therock Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Υπαρχει καποιο λογισμικο που μπορει να καταγραφει και να δημιουργει γραφηματα για την κινηση του καθε υπολογιστη ξεχωριστη που εχει συνδεθει στο δικτυο? Χρησιμοποιω το BWMeter και δεν μπορω να βρω με ποιο τροπο, γινεται αν βεβαια μπορει να το κανει κιολας... Εχω ενα μικρο οικιακο δικτυο 2 υπολογιστων σε switch και ενα netbook που το συνδεω ασυρματα, και θελω απο τον κεντρικο υπολογιστη να βλεπω με γραφημα την κινηση του καθενος ξεχωριστα. Γνωριζετε πως θα μπορουσα να το κανω αυτο?
atrias Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 αυτόν δεν μπορεί να γίνει από κάποιον υπολογιστή του δικτύου από μόνο του αλλά από τον router. δηλαδή να υπάρχει κάποιο λογισμικό που να τραβάει τα στοιχεία από τον router και να τα παρουσιάζει σε κάποιον υπολογιστή. συνήθως τα DSL routerάκια όμως δεν μπορούν δώσουν αυτήν την πληροφορία (bandwidth χωριστά για κάθε πόρτα)
seven77 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 proxy server για να βλεπεις τι σελιδες ανοιγει το καθε client mrtg η cacti για να βλεπεις το traffic ανα ip
atrias Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 ναι με mrtg ή cacti γίνεται η δουλειά ΑΝ ο router δίνει bandwidth για κάθε πόρτα. ο δικός μου πχ δείχνει όλες τις πόρτες σαν ένα LAN interface
therock Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Ρε παιδια δεν υπαρχει καποια περισσοτερο end-user λυση. Παλιοτερα ειχα προσπαθησει να ρυθμισω το cacti αλλα ειχα χαθει σε ολες αυτες τις παραμετρους για php mysql και ιστοριες για αγριους. Δεν υπαρχει κατι ποιο ετοιματζιδικο και προσβασιμο?
seven77 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 PRTG -->Freeware Edition http://www.paessler.com/download/prtg απλο ειναι
nske Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Όπως αναφέρθηκε, το δικτυακό traffic δε μπορεί να μετρηθεί παθητικά από οποιοδήποτε σημείο του δικτύου. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο υπολογιστής που θα το μετράει να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο: να λειτουργεί ο ίδιος σαν switch ή gateway για τους hosts των οποίων το traffic θα κάνει monitor, να συνδέεται σε ένα switch το οποίο να κάνει replicate το traffic όλων των ports στη συγκεκριμένη port στην οποία συνδέεται ο υπολογιστής (port mirroring), ή να χρησιμοποιηθεί hub αντί switch. Σοβαρή και πρακτική λύση είναι μόνο η δεύτερη (να χρησιμοποιηθεί switch που υποστηρίζει port mirroring). Εκτός και αν δε σε ενδιαφέρει να καταγράφεις ολόκληρο το traffic, αλλά μόνο το traffic που φεύγει προς το internet, στην οποία περίπτωση υπάρχει και η επιλογή του TAPing ή της μεσολάβησης του υπολογιστή ανάμεσα στο switch και τον internet router προσθέτοντάς του δεύτερη κάρτα δικτύου. Βέβαια, εκτός των παραπάνω, το monitoring μπορεί να γίνει όχι παθητικά, με το να εγκατασταθεί σε κάθε host του δικτύου ένας agent που θα στέλνει πληροφορίες στο κεντρικό υπολογιστή, όμως αυτή η λύση έχει το αρνητικό ότι μπορεί να παρακαμφθεί εύκολα από τους χρήστες των υπολογιστών.
therock Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Όπως αναφέρθηκε, το δικτυακό traffic δε μπορεί να μετρηθεί παθητικά από οποιοδήποτε σημείο του δικτύου. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο υπολογιστής που θα το μετράει να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο: να λειτουργεί ο ίδιος σαν switch ή gateway για τους hosts των οποίων το traffic θα κάνει monitor, να συνδέεται σε ένα switch το οποίο να κάνει replicate το traffic όλων των ports στη συγκεκριμένη port στην οποία συνδέεται ο υπολογιστής (port mirroring), ή να χρησιμοποιηθεί hub αντί switch. Σοβαρή και πρακτική λύση είναι μόνο η δεύτερη (να χρησιμοποιηθεί switch που υποστηρίζει port mirroring). Εκτός και αν δε σε ενδιαφέρει να καταγράφεις ολόκληρο το traffic, αλλά μόνο το traffic που φεύγει προς το internet, στην οποία περίπτωση υπάρχει και η επιλογή του TAPing ή της μεσολάβησης του υπολογιστή ανάμεσα στο switch και τον internet router προσθέτοντάς του δεύτερη κάρτα δικτύου. Βέβαια, εκτός των παραπάνω, το monitoring μπορεί να γίνει όχι παθητικά, με το να εγκατασταθεί σε κάθε host του δικτύου ένας agent που θα στέλνει πληροφορίες στο κεντρικό υπολογιστή, όμως αυτή η λύση έχει το αρνητικό ότι μπορεί να παρακαμφθεί εύκολα από τους χρήστες των υπολογιστών. Παρα το γεγονος οτι το εξηγησες σε βαθος, εξακουλουθει να ειναι δυσκολη η κατανοηση των οσων ισχυουν. Δεν το κατεχω τοσο πολυ το ζητημα. Βασικα μονο για ιντερνετ με ενδιαφερει η κινηση. Δηλαδη θελω ανα πασα στιγμη να βλεπω πληροφοριες για αυτα που κατεβαζει ο καθε υπολογιστη. BWMeter network edition για παραδειγμα. Δηλαδη να εχω ενα γραφημα για τον καθε υπολγιστη με bitrate ανα την παροδο του χρονου, και ισως και καποια επιπλεον στοιχεια για το που εχουν συνδεθει και απο ποιιυς παιρνουν. Αλλα κυριως τα γραφηματα, κατι απλο δηλαδη. To prtg το δοκιμασα και αυτο. Ωραιο αλλα ψιλοχαθηκα. Βασικα πρεπει να προσθεσεις καθε pc σαν device και να προσθεισεις snmp sensor στον καθενα για να βλεπεις τις κινησεις απο το ρουτερ προς αυτους? (Αρα πρεπει να ενεργοποιησω και το snmp για το ρουτερ μου λογικα).
seven77 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 όχι απαραίτητα εκτός αν θέλεις να παίρνεις και συνολικό traffic μπορείς όμως να κάνεις enable το snmp σε κάθε pc κοιτά εδώ http://www.mydigitallife.info/2007/11/01/install-and-enable-snmp-service-in-windows-xp-vista-and-2003/
100 010 00 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Γιατι εμενα ο proxy μου φαινεται ευκολη λυση? Βεβαια δεν εχω χρησιμοποιησει τα ανωτερω που λενε οι φιλοι.......... By the way...... μη παρεξηγεις τον nske......... ετσι παντα τα λεει
nske Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 μη παρεξηγεις τον nske......... ετσι παντα τα λεει Επειδή πιστεύω ότι είναι καλύτερα για ένα πρόβλημα να καταλάβουμε πρώτα τις κατηγορίες λύσεων που επιτρέπει η θεωρία και τις ιδιαιτερότητές τους, πριν να επιλέξουμε κάποια συγκεκριμένη λύση. Αλλιώς δε μπορούμε να ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά κάθε λύσης, ή να είμαστε αρκετά σίγουροι ότι θα δουλεύει καλά. Ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση δε νομίζω ότι είναι τόσο πολλή η θεωρία, αρκούν τα βασικά για τη λογική του Ethernet και του TCP/IP, τα οποία νομίζω μπορεί κάποιος να καταλάβει από το μηδέν, διαβάζοντας εισαγωγικά όπως αυτά που υπάρχουν σε σχετικά sites (π.χ. firewall.cx). Από κει και πέρα οι λύσεις είναι πολλές, και ο proxy έχει πλεονεκτήματά και μειονεκτήματα -γενικά δε νομίζω ότι είναι πιο εύκολη λύση, εκτός αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη, ιδιαίτερα αυτοματοποιημένη και πλήρης, υλοποίηση proxy που να κάνει ακριβώς αυτό που θέλει ο therock. Τεχνικά πάντως ο proxy είναι κάτι πιο σύνθετο, αν στην πράξη τύχει να είναι πιο εύκολο θα είναι επειδή κάποια συγκεκριμένη υλοποίηση έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο να κάνει abstract αυτή την περιπλοκότητα στο user interface της -δεν έχω υπόψη κάποια τέτοια εφαρμογή, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει, αλλά και πάλι κατά τη γνώμη μου αξίζει να εξετάσει κάποιος τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά της πριν να την επιλέξει.
100 010 00 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ψιτ.... χαριτολογωντας το ειπα, δεν εχεις δει ο πουλινος τι τραβαει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.