tzitzikas2 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Εχω ένα pc και ενα λάπτοπ και έχω adsl usb modem sagem fast 800 και adsl ρουτερ microcom AD 2636 (έχει θύρες 1 lan, 1 line,1 usb & power). το pc έχει κάρτα δικτύου και το λαπτοπ στο network adapters γραφει: 1394 net adapter Realtek rtl8180 wireless lan (mini-) pci nic Usb adsl2 wan adapter Via rhine ii fast Ethernet adapter τώρα έχω ίντερνετ στο pc μέσω του usb modem sagem fast 800 και θέλω να συνδέσω και το λαπτοπ. Θα ήθελα κάποιες οδηγίες ποια hardware, καλώδια θα πρέπει να χρησιμοποιήσω και τι ρυθμίσεις χρειάζεται να κάνω στα windows. Λίγο αναλυτικά αν γίνεται γιατί δεν έχω ασχοληθεί με δίκτυα. (σημείωση για το adsl ρουτερ microcom AD 2636 δεν έχω εξωτερικό τροφοδοτικό , ούτε γράφει πάνω του τι τάση χρειάζεται. Λογικά θέλει 5v). θα προτιμούσα η δουλειά να γίνει με το adsl usb modem sagem fast 800 έστω και αν όπως νομίζω για να έχει ιντερνετ το λαπτοπ, θα πρέπει να είναι ανοικτο το pc. Ευχαριστώ.
the_eye Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Θα πάρεις έναν router. Mε το modem για να το κάνεις πρέπει να έχεις γνώσεις δρομολόγησης δικτύων για να κάνεις το pc με το modem router.
Lucifer Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Γιατί; Αφού το laptop έχει κάρτα δικτύου, το ίδιο και το pc, ένα απλό καλώδιο δε θέλει; Ή κατάλαβα κάτι λάθος;
100 010 00 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Γιατί; Αφού το laptop έχει κάρτα δικτύου, το ίδιο και το pc, ένα απλό καλώδιο δε θέλει;Ή κατάλαβα κάτι λάθος; Και καλα καταλαβες....... αλλα και λαθος....... μεταξυ τους μπορεις με cross καλωδιο και με ICS. Και επειδη στο ICS το πιθανοτερο ειναι να φας τα μουτρα σου αν δε τοχεις ξανακανει γιαυτο σου ειπε για router-switch (αν καταλαβα καλα και εγω) το οποιο ειναι και το καλυτερο
tzitzikas2 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 οκ το καταφερα με crossover καλώδιο. θελω ακομα να ρωτησω για να βλεπει το ενα pc τα αρχεια του αλλου πως θα κάνω το δίκτιο? δοκιμασα στις θεσεις δικτυου>εγκατασταση οικιακου δικτιου , έκανα όλα τα βήματα αλλα τίποτα. δεν εμφανίζεται τιποτα στις θέσεις δικτύου. οκ το καταφερα με crossover καλώδιο. θελω ακομα να ρωτησω για να βλεπει το ενα pc τα αρχεια του αλλου πως θα κάνω το δίκτιο? δοκιμασα στις θεσεις δικτυου>εγκατασταση οικιακου δικτιου , έκανα όλα τα βήματα αλλα τίποτα. δεν εμφανίζεται τιποτα στις θέσεις δικτύου.
100 010 00 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Φανταστηκα οτι δε θα το κανεις αλλα τοκανες........ googlise to, μεγαλη ιστορια να στα γραψω, αν υπαρχει κανας που προτιθεται, ευχαριστως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.