SeKoS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Έχω κλείσει ένα ξενοδοχείο μέσω πιστωτικής στο εξωτερικό. Για κάποιο λόγο (που ευθύνεται και η κοπέλα μου λίγο ) κλείσαμε λάθος ημερομηνίες και το ξενοδοχείο δεν τις αλλάζει. Το τιμολόγιο απο όσο ξέρω δεν έχει πληρωθεί ακόμα απο την τράπεζά μου (μίλησα μαζί τους). Υπάρχει κάτι που μπορώ να πώ στην τράπεζα μου ωστε να μην πληρώσει το τιμολόγιο(προς το παρών έχει γίνει μονο η δέσμευση των χρημάτων), γιατί μέχρι τώρα το μόνο που λένε είναι "όχι, πρέπει να πληρώσεις οπωσδήποτε κλπ.". Θα ήθελα να γίνει η διαδικασία πριν πληρωθεί γιατι μετά δεν θα πρέπει να πάρω τα λεφτά πίσω το οποίο δεν θα γίνει - (με διαδηκασία αμφισβήτησης της συναλλαγής). Επειδη η χρέωση έγινε μέσω site για Formula event (σε άλλες ημερομηνίες) ίσως τους πείσω οτι δεν έχει λόγο ύπαρξης η συναλλαγή αλλά πως; Καμιά ιδέα;
panbil Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 σιγουρα εχεις δικαιωμα καποιες μερες πριν να ακυρωσεις την κρατηση και αναλογως τις μερες η σου κρατανε ενα ποσο η καθολου νομιζω αλλα καλο ειναι αν εχεις καποιο γνωστο σε ταξιδιωτικο γραφειο να σε συμβουλεψει η πηγαινε σε ενα ταξιδιωτικο γραφειο και πες και καλα οτι ηθελε να σου κανει εκπληξη η κοπελια και εκλεισε με την πιστωτικη ξενοδοχειο κλπ αλλα εκανε λαθος ημερομηνιες αν μπορουν να σε βοηθησουν αυτοι η να σε συμβουλεψουν σιγουρα ομως θα μπορεις να ακυρωσεις
SeKoS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Με το ξενοδοχείο δεν βγάζω άκρη. Λένε οτι οι ημερομηνίες ήταν προσφορά και non-refundable. Ψάχνω να βγάλω άκρη απο την πιστωτική.
gokal Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Με το ξενοδοχείο δεν βγάζω άκρη. Λένε οτι οι ημερομηνίες ήταν προσφορά και non-refundable. Συνήθως κάθε ξενοδοχείο έχει συγκεκριμένη πολιτική ακύρωσης κράτησης. Τι προβλέπει του ξενοδοχείου σου? Δύσκολα σε ακύρωση δεν σου επιστρέφουν κάποιο ποσό εάν όχι όλα τα λεφτά. Για κοίτα το λίγο γιατί εάν η πολιτική τους ήταν αυτή που λες και συμφώνησες κάνοντας κράτηση τότε δύσκολα θα βγάλεις άκρη.
klainmaingr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Σε σχετική ακύρωση που έκανα πρόσφατα απο το venere.com δεν είχα κανένα πρόβλημα και καμία χρέωση.. Μάλιστα είχα τη δυνατότητα να ακυρώσω χωρίς χρέωση μέχρι και 3 μέρες πρίν την άφιξη. (Ενδεικτικά για να δείς πως δουλεύει το πράγμα)... Το πολύ να σου κρατήσουν μία νύχτα. Κράχτους.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Σε σχετική ακύρωση που έκανα πρόσφατα απο το venere.com δεν είχα κανένα πρόβλημα και καμία χρέωση.. Μάλιστα είχα τη δυνατότητα να ακυρώσω χωρίς χρέωση μέχρι και 3 μέρες πρίν την άφιξη. (Ενδεικτικά για να δείς πως δουλεύει το πράγμα)...Το πολύ να σου κρατήσουν μία νύχτα. Κράχτους. Δεν είναι πάντα έτσι. Μερικές φορές έχει να κάνει με την πολιτική του κάθε ξενοδοχείου ή και με την πολιτική του ξενοδοχείου για τη συγκεκριμένη κράτηση (πχ εάν είναι ειδική προσφορά). Σε μερικά ξενοδοχεία μάλιστα υπάρχουν κρατήσεις που επιγράφονται καθαρά Special Offer - Non Refundable ή κάτι παρόμοιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις χάνεις τα λεφτά σου γιατί συμφώνησες (κατά την κράτηση) με τους ειδικούς όρους που ίσχυσαν για την κράτησή σου.
SeKoS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Επιπλέον στοιχεία. Την κράτηση την έκανα μέσω του site της Formula 1 για το event της Barcelona 7-11 May. Προφανέστατα έκανα κάποιο λάθος εγώ και μου βγήκε κράτηση 7-11 April. (*τρελό offer non refundable Μισή τιμή απο τα άλλα αλλά λάθος ημερομηνία) Κάπου είχα ακούσει οτι εάν απο λάθος δεν υφίσταται ο σκοπός του ταξιδιού μπορεί να πάρεις τα λεφτά σου πίσω 100%, αλλά νομίζω ήταν για αεροπορικά εισητήρια. Παίζει κάτι τέτοιο; Η να πάω με αμφισβήτηση συναλλαγής και η παναγιά μαζί μου;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Επιπλέον στοιχεία.Την κράτηση την έκανα μέσω του site της Formula 1 για το event της Barcelona 7-11 May. Προφανέστατα έκανα κάποιο λάθος εγώ και μου βγήκε κράτηση 7-11 April. (*τρελό offer non refundable Μισή τιμή απο τα άλλα αλλά λάθος ημερομηνία) Κάπου είχα ακούσει οτι εάν απο λάθος δεν υφίσταται ο σκοπός του ταξιδιού μπορεί να πάρεις τα λεφτά σου πίσω 100%, αλλά νομίζω ήταν για αεροπορικά εισητήρια. Παίζει κάτι τέτοιο; Η να πάω με αμφισβήτηση συναλλαγής και η παναγιά μαζί μου; Εάν είναι non-refundable offer, δύσκολα θα δικαιωθείς. Δυστυχώς έχεις άδικο.
kage Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 αν κ πιστευω οτι οι τιμες θα ειναι υπερβολικες εφοσον ειναι μεσω f1 site ή μπλοκαρεις την πιστωτικη κ περιμενεις αν θα σε πανε δικαστικως ή το επαιζες οτι στην κλεψαν κτλ κτλ τωρα που ειπες πως εχει η κατασταση χλωμο... στο πακετο αυτο να υποθεσω πως ειχε κ εισητηρια για πιστα?
sndev Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 σαν εργαζόμενος σε τουριστικό γραφείο σου λέω: εξαρτάτε καθαρά από τη πολιτική του ξενοδοχείου για το αν θα σου επιστρέψουν χρήματα. δεν έχει να λέει 1 μέρα δυο 3ς κτλ πιο πριν άμα σου λέει ότι είναι 15 μέρες πριν και ακυρώσεις στις 14 πχ πάλι τα χάνεις άμα σου λέει non refund κτλ πάλι τα χάνεις και μη πεις τους αλήτες με κλέβουν από ένα λάθος σε ημερομηνίες.. δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα ότι συμφώνησες σου δώσανε όταν βαζεται τη καρτουλα και αγοράζεται από το νετ όχι απαραίτητα ξενοδοχεία η εισιτήρια να διαβάζεται και τους όρους σε ότι και αν είναι αυτό αλλά πιο πολύ στα εισιτήρια.. Κάπου είχα ακούσει ότι εάν από λάθος δεν υφίσταται ο σκοπός του ταξιδιού μπορεί να πάρεις τα λεφτά σου πίσω 100%, αλλά νομίζω ήταν για αεροπορικά εισητήρια. Παίζει κάτι τέτοιο; από κει και πέρα όσον αφορά για ακύρωση όταν δεν υφίσταται ο σκοπός του ταξιδιού ισχύει σε κάτι οργανωμένο και σε καμιά περίπτωση στη περίπτωση σου παράδειγμα[ τουριστικό γραφείο: ζητάει 30 θέσεις σε αεροπορική εταιρία (group) , σκοπός ταξιδιού? final four Berlin φίλαθλοι ομάδας ολυμπιακού. αεροπορική εταιρία: παρακαλώ προκαταβολή 50% μέχρι τη τάδε ημερομηνία. ο ολυμπιακός αποκλείεται από το filan four άρα άκυρος ο σκοπός του ταξιδιού. ΕΚΕΙ επιστρέφονται πίσω τα χρήματα (βλέπω osfp -real ετσι μου ήρθε το παράδειγμα μη με κραξεται στο ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ο ο osfp!) ΕΠΕΙΣΗΣ να ξερεται NON REFUNDABLE εισιτήρια δικαιούστε την αξια του εισιτήριου μόνο αν σας τύχει κάτι σοβαρό πχ νοσοκομείο είχα βγάλει εισιτήριό που δεν ακυρώνει σε ένα άτομο το οποίο δυστυχώς 10 μέρες πριν την αναχώρηση με ενημέρωσε ότι πήγε για τυπικές εξετάσεις και του βρήκαν τη κακιά αρρώστια στους πνεύμονες και να χει κάνει μετάσταση και φυσικά δε θα πήγαινε πουθενά. ΜΕ χαρτί γιατροί που το έστειλα στην αεροπορική επέστρεψε άμεσα όλη την άξια του εισιτηρίου όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ φίλε μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις γίνεται παράβλεψη της πολιτικής που ακουλουθει κάποιο ξενοδοχείο η εταιρία τι σε συμβουλεύω με αυτά που έχω δει επικοινώνησε μαζί τους μήπως σου χρεώσουν τη μια νύχτα η εξήγησε τους οτι εκείνη τη περίοδο θα συμβεί κατι πολύ σημαντικό για εσένα και δε μπορέσεις να βρίσκεσαι εκεί Α επίσης προτινε τους έστω ότι εκείνη τη περίοδο που θες να πας έχει 100 ευρω η βραδιά και συ πλήρωσες για λάθος ημερομηνίες 60 ευρώ να πληρώσεις +40 και να μείνεις εκείνη τη περίοδο με τι κανονική τιμη επειδή αν είναι Non ref το θεωρώ απίθανο να σου επιστρέψουν χρήματα (τουλάχιστον όλο το ποσό) ζήτησε τους ευγενικά να στα πιστώσουν για κάποια άλλη φορά τουλάχιστον να μην τα χάσεις εντελώς και πήγαινε το καλοκαιράκι κάνα ταξιδάκι προς τα εκεί είπες οτι δεν αλαζουν ημερομηνίες (προφανώς ζήτησες σε περίοδο που θα εχει κοσμο) ζήτησε λοιπόν ημερομηνίες που δεν είναι high season σαν απλός χρήστης και καταναλωτής σου λέω: πρόσεχε σε αυτο που πας να κάνεις οτι σου έκλεψαν τη κάρτα και δεν έκανες εσύ την αγορά αυτή. αφού λες εποικοινωνησες αν έχουν πχ email που τους λες ότι έκανες λάθος και μετά λες ότι στη κλέψανε στη τράπεζα το μοστράρουν στη τράπεζα και έμπλεξες.. μπορούν να βρουν την Ip Που έγινε η αγορά και μετά να βρεθείς πάλι μπλεγμένος και πάει λέγοντας.. γτ ξέρεις η τράπεζα θα τα πληρώσει όπως και να χει στο ξενοδοχείο μετά με αυτήν θα έχεις να κάνεις εδώ δικηγόρος θα σε διαφώτιση
SeKoS Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Συμφωνώ ότι έχω άδικο δεν είπα ποτέ οτι έχω δίκιο. (ξεφτίλα τελικά... το ξέρω και προσπαθώ να το παρακάμψω ... διεστραμμένη ανατροφή) Τελικά θα πάω απλά για αλλαγή ημερομηνίας με την ελπίδα να μου ζητήσουν τα επιπλέον και μόνο. Άλλη φορά 3πλός έλεγχος....
sndev Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Συμφωνώ ότι έχω άδικο δεν είπα ποτέ οτι έχω δίκιο. (ξεφτίλα τελικά... το ξέρω και προσπαθώ να το παρακάμψω ... διεστραμμένη ανατροφή)Τελικά θα πάω απλά για αλλαγή ημερομηνίας με την ελπίδα να μου ζητήσουν τα επιπλέον και μόνο. Άλλη φορά 3πλός έλεγχος.... δυστυχώς ναι και δεν είναι ξεφτίλα απλά αυτοί είναι οι όροι που δεν είσαι αναγκασμένος να τους ξέρεις αλλά όταν τι παθαινεις τους μαθαίνεις γιαυτό όταν κάνουμε κάτι από το νετ όχι απλά 3πλος ελενγχος αλλά πολλαπλός! στο φιναλε τα λευτακια σου τους δίνεις να μη ξέρεις τι αγοράζεις και με τι όρους? καλή τύχη όπως και αν χει και ενταξυ.. στη χειρότερη κανε το αδύνατο δυνατό και πήγαινε τις μέρες που έκλεισες κατά λάθος! που ξέρεις ίσως σου βγει σε καλό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.