Προς το περιεχόμενο

Που βρίσκονται τα Cookies?

Kostaskouk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σ’ ένα Desktop Innovator που έχω (ηλικίας 4 ετών και με Windows XP), τα cookies βρίσκονται στη διεύθυνση C:\Documents and settings\User, όπως φαίνεται στην αριστερή πλευρά της εικόνας που επισυνάπτω.

Πρόσφατα αγόρασα ένα Laptop Toshiba Tecra, πάλι με Windows XP (προφορτωμένα από τη "μαμά του") και όσο κι’ αν ψάχνω (στην αντίστοιχη με το Desktop διεύθυνση - δεξιά πλευρά της επισυναπτόμενης εικόνας - αλλά και σε όλο το C:\ μέσω της "Αναζήτησης" των windows), δεν βρίσκω πουθενά κατάλογο με cookies, τα οποία όμως σίγουρα κάπου υπάρχουν, αφού "αναγνωρίζομαι" άμεσα από τα sites στα οποία έχω εγγραφεί (όπως π.χ. από το Insomnia, ή από το site του e-mail μου).

Και επειδή θέλω οπωσδήποτε να ελέγχω (από τις πολλές δεκάδες τα cookies) πιά cookies θα "κρατήσω" και πιά θα διαγράψω, θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

post-43245-129062992749_thumb.jpg

Δημοσ.

C/user/apldata/local/history(έχει και έναν άλλο φάκελο temporally files)!!

Βασικά έχω Vista και δεν ξέρω να σου πω ακριβώς!!

Αλλά κάπου εκεί είναι:P lol

Δημοσ.
C/user/apldata/local/history(έχει και έναν άλλο φάκελο temporally files)!!

Βασικά έχω Vista και δεν ξέρω να σου πω ακριβώς!!

Αλλά κάπου εκεί είναι:P lol

Διστυχώς, οι φάκελοι που μου αναφέρεις, δεν υπάρχουν στα Windows XP

Δημοσ.
Σ’ ένα Desktop Innovator που έχω (ηλικίας 4 ετών και με Windows XP), τα cookies βρίσκονται στη διεύθυνση C:\Documents and settings\User, όπως φαίνεται στην αριστερή πλευρά της εικόνας που επισυνάπτω.

Πρόσφατα αγόρασα ένα Laptop Toshiba Tecra, πάλι με Windows XP (προφορτωμένα από τη "μαμά του") και όσο κι’ αν ψάχνω (στην αντίστοιχη με το Desktop διεύθυνση - δεξιά πλευρά της επισυναπτόμενης εικόνας - αλλά και σε όλο το C:\ μέσω της "Αναζήτησης" των windows), δεν βρίσκω πουθενά κατάλογο με cookies, τα οποία όμως σίγουρα κάπου υπάρχουν, αφού "αναγνωρίζομαι" άμεσα από τα sites στα οποία έχω εγγραφεί (όπως π.χ. από το Insomnia, ή από το site του e-mail μου).

Και επειδή θέλω οπωσδήποτε να ελέγχω (από τις πολλές δεκάδες τα cookies) πιά cookies θα "κρατήσω" και πιά θα διαγράψω, θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

http://wiki.answers.com/Q/How_do_you_find_cookie_file_in_Windows_xp

Δημοσ.
C:\Documents and Settings\username\Local Settings\Temporary Internet Files

κανονικα εδω.

Ο φάκελος Local settings δεν υπάρχει σαν υποφάκελος της διαδρομής: C:\Documents and Settings\username (όπως άλωστε φαίνεται και στην εικόνα που έχω επισυνάψει στην ερώτησή μου).

Υπάρχει μόνο στη διαδρομή C:\Documents and Settings\Administrator, αλλά μέσα σ΄αυτόν το φάκελο βρίσκεται μόνο ένα αρχείο .dat, το οποίο και δεν ανοίγει.

Δημοσ.

Μάλλον πρέπει να εμφανίσεις τους κρυφούς φακέλους του συστήματος, οι οποίοι εξ ορισμού είναι κρυμμένοι.

Διπλό κλικ "Ο Υπολογιστής μου"-> διπλό κλικ "Τοπικός δίσκος C:" Πάτα στο μενού που επιγράφεται "Εργαλεία" και κλικ στην επιλογή "Επιλογές φακέλων". Πάτα στην επιλογή "Προβολή". Στο πεδίο "Ρυθμίσεις για προχωρημένους" επέλεξε "Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων".

Προχώρα στην διαδρομή C:\Documents and settings..... Όταν φτάσεις στα Local Settings, θα πρέπει να μπορείς να τα δεις πλέον....και βέβαια τα Cookies.

Βασίλειος

Δημοσ.
Μάλλον πρέπει να εμφανίσεις τους κρυφούς φακέλους του συστήματος, οι οποίοι εξ ορισμού είναι κρυμμένοι.

Διπλό κλικ "Ο Υπολογιστής μου"-> διπλό κλικ "Τοπικός δίσκος C:" Πάτα στο μενού που επιγράφεται "Εργαλεία" και κλικ στην επιλογή "Επιλογές φακέλων". Πάτα στην επιλογή "Προβολή". Στο πεδίο "Ρυθμίσεις για προχωρημένους" επέλεξε "Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων".

Προχώρα στην διαδρομή C:\Documents and settings..... Όταν φτάσεις στα Local Settings, θα πρέπει να μπορείς να τα δεις πλέον....και βέβαια τα Cookies.

Βασίλειος

Έχω ήδη εμφανίσει τους κρυφούς φακέλους και έχω ψάξει στο C:\Documents and Settings\Local Settings\Temp, όπου όμως εκεί δεν υπάρχουν cookies, αλλά κάποια αρχεία .BIN (βλέπε την εικόνα Temp που σου επισυνάπτω), τα οποία δεν ανοίγουν, και τα για τα οποία (όταν προσπαθώ να τα ανοίξω) βγαίνει το μήνυμα "Προσοχή" (βλέπε την 2η εικόνα που σου επισυνάπτω).

Άλλωστε, δεν είναι περίεργο να μην βρίσκονται cookies, ακόμα και με την "Αναζήτηση" των Windows?

post-43245-129062992808_thumb.jpg

post-43245-129062992809_thumb.jpg

Δημοσ.
Θα το ξαναπω:

Εναρξη(start)-Εκτελεση(run) γραφεις %userprofile%/cookies και πατας enter.

Συγνώμη που δεν πρόσεξα την πρώτη σου απάντηση, γιατί ήταν μικρή, τηλεγραφική και απαρατήρητη.

Στην δεύτερη παράθεσή σου έγινες πιό αντιληπτός, κι' έτσι εφάρμοσα αυτό που μου υποδεικνύεις.

Σε υπερ-ευχαριστώ, γιατί αυτό που μου υπέδειξες (Εναρξη --> Εκτελεση --> %userprofile%/cookies --> Ο.Κ.) μου εμφάνισε αμέσως (επιτέλους) τα cookies.

Όμως καθώς γνωρίζεις τόσα χρήσιμα πράγματα, θα σε παρακαλούσα να μπεις στον κόπο να μου εξηγήσεις κάποιες απορίες μου:

1. Πώς γίνεται, η "Αναζήτηση" των windows να μην βρίσκει αυτόν το φάκελο?

2. Πριν την υπόδειξή σου, αν και εμφάνισα τους κρυφούς φακέλους, δεν βρέθηκε κανένας φάκελος με cookies στη διεύθυνση C:\Documents and Settings\Kostas (βλέπε και την εικόνα που σου παραθέτω).

Όταν όμως (και αφού είχε πιά λυθεί το πρόβλημα με την υπόδειξή σου) άλλαξα την πιό πάνω διεύθυνση (στο πάνω μέρος του παράθυρου) και πρόσθεσα \cookies (δηλαδή C:\Documents and Settings\Kostas\cookies) και κατόπιν πάτησα --> "Μετάβαση", τότε μπήκα πάλι (και μ΄ αυτό τον τρόπο), στον φάκελο των cookies!!!

3. Τελικά, πώς μπορεί να βρεθεί αυτός ο φάκελος (σαν υποφάκελος του C:\Documents and Settings\Kostas)?

Θα ήθελα να τον βρώ, για να δημιουργήσω μια συντόμευση, ώστε αυτός να μου παρουσιάζεται άμεσα.

Με συγχωρείς αν σε κούρασα με τα γραφόμενά μου και μ΄αυτά που σου ζητάω, αλλά θα ήθελα πραγματικά πολύ να μου απαντήσεις στις απορίες μου.

Ευχαριστώ και πάλι.

post-43245-129062992835_thumb.jpg

Δημοσ.

1.Στην αναζητηση (WinXp) κατω απο το πεδιο που δειχνει τους δισκους ή καποιο path αναζητησης υπαρχει ενα μενου προχωρημενων επιλογων (More advanced options λεγεται στα En winXP). Πατας και στο μενου που θα αναπτυχθει τσεκαρεις την ευρεση κρυφων αρχειων και φακελων.

2. Δεν ξερω για την περιπτωση σου. Εχω δει παντως μολυσμενα συστηματα που ενω κανεις εμφανιση κρυφων αρχειων και φακελων να μην γινεται τπτ

3. Δεξι κλικ στο desktop-δημιουργια νεας συντομευσης κανεις επικοληση ( με τα " ")

"C:\Documents and Settings\Kostas\Cookies"

Δημοσ.
1.Στην αναζητηση (WinXp) κατω απο το πεδιο που δειχνει τους δισκους ή καποιο path αναζητησης υπαρχει ενα μενου προχωρημενων επιλογων (More advanced options λεγεται στα En winXP). Πατας και στο μενου που θα αναπτυχθει τσεκαρεις την ευρεση κρυφων αρχειων και φακελων.

2. Δεν ξερω για την περιπτωση σου. Εχω δει παντως μολυσμενα συστηματα που ενω κανεις εμφανιση κρυφων αρχειων και φακελων να μην γινεται τπτ

3. Δεξι κλικ στο desktop-δημιουργια νεας συντομευσης κανεις επικοληση ( με τα " ")

"C:\Documents and Settings\Kostas\Cookies"

1. Σχετικά με την "Αναζήτηση", έχω ήδη τσεκάρει στις "Προχωρημένες επιλογές" την εύρεση των κρυφών αρχείων και φακέλων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Άλλωστε, προκαλώντας (από το "Εργαλεία" --> "Επιλογές Φακέλων" --> "Προβολή") την εμφάνιση των κρυφών αρχείων και φακέλων (οπότε και εμφανίζονται κάποιοι άλλοι κρυφοί φάκελοι), δεν βρίσκω κανένα φάκελο με "Cookies" κάτω από το C:\Documents and Settings\Kostas..... Δεν ξέρω τί άλλο να σκεφθώ.

2. Για μολυσμένο σύστημα δεν θα μπορούσα να πω ότι έχω, γιατί πρόκειται για εντελώς καινούριο Laptop, δεν επισκέπτομαι "περίεργα" sites, και ελέγχω πολύ τακτικά το σύστημα με δυο antivirus και δύο antispy (ενημερωμένα) προγράμματα.

Επίσης, η συμπεριφορά του μηχανήματος είναι εντελώς άψογη.

3. Με την 3η υπόδειξή σου (Δεξί κλικ στο desktop-δημιουργία συντόμευσης κλπ), δημιούργησα μια συντόμευση γι' αυτόν τον "αόρατο φάκελο" με τα cookies, η οποία και με "βάζει" στα cookies.

Ήδη με βοήθησες πολύ, και σε ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.
... προκαλώντας (από το "Εργαλεία" --> "Επιλογές Φακέλων" --> "Προβολή") την εμφάνιση των κρυφών αρχείων και φακέλων (οπότε και εμφανίζονται κάποιοι άλλοι κρυφοί φάκελοι), δεν βρίσκω κανένα φάκελο με "Cookies" κάτω από το C:\Documents and Settings\Kostas..... Δεν ξέρω τί άλλο να σκεφθώ.

Πρεπει να ξετσεκαρεις την αποκρυψη προστατευμενων αρχειων συστηματος. (Ειναι λιγο παρακατω η επιλογη)

Δημοσ.
Πρεπει να ξετσεκαρεις την αποκρυψη προστατευμενων αρχειων συστηματος. (Ειναι λιγο παρακατω η επιλογη)

Δεν υπάρχει η επιλογή "Αποκρυψη προστατευμενων αρχειων συστηματος"

Οι επιλογές που υπάρχουν είναι οι εξής:

1. Αναζήτηση σε φακέλους του συστήματος

2. Αναζήτηση σε κρυμένα αρχεία και φακέλους

3. Αναζήτηση σε υποφακέλους

4. Συμφωνία πεζών και κεφαλαίων

5. Αναζήτηση σε ταινία αντιγράφου ασφαλείας

Από αυτές, οι 3 πρώτες (μόνο) είναι επιλεγμένες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...