Προς το περιεχόμενο

Μου εβαλαν καταλαθος diesel αντι για βενζινη

vlcc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πηγα προχτες βουλγαρια και ο υπαλληλος μου εβαλε 7-8λιτρα diesel αντι για βενζινη.δεν ηξερα τι να κανω απο τα νευρα μου συμπληρωσα με κανονικη κ εφυγα.τωρα αναβει η λυχνια του κινητηρα(βλαβη),δεν ξερω τι να κανω ρε παιδια.Ξερει κανιες αν μπορει να επαθε σοβαρη ζημια?οποιος ξερει στα σιγουα να απαντησει

κ please μη μου πειτε τι επρεπε να κανω τι πρεπει να κνω οποιος γνωριζει

το αμαξι einai toyota aygo ουτε ενα μηνα δεν το εχω

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πηγα προχτες βουλγαρια και ο υπαλληλος μου εβαλε 7-8λιτρα diesel αντι για βενζινη.δεν ηξερα τι να κανω απο τα νευρα μου συμπληρωσα με κανονικη κ εφυγα.τωρα αναβει η λυχνια του κινητηρα(βλαβη),δεν ξερω τι να κανω ρε παιδια.Ξερει κανιες αν μπορει να επαθε σοβαρη ζημια?οποιος ξερει στα σιγουα να απαντησει

κ please μη μου πειτε τι επρεπε να κανω τι πρεπει να κνω οποιος γνωριζει

το αμαξι einai toyota aygo ουτε ενα μηνα δεν το εχω

ευχαριστω

βασικα δεν παιρνεις την toyota να ρωτησεις.....αλλα ρε θηριο Βουλγαρια με 900αρακι:-D:-D

Θα πάς σε βενζινάδικο όπου θα σου αφαιρέσουν το καύσιμο με ειδική τρόμπα. Επρεπε να πείς στον τρόμπα υπάλληλο του βενζινάδικου να το κάνει, αλλά οκ.

Θα τους παρω το πρωι αλλα με εχει φαει η ανυσηχια:fear: ουτε 2000χλμ δεν εχει το αμαξι.θεσσαλονικη ειμαι...200χλμ ειναι η βουλγαρια απο εδω

Άν δεν κάνω λάθος δεν θα έχεις σοβαρό πρόβλημα, ίσως χρειαστεί να καθαριστεί το injection και τα μπέκ ψεκασμού... Τώρα αν χρειαστεί να καθαρίσεις κυλίνδρους και τέτοια δεν ξέρω... Αλλα δεν πιστεύω!

Θα πάς σε βενζινάδικο όπου θα σου αφαιρέσουν το καύσιμο με ειδική τρόμπα. Επρεπε να πείς στον τρόμπα υπάλληλο του βενζινάδικου να το κάνει, αλλά οκ.

Γυναικα ηταν!αλλιως μα τον θεο θα ειχε φαει μαπες ειχα τρελα νευρα

Γυναικα ηταν!αλλιως μα τον θεο θα ειχε φαει μαπες ειχα τρελα νευρα

:-D:-D:-D

Αλλά βρε φίλε, πως στο καλό το κατάφερε; :confused: Το στόμιο της αντλίας του diesel, τουλάχιστον εδώ στο Ελλάντα, είναι κατά ελάχιστο μεγαλύτερης διατομής αν δεν κάνω λάθος, ώστε να μην μπαίνει σε ντεπόζιτα βενζίνης. Πρέπει να το πιέσεις με δύναμη για να το πετύχεις...

:-D:-D:-D

Αλλά βρε φίλε, πως στο καλό το κατάφερε; :confused: Το στόμιο της αντλίας του diesel, τουλάχιστον εδώ στο Ελλάντα, είναι κατά ελάχιστο μεγαλύτερης διατομής αν δεν κάνω λάθος, ώστε να μην μπαίνει σε ντεπόζιτα βενζίνης. Πρέπει να το πιέσεις με δύναμη για να το πετύχεις...

Μαλλον δεν ειναι ετσι στη βουλγαρια ξερω γω..δεν ρωτησε πηρε κ εβαλε.αν δεν το ειχα προσεξει θα εφεβγα φουλ με πετρελαιο!!

Άν δεν κάνω λάθος δεν θα έχεις σοβαρό πρόβλημα, ίσως χρειαστεί να καθαριστεί το injection και τα μπέκ ψεκασμού... Τώρα αν χρειαστεί να καθαρίσεις κυλίνδρους και τέτοια δεν ξέρω... Αλλα δεν πιστεύω!

το αμαξι πηγαινε παντως αλλα δεν τραβουσε..ειπα ενταξει την εκαψε κ τελειωσε.σημερα ναψε η λυχνια ομως.η εγγηση δεν με καλυπτει ετσι?

Τωρα πηγαινει κανονικά η μηχανη ή εχει μειομενη επίδοση ;

Δεν καταλαβα αν αδειασες το πετρελαιο ή το αφησες να το καψει ;

Στην δευτερη περιπτωση αλλαξε τα μπουζι και ζητησε απλα να σου σβησουν το λαμπακι (διαγραφη βλαβων απο το κομπιουτερ της toyota)

* Αν εχεις εγγυηση μην πεις οτι εβαλες πετρελαιο

Απορία : πως εβαλε πετρελαιο αφου η μανικα ειναι πιο χοντρη απο αυτη της βενζινας ;

Τωρα πηγαινει κανονικά η μηχανη ή εχει μειομενη επίδοση ;

Δεν καταλαβα αν αδειασες το πετρελαιο ή το αφησες να το καψει ;

Στην δευτερη περιπτωση αλλαξε τα μπουζι και ζητησε απλα να σου σβησουν το λαμπακι (διαγραφη βλαβων απο το κομπιουτερ της toyota)

* Αν εχεις εγγυηση μην πεις οτι εβαλες πετρελαιο

Απορία : πως εβαλε πετρελαιο αφου η μανικα ειναι πιο χοντρη απο αυτη της βενζινας ;

Δεν αδειασα το πετρελαιο,το αφησα κ τωρα δεν τραβαει,θα το παω στηνα αντιπροσωπεια σημερα

δεν ξερω φιλε μου στην βουλγαρια εγινε μπορει να μην ειναι ετσι εκει

Βάλε του βενζίνη 100+ οκτανίων (φούλ ποσότητα) και άστο να κάψει.Βάλε από κανα αξιόπιστο πρατήριο ελλάδα κι όχι βουλγαρία.Αν δεις οτι τραβάει λίγο παραπάνω,ξέσκισε το λίγο σε υψηλές στροφές για να ξεμπουκώσει.Αν δεν ξεκουμπουκώσει μετά από κανα μισάωρο γκαζοφόνικης οδήγησης πήγαινε στην αντιπροσωπεία κ πες τους οτι έβαλες από ένα παρακμιακό βενζινάδικο βενζίνη που μάλλον ήταν νοθευμένη.Παιξε το αλέκος.Αλλά πιστεύω θα καθαρίσει το Injection με την 100+ οκτανίων και τα γκάζια.Δεν είναι ανάγκη να τρέχεις πάντως άσε χαμηλές ταχύτητες 1-2-3 και πήγαινέ τους κοντά στους κόφτες.Δεν θα πάθει τίποτα, toyota είναι(περίπου :PPP)

Α ξέχασα!!! ¨ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΜΠΟΥΖΙ!!Μαζί με τα υπόλοιπα. Δε θα χρειαστείς αντιπροσωπεία.3 μπουζάκια έχεις μπες σε ένα μαγαζί με ανταλλακτικά κ πάρε μαζί κι ένα μπουζόκλειδό.

Το πηγα στην αντιπροσωπεια κ μου ειπαν ειχε βραχυκυκλωσει ενα μπουζι κ το αλλαξαν.δεν αναβει η λυχνια τωρα αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν τραβαει παλι.

πηγα του φουλαρα με vpower κ θα παω να το δωσω λιγο στον περιφεριακο,ελπιζω ολα να πανε καλα:cry:

Απορία: με τον καταλύτη τί να παίζει άραγε σε αυτές τις περιπτώσεις?

Υ.Γ. Δε συμβουλεύεσαι κάποιον ειδικό καλύτερα (αν είναι γνωστός σου ακόμα καλύτερα), για να έχεις μια συνολική άποψη?

Δεν έπρεπε να εκκινήσεις τη μηχανή. Πρέπει πρώτα να καθαριστούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (ρεζερβουάρ, φίλτρο βενζίνης κ.α.). Εύχομαι να μην έχεις πάθει μεγάλη ζημιά. Γι΄αυτό εγώ όποτε βάζω βενζίνα βγαίνω έξω και πάω πάνω από τον βενζινά.

Αυτό που έγραψα το βρήκα σε άρθρο του autumoto

Βάλε του βενζίνη 100+ οκτανίων (φούλ ποσότητα) και άστο να κάψει.Βάλε από κανα αξιόπιστο πρατήριο ελλάδα κι όχι βουλγαρία.Αν δεις οτι τραβάει λίγο παραπάνω,ξέσκισε το λίγο σε υψηλές στροφές για να ξεμπουκώσει.Αν δεν ξεκουμπουκώσει μετά από κανα μισάωρο γκαζοφόνικης οδήγησης πήγαινε στην αντιπροσωπεία κ πες τους οτι έβαλες από ένα παρακμιακό βενζινάδικο βενζίνη που μάλλον ήταν νοθευμένη.Παιξε το αλέκος.Αλλά πιστεύω θα καθαρίσει το Injection με την 100+ οκτανίων και τα γκάζια.Δεν είναι ανάγκη να τρέχεις πάντως άσε χαμηλές ταχύτητες 1-2-3 και πήγαινέ τους κοντά στους κόφτες.Δεν θα πάθει τίποτα, toyota είναι(περίπου :PPP)

Α ξέχασα!!! ¨ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΜΠΟΥΖΙ!!Μαζί με τα υπόλοιπα. Δε θα χρειαστείς αντιπροσωπεία.3 μπουζάκια έχεις μπες σε ένα μαγαζί με ανταλλακτικά κ πάρε μαζί κι ένα μπουζόκλειδό.

αυτό ακριβώς...και βάλε κανά καθαριστικό για μπέκ και ενύσχηση οκτανίων

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...