ο ίδιος.

Δημοσ.

Καλά στην πάροδο Αγ.Δημητρίου έχει παραγίνει το κακό.Βρε δε πα να τους σπάσεις τα τζάμια,χαράξεις λαμαρίνες,τα πατήσεις με οδοστρωτήρα,ρίξεις ατομική βόμβα,βάλεις φωτιά πάλι θα βρούν τρόπο οι ελληνάρες να τα παρκάρουν ΚΑΘΕΤΑ πιάνοντας 100% το πεζοδρόμιο και πρέπει να περπατήσεις ΜΕΣΑ στη λεωφόρο που περνάνε άλλοι ασυνείδητοι ελληνάρες με 100+ χιλ/ώρα.Δε βάζουν μυαλό.Εν τω μεταξύ οι φλώροι της δημοτικής αστυνομίας δε τα πειράζουν ποτέ αυτά.Πάνε και ξηλώνουν πινακίδες στα δικαστήρια που ο δρόμος ακόμα και με παρκαρισμένα και στις 2 μεριές έχει άλλες 3 λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες.Καλή η εφαρμογή του νόμου αλλά όχι επιλεκτικά,καταντάει αηδία.

Δημοσ.

Φιλε Zombietone, απτη στιγμη που ο δημος σε συνεργασια με την τροχαια αποφασισαν να βαλουν τη συγκεκριμενη πινακιδα και να επιτρεπουν στο συγκεκριμενο δρομο να παρκαρουν μονο οι μονιμοι κατοικοι παει να πει οτι θα υπαρχει καποιος λογος. Ειτε αυτος ειναι αρεστος σε εμας τους υπολοιπους ειτε οχι,ειμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τηρουμε τον νομο. Αν τον παραβουμε ειμαστε επισης ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να πληρωσουμε το προστιμο. Εκτος απτους νομους του κρατους υπαρχουν και ηθικοι νομοι.

Δημοσ.

Φιλε ZombieTone απο τα λεγομενα σου μαλλον θα σου ερθει στην φορολογικη σου δηλωση μαζι με τοκους. Οποτε πηγαινε σκασε τα φραγκα τωρα, αλλιως μετα σε βλεπω να πληρωνεις πανωτοκια και κατωτοκια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...