strbrdchild Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Γειας παιδια! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση πανω στην VB.Νet. Εχω φτιαξει μια φορμα η οποια περιεχει 2 text boxes και ενα cmd button.Τα 2 text boxes θα χρησιμοποιουνται απο τον χρηστη για να εισαγει το ευρος των αριθμων πχ. απο 100 εως 200 κ πατωντας το κουμπι να του εμφανιζει ενα τυχαιο αριθμο μεσα σε αυτο το ευρος. ο κωδικας που εχω χρησιμοποιησει ειναι ο παρακατω αλλα "σκαει" πολλεσ φορες με το παρακατω μηνυμα: "Η μετατροπή από συμβολοσειρά "" σε τύπο"Integer" δεν είναι έγκυρη.". Ο κωδικας που εχω χρησιμοποιεισει ειναι ο παρακατω: Public Class Form1 Dim Rand As Random Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load Rand = New Random End Sub Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click If TextBox1.Text = "" Or TextBox2.Text = "" Then MsgBox("Παρακαλώ εισαγέτε σωστά το εύρος των αριθμών στα κατάλληλα πεδία ") End If Dim iRand As Integer iRand = Rand.Next(Me.TextBox1.Text, Me.TextBox2.Text + 1) MsgBox(iRand) End Sub Αν μπορει καποιος να βοηθησει....Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
Billman Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 > iRand = Rand.Next(CInt(Me.TextBox1.Text), CInt(Me.TextBox2.Text + 1))
MastroGiannis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Χρειάζεται και ένα Exit Sub αμέσως μετά το MsgBox("Παρακαλώ εισαγέτε σωστά το εύρος των αριθμών στα κατάλληλα πεδία ") γιατί το πρόγραμμα συνεχίζει στις επόμενες γραμμές με κενά αλφαριθμητικά.
strbrdchild Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Σας ευχαριστώ πολύ δουλεψε μια χαρά. Ξερετε μηπως πως μπορω να το κανω deploy για να μπορεσω να το τρεχω και σε αλλον υπολογιστή? Χρησιμοποιω ωβ.νετ εχπρεσσ εδιτιον 2008 και σε καποια forum που μπηκα λεει οτι αυτη η εκδοση δεν εχει deploying tools.Σας ευχαριστώ και παλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.