Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν αισθάνομαι ότι ανέβασα τα τραγούδια μου στον λαστ φμ και με εξαπάτησαν

απλά ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ επειδή ήταν μια δωρεαν υπηρεσία και επείδη μου άρεσε η ιδέα ότι επερνα προτάσεις από όλο τον κόσμο

αν δεν ήταν δωρέαν δεν θα είχα ξεκινήσει να το δουλεύω, thats all

σε μερικούς μήνες θα ακούμε μονο brit-pop και german-thrash από ότι φαίνεται

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι ρε φίλε, δεν ανεβάσαμε τα τραγούδια μας.

Ανεβάσαμε το μουσικό μας προφίλ. The soundtrack of our lives. Ή μάλλον το playlist of our lives.

Τώρα για τις παρατηρήσεις σου.

Να σου πω. Συμμετέχεις σε δημοσκοπήσεις; Είναι για το καλό σου;

Δηλαδή δεν καταλαβαίνεις ότι η επιτυχία του last, του pandora και όλων αυτών, βασίζεται σε εμάς; Μουσική έχει το iStore, το μουλάρι, τα τορρεντς, το limewire το shoutcast και χίλια δυο άλλα. Αυτό που δεν έχουν είναι ένα DJ που να μοίαζει με εμάς. Αυτό έκανε τη διαφορά. Και αυτός ο DJ φτιάχτηκε απο όλους μας. Και συμφωνούσαμε σε αυτό, γιατί δίναμε κάτι και παίρναμε κάτι άλλο. Τώρα θέλουν να δίνουμε το κάτι και να δίνουμε και χρήματα. Και μόνο οι πιο ευκολοφάγοτοι.

Δεν είναι δίκαιο να αγανακτούμε;

Άλλαξαν τη συμφωνία μας, χώρις να μας συμβουλευθούν, μονομερώς. Και αυτό που ήθελαν απο ΄μας το έχουν πάρει.

Δημοσ.

SilverCloak είσαι λάθος. Δεν σου είπε ποτέ ότι θα είναι για πάντα δωρεάν και ούτε σε πίεσε για να δώσεις τις προτιμήσεις σου. Είμαι σίγουρος ότι και το agreement στην εγγραφή, τους εξασφαλίζει από μια τέτοια αλλαγή. Εταιρεία είναι από πίσω και όχι ίδρυμα. Πληρώνουν και αυτοί τα δικαιώματα στις δισκογραφικές όπως τόσοι άλλοι.

Εγώ πάντως συνεχίζω να είμαι συνδρομητής και δε το αλλάζω με τίποτα το last.fm Εκτιμώ τη δουλειά που κάνουν και τα 3 ευρώ που ζητάνε δεν είναι τίποτα. Έχω βρει τραγούδια και καλλιτέχνες που σε αντίθετη περίπτωση δεν υπήρχε περίπτωση να τα ανακαλύψω καν. Το κόστος είναι αστείο ειδικά όταν υπάρχουν και εργαλεία ripping των τραγουδιών που ακούτε.

Απλά να υπενθυμίσω ότι άλλες παρόμοιες υπηρεσίες είτε δεν είναι καν διαθέσιμες στην Ελλάδα (pandora) είτε χρεώνουν τα τριπλάσια (Spotify) και όλα αυτά εξαιτίας των πιέσεων των δισκογραφικών.

• Super Moderators
Δημοσ.

κρίμα δεν πρόλαβα να ακούσω και πολλά κομμάτια μιας και είμαι σχετικά new...

πάντως είναι μια καλή εναλλακτική λύση ακόμα και με 3 euro το μήνα...

Δημοσ.

Εχω πει πολλακις σε αλλα sites οτι το μειονεκτημα του cloud ειναι οτι μπορεί να χρησιμοποιεις τις εφαρμογες και το χωρο που σου δινουν, αλλα δεν κατεχεις ουτε τον χωρο ουτε την εφαρμογη, τα εχουν αυτοι, αρα οποια στιγμη θελουν σου τα παιρνουν.

Γι αυτο και ολοι αυτοι που βασιζονται στο flιckr και στο google docs, χωρις να εχουν αντιγραφα στον δισκο ή εφαρμογη επεξεργασιας κειμενου, αργα ή γρηγορα θα την πατησουν.

Δημοσ.
Ελπίζω να μην πιστεύετε ότι το scrobbling σημαίνει ότι ανεβάζατε τα τραγούδια σας στην DB του last.fm γιατί αυτοί την εντύπωση μου δώσανε κάποια ποστ εδώ.

Επίσης δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να σας ευχασριστήσει που στέλνατε στοιχεία για το τι ακούτε αφού ήταν επιλογή σας/μας και να τα στέλνουμε προκειμένου να μας προτείνει μουσική που μπορεί να μας αρέσει...

Το χρησιμοποιώ πάρα πολυ τους τελευταίους μήνες και με ξενερώνει κι εμένα που το γυρνάνε στο επί πληρωμή και δε νομίζω να πληρώσω κυρίως για τη μου τη σπάει η ιδέα (και αυτο με τις διακρίσεις μεταξύ χωρών). Αλλά δε μπορώ να διαβάζω σχόλια του τύπου τους γεμίσαμε τις βάσεις δεδομένων κλπ κλπ... για σένα το έκανες και όχι για αυτούς...είναι μια υπηρεσία που μάλιστα μέχρι σήμερα τη χρησιμοποιύσες δωρεάν...βρίστε λοιπόν όσο θέλετε που χάνετε αυτή τη δυνατότητα(κι εγώ μαζί σας) αλλά μη ζητάτε και τα ρέστα επειδή τους στείλατε στοιχεία για σας..επιλογή σας ήταν...

αυτά ..σόρρυ για το ύφος...άποψη μου όλα αυτά...

Ξεχνας ομως οτι εγραφαν πληροφοριες δεδομενου οτι ηταν free. Αν τους ελεγαν οτι μετα απο 1 χρονο θα πρεπει να πληρωνουν, αμφιβαλλω αν θα εγραφε το 1% απο αυτα τα ατομα.

Δημοσ.

Παιδιά μην κορϊδευόμαστε...μακάρι να ήταν όλα free αλλά τι να κάνουμε που υπάρχουν και οι δισκογραφικές από πίσω που θέλουν λεφτά όταν κάτι θες να γίνει νόμιμα;

Το last.fm είναι μια υπηρεσία που έχει έξοδα και προφανός ζητάει και έσοδα. Λογικά δεν την κάλυπταν τα subscribe ή δεν είχε κέρδροσ (εφόσον πρόκειται για εταιρία) και έμεινε δωρεάν όσο χρειαζόταν για να μαζεψει πολύ κοινό.

Ξέρουμε πολλούς τρόπους όλοι για να βρίσκουμε δωρεάν μουσική αν θέλουμε... αλλά όταν εμπλεκόμαστε σε κάτι νόμιμο είναι λογικό να περιμένουμε να μας ζητήσουνε να το πληρώσουμε κάποτε...

Τώρα αν μιλάμε φιλοσοφικά...θα ήθελα ένα κόσμο χωρίς δισκογραφικές, με τα συγγροτήματα να εκδίδουν μόνα τους τους δίσκους και να τους πουλάνε μέσω νετ σε λογικές τιμές και να πληρώνονται από τέτοιου είδους υπηρεσίες (οπως το last.fm) για να πάνε τα λεφτά σε αυτούς που παράγουν πραγματικά έργο και όχι στους μεσάζοντες που το μόνο που κάνουν είναι να τα πέρνουν απο μας και να ΜΗΝ τα δίνουν στους μουσικούς!!

@SilverCloak: Οι δημοσκοπήσεις δε μου προσφέρουν τίποτα. Το να μου προτείνουν μουσική που πιθανότατα θα μου αρέσει το θέλω και για αυτό το χρησιμοποιώ όσο είναι free..τώρα για μετά βλέπουμε.

@aurelius: Δεν καταλαβαίνω τι διαφορά... είναι μια υπηρεσία που τη χρησιμοποιείς επειδή το θέλεις...και επωφελείσαι από το ότι είναι δωρεάν. Αν δε θέλεις να πληρώνεις σταματάς όταν σου ζητήσουν λεφτά...

Δημοσ.

Το last.fm είναι μια υπηρεσία που έχει έξοδα και προφανός ζητάει και έσοδα. Λογικά δεν την κάλυπταν τα subscribe ή δεν είχε κέρδροσ (εφόσον πρόκειται για εταιρία) και έμεινε δωρεάν όσο χρειαζόταν για να μαζεψει πολύ κοινό.

Και θα τα μαζέψει από τις μικρές αγορές;;; Εάν ήθελε κέρδος θα χρέωνε ΗΠΑ, UK, Γερμανία κτλ. Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.

Δημοσ.
SilverCloak είσαι λάθος. Δεν σου είπε ποτέ ότι θα είναι για πάντα δωρεάν και ούτε σε πίεσε για να δώσεις τις προτιμήσεις σου. Είμαι σίγουρος ότι και το agreement στην εγγραφή, τους εξασφαλίζει από μια τέτοια αλλαγή. Εταιρεία είναι από πίσω και όχι ίδρυμα. Πληρώνουν και αυτοί τα δικαιώματα στις δισκογραφικές όπως τόσοι άλλοι.

Λοιπόν, ίσως να ανέβασα τους τόνους πιο πολύ απ΄ ότι αρμόζει σε ένα forum.

Δεν είναι ίδρυμα, σύμφωνοι. Και αν και δεν διάβασα το agreement, αν έχουν ένα στοιχειώδες νομικό υπόβαθρο (να έχουν βγάλει το γυμνάσιο ας πούμε :-)), λογικά θα εξασφαλίζονται. Δεν είναι νομικό το θέμα όμως. Κανένας δεν είπε ότι είναι παράνομοι. Είναι απλά τουλάχιστον άδικο να αποφασίζουν μονομερώς για κάτι τέτοιο.

Παρόμοια περίπτωση, αλλά πολύ πιο τραβηγμένη, ήταν και αυτή του facebook.

Το θεωρώ όμοιο με το να ζητήσετε από εμάς να πληρώσουμε για να χρησιμοποιούμε το insomnia. Δικαιωμά σας μεν, αδιανόητο για εμένα δε.

Τώρα όσο αφορά για το αν έχουν ανάγκη τα λεφτά... δεν ξέρω, απλώς. Είναι θέμα κέρδους ή επιβίωσης; Και οτί ζητάνε χρήματα μόνο απο τις μικρές αγορές, το βλέπω αρκετά άσχημο.

Ο καθένας αποφάσιζει ο ίδιος πώς θα το χειριστεί. Και στη δική μου πραγματικότητα δεν φαίνεται φοβερό το ποσό των 3 Ευρω, από τη δική μου σκοπιά. Ο τρόπος όμως που τα ζητάνε, δεν μου επιτρέπει να τους τα δώσω. Εάν ξεκαθάριζαν απο την αρχή οτι ίσως σε κάποια φάση να μην είναι δωρεάν, να το συζητούσα.

Pacino, δεν κατάλαβα καλά την απάντησή σου! Ίσως να ήταν άσχετο το παράδειγμα με τη δημοσκόπηση. Ήθελα απλώς να δω αν δίνεις αφειδώς στοιχεία σε όποιον το ζητήσει.

Δημοσ.
Παιδιά μην κορϊδευόμαστε...μακάρι να ήταν όλα free αλλά τι να κάνουμε που υπάρχουν και οι δισκογραφικές από πίσω που θέλουν λεφτά όταν κάτι θες να γίνει νόμιμα;

Ξέρουμε πολλούς τρόπους όλοι για να βρίσκουμε δωρεάν μουσική αν θέλουμε... αλλά όταν εμπλεκόμαστε σε κάτι νόμιμο είναι λογικό να περιμένουμε να μας ζητήσουνε να το πληρώσουμε κάποτε...

Τώρα αν μιλάμε φιλοσοφικά...θα ήθελα ένα κόσμο χωρίς δισκογραφικές, με τα συγγροτήματα να εκδίδουν μόνα τους τους δίσκους και να τους πουλάνε μέσω νετ σε λογικές τιμές και να πληρώνονται από τέτοιου είδους υπηρεσίες (οπως το last.fm) για να πάνε τα λεφτά σε αυτούς που παράγουν πραγματικά έργο και όχι στους μεσάζοντες που το μόνο που κάνουν είναι να τα πέρνουν απο μας και να ΜΗΝ τα δίνουν στους μουσικούς!!

@SilverCloak: Οι δημοσκοπήσεις δε μου προσφέρουν τίποτα. Το να μου προτείνουν μουσική που πιθανότατα θα μου αρέσει το θέλω και για αυτό το χρησιμοποιώ όσο είναι free..τώρα για μετά βλέπουμε.

@aurelius: Δεν καταλαβαίνω τι διαφορά... είναι μια υπηρεσία που τη χρησιμοποιείς επειδή το θέλεις...και επωφελείσαι από το ότι είναι δωρεάν. Αν δε θέλεις να πληρώνεις σταματάς όταν σου ζητήσουν λεφτά...

Το πραγμα ειναι απλο, γινεσαι εθελοντης, οταν ολοι εχουν να αποκομισουν κερδος απο την εθελοντικη σου εργασια. Διαφορετικα εισαι κοροιδο, γιατι δεν πληρωνοσουνα.

Με την ιδια λογικη, αν η Wikipedia εβαζε συνδρομη και 20 Ε, παλι θα τα αξιζε. Αλλα το θεμα ειναι, με ποια λογικη ξεκινας κατι και με τι ορους το κανεις γνωστο. Αν απο την αρχη η Wikipedia ελεγε οτι σε 5 χρονια θα πρεπει να πληρωνεται, ποιος θα καθοταν να γραφει αρθρα. Εγω παντως οχι.

Δεν ειπα οτι αυτο που κανουν ειναι παρανομο ή οχι. Και το καταλαβαινω οτι ειναι εταιρια και δουλευει με σκοπο το κερδος. Αλλα οτι κερδος βγαλει τωρα, θα οφειλεται εν πολλοις στο γεγονος οτι μεχρι τωρα ηταν δωρεαν και δεν ειχαν δωσει καποια ενδειξη οτι θα αρχησουν να χρεωνουν για τις υπηρεσιες που προσφερουν.

Δημοσ.

@silvercloak: Όχι δε δίνω στοιχεία αφειδώς. Το παράδειγμα με τη δμοσκόπηση ήταν λίγο άκυρο γιατί δεν αποκομίζεις κάτι. ενώ από το last.fm αποκομίζεις ότι σου προτείνουν μουσική που θα σου αρέσει (και το πετυχαίνουν οι π..δες!!) Συμφωνούμε σχεδόν σε όλα όσα λες, απλά μου φάνηκαν κάπως υπερβολικές οι αντιδράσεις και για αυτό ήταν και μένα κάπως επιθετικό το ύφος μου...και προφανώς δεν είμαι υπερασπιστής της άλλης πλευράς, απλά κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου...

@aurelius: Αν η εθελοντική εργασία είναι το να δίνεις τις μουσικές σου προτιμήσεις τότε φυσικα υπάρχει κέρδος και για τους δύο. Αυτοί παίρνουν στοιχεία που χρειάζονται κι εσύ παίρνεις προτάσεις για μουσική που λογικά θα σου αρέσει.

Όσο για το wikipedia είναι άλλη λογική. Στηρίζεται στην αλληλεγγύη μεταξύ των χρηστών. Δηλαδή γράφω κάτι γιατί πιστεύω οτι κάποιος άλλος θα ασχοληθεί με κάτι άλλο και που θα χρειαστώ να μάθω αργότερα... είναι πολύ πιο όμορφη λογική και μακάρι όλο το internet να είναι έτσι κάποτε.

εδιτ: και η κυριότερη διαφορά φυσικά είναι ότι μπορείς και να ακούσεις τη μουσική που σου προτείνει (που λογικά θα είναι αρκετά έξοδα σε δικαιώματα)...

Δημοσ.

To last.fm έβγαλε νέα ανακοίνωση που απαντάει σχετικά με τις χρεώσεις. Αναφέρει διάφορα πράγματα και ανακοινώνει ότι αναβάλει για λίγο καιρό τη χρέωση μέχρι να φτιάξει κάτι άλλα θέματα όπως

• εναλλακτικό τρόπο πληρωμής (πχ μέσω sms)
  • συνδρομές που θα προσφέρονται ως δώρο από όποιον ενδιαφέρεται
  • ενημέρωση των developers για το radio api ώστε να φτιάξουν τις εφαρμογές τους

Οι χρεώσεις θα γίνουν μόλις λυθούν αυτά τα θέματα

http://blog.last.fm/2009/03/30/radio-announcement-revisited

Δημοσ.
@silvercloak: Όχι δε δίνω στοιχεία αφειδώς. Το παράδειγμα με τη δμοσκόπηση ήταν λίγο άκυρο γιατί δεν αποκομίζεις κάτι. ενώ από το last.fm αποκομίζεις ότι σου προτείνουν μουσική που θα σου αρέσει (και το πετυχαίνουν οι π..δες!!) Συμφωνούμε σχεδόν σε όλα όσα λες, απλά μου φάνηκαν κάπως υπερβολικές οι αντιδράσεις και για αυτό ήταν και μένα κάπως επιθετικό το ύφος μου...και προφανώς δεν είμαι υπερασπιστής της άλλης πλευράς, απλά κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου...

@aurelius: Αν η εθελοντική εργασία είναι το να δίνεις τις μουσικές σου προτιμήσεις τότε φυσικα υπάρχει κέρδος και για τους δύο. Αυτοί παίρνουν στοιχεία που χρειάζονται κι εσύ παίρνεις προτάσεις για μουσική που λογικά θα σου αρέσει.

Όσο για το wikipedia είναι άλλη λογική. Στηρίζεται στην αλληλεγγύη μεταξύ των χρηστών. Δηλαδή γράφω κάτι γιατί πιστεύω οτι κάποιος άλλος θα ασχοληθεί με κάτι άλλο και που θα χρειαστώ να μάθω αργότερα... είναι πολύ πιο όμορφη λογική και μακάρι όλο το internet να είναι έτσι κάποτε.

εδιτ: και η κυριότερη διαφορά φυσικά είναι ότι μπορείς και να ακούσεις τη μουσική που σου προτείνει (που λογικά θα είναι αρκετά έξοδα σε δικαιώματα)...

Κατ αρχην η λογικη ειναι η ιδια με της Wikipedia και ειναι απορροια της αυξησης χρησης ανοικτου λογισμικου ή τελος παντων χρησης "ανοικτων" υπηρεσιων. Δεν εχει καμια διαφορα, και στο Last.fm καποιος εβαζε το προφιλ του, γιατι περιμενε οτι το ιδιο θα εκανε και ο αλλος. Το θεμα ειναι, με τι ορους κανεις οτι κανεις. Προφανως αν κανεις γνωστη την επιχειρηση σου ακριβως επειδη στηριζεται σε καποια λογικη του "ανοικτου", περιμενοντας κατι απο εσενα(τις προτιμησεις σου) και δινοντας σου κατι(την μουσικη) και μετα λες "οκ, φτιαξαμε την βαση μας, τωρα πληρωνε για αυτο που μας προσεφερες πριν", ε αυτο δεν καταλαβαινεις ποσο μεγαλη μαλακια ειναι? Εγω δεν θα ειχα προβλημα, αν ελεγε απο την αρχη πληρωσε. Οτι θελουν κανουν, δικη τους ειναι υπηρεσια. Ακομα και τωρα, προφανως παλι οτι θελουν μπορουν "νομικα" να κανουν. Ειναι ομως ηθικο ?

Εγω λεω οχι, για αυτο οταν θα μπω και θα μου πουν να πληρωσω, θα τους πω να παρουν τα 3 που ζητανε κιολας.

Και οχι επειδη δεν εχω να δωσω ή ειναι τοσο πολλα τα χρηματα. Αλλα επειδη ειναι θεμα τροπου ζωης και στασης απεναντι στην υποκρισια και στην προσπαθεια εκεμεταλλευσης. Ημαρτον, διαβαζεις εδω μηνυματα απο fanboyz της Microsoft και της καθε Microsoft και νομιζεις οτι το χρωστας και απο πανω στις εταιριες, που σου κανουν την τιμη και χρησιμοποιεις το λογισμικο τους. Οχι, οι εταιριες εχουν καποια δικαιωματα στα πλαισια των διαφορων κοινωνικων συνδιαλλαγων και των υπηρεσιων που προσφερουν, αλλα οχι να μας πληδηξουν κιολας, επειδη ειναι "εταιριες" και επειδη πρεπει να βγαζουν "κερδος". Νομιζω οτι πανω σε αυτην την γραμμη κινειται και η λογικη του να εχει καποιος καταναλωτικη συνειδηση και να μην συμφωνει σε οτι του πλασαρουν.

Και θα το ξαναπω, δεν θα ειχα προβλημα να μου ελεγαν απο την αρχη, πληρωνε και 10 Ε. Δεν θα ειχα προβλημα να πληρωνα και 20 Ε ακομα περισσοτερο την wiki, που ειναι σαφως πιο χρησιμη. Αλλα οχι να σε χρησιμοποιουνε, μετα να σου ζητανε και κερατιατικα και να τους λες και ευχαριστω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...