markelos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Ξεσκόνισα σήμερα το πισι και όταν συνέδεσα πάλι τους σκληρούς, αυτός που χρησιμοποιώ σαν αποθηκευτικό χώρο δεν υπάρχει. Στο bios φαίνεται μια χαρά. Στο disk management εμφανίζεται ως dynamic/unreadable με ένα κόκκινο x. Τι σκατά μπορεί να έχει πάει στραβά? Και οι δύο είναι συνδεδεμένοι σε Sata2 interface πάνω στη μητρική. Παίζει ρόλο σε ποια από τις 6 θέσεις που παρέχονται θα τους βάλω? Αν βοηθάει σε κάτι: Μητρική: Gigabyte 965P DS4 HDDs: Seagate 320 (Win ΧΡ) Western Digital 320 αποθήκη Μπαίνω με live-cd να δω αν τον βλέπει.... Edit: Grafw apo to live cd kai ton vlepei mia xara ton disko... Kataramena Windows. Kamia idea??
washcloud Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Ναι, σήκωσε τα παντελόνια σου, και μετά δοκίμασε να κάνεις μια ανάκτηση paritions του δίσκου, κι αν τζίφος, των αρχείων τουσε άλλο δίσκο, πχ με το TestDisk. Αυτή η ιστορία με SATA και dynamic volumes, γαμεί ψυχές όντως... * ΜΗΝ προσπαθήσεις να τον "μετατρέψεις" σε κάτι άλλο από dynamic, από τη Διαχείριση Δίσκων.
markelos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Έψαξα στο νετ και είδα το πρόβλημα... * ΜΗΝ προσπαθήσεις να τον "μετατρέψεις" σε κάτι άλλο από dynamic, από τη Διαχείριση Δίσκων. Αν το κάνω τότε θα πάνε άκλαφτα 300 GB. Σκέφτηκα κάτι άλλο. Αν κάνω format και ξαναπεράσω τα ΧΡ δε θα φτιάξει?
washcloud Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Έψαξα στο νετ και είδα το πρόβλημα... Αν το κάνω τότε θα πάνε άκλαφτα 300 GB. Σκέφτηκα κάτι άλλο. Αν κάνω format και ξαναπεράσω τα ΧΡ δε θα φτιάξει? ...σα να λέμε έκοψα το τσιγάρο για λόγους υγείας, αλλά άρχισα το ποτό για παρηγοριά....
markelos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Λιγότερη τραγική μου ακούγεται όμως η οδός που σκέφτηκα να ακολουθήσω . Αν είχα χώρο θα τα μετέφερα αλλά δεν...
washcloud Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 ...με μπέρδεψες..... ΑΝ πάντως σκοπεύεις να κάνεις επανεγκατάσταση windows, στον δίσκο ΩΣ ΕΧΕΙ.........ΜΗΝ εκπλαγείς αν δεν βρίσκεις τα αρχεία που σ' ενδιαφέρουν, μετά....
markelos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Εσύ να δεις πως με μπέρδεψες. Τα Win είναι σε ξεχωριστό δίσκο. Μπορούν να επηρρεάσουν τόσο τον άλλο δίσκο που έγινε dynamic? Αν είναι θέμα λειτουργικού λογικά με ένα format των windows θα φτιάχνεται, ε?.. λέω τώρα εγώ... Thanks για τις απαντήσεις πάντως.
washcloud Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ...γρήγορη απάντηση, χωρίς να το ψάξω πολύ : Αν σ' έπιασα καλά (τώρα), το πρόβλημα (με το dynamic volume), δεν είναι σε δίσκο που έχει windows ε ; (ΛΙΓΟ να το σκεφτώ, μάλλον ΕΓΩ στραβά κατάλαβα αυτό που εννοούσες πριν...) Τεσπα, καλή ερώτηση, αλλά νομίζω ότι δεν έχει να κάνει με τα windows. Δλδ δεν φταίνε τα windows που τον βλέπουν ως "dynamic" - αλλά πλέον αποτελεί χαρακτηριστικό του δίσκου. Να πω την αλήθεια δεν τα θυμάμαι καλά αυτά - αλλά προκειμένου να κάνεις φορμάτ, δεν συνδέεις σε κάποιο άλλο pc τον εν λόγω δίσκο ; Όλο και κάποιο θα βρεις... * δοκίμασε, αν τελικά επιλέξεις να κάνεις φορμάτ, ΠΡΙΝ το κάνεις, την επιλογή του Test Disk (google it), για ανάκτηση partition(s)
markelos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Καλά κατάλαβες Ομως, συμφωνα με το σκεπτικό σου αν αποτελεί πλέον χαρακτηριστικό του δίσκου, τι νόημα θα έχει να τον βάλω σε άλλο PC? Πάλι dynamic θα είναι. Θα κάνω το εξής. Έχω ένα partition με φρέσκο debian πάνω. Θα κάνω μια θυσία να βάλω φρέσκα Win να δω αν θα τον βλέπει από κει. Αν ναι, τότε με ένα format στο partition που έχω τώρα τα ΧΡ, θα στρώσει το κακό. Αν όχι, θα βάλω πάλι debian που το βλέπει το δίσκο και θα μείνω μέχρι να βρω λύση. Υπάρχει και άλλη μια επιλογή, να μεταφέρω τα αρχεία αλλού και να φορμάρω το δίσκο που έγινε dynamic, αλλά αυτό το "αλλού" θα βρεθεί μόνο με την αγορά άλλου δίσκου κάτι το οποίο δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου. P.S. Το tesk disk το είχα δει που το ανέφεραν σε άλλα φόρουμ. Το είχα κατεβάσει, το έτρεξα αλλα δεν το πολυκατάλαβα. Δεν έκατσα και πολύ να ασχοληθώ βέβαια. Θα το κοιτάξω καλύτερα αύριο. Thanks και πάλι.
washcloud Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Στο στίκι "Τα έχασα όλα;!" (σελίδα 4 νομίζω) θα βρεις οδηγό από NBestgirl (ή κάπως έτσι). Όσο για το να το βάλεις σε άλλο pc, το πρότεινα για να γλυτώσεις τα φορμάτ : Αν είναι κουκουρούκου εκεί, το μόνο που σου μένει είναι η ανάκτηση σε άλλο δίσκο. Την οποία παρεπιπτόντως μπορείς να την κάνεις και σε άλλο partition. Σ' αυτό πχ με το Ντέμπιαν, και να μην περιμένεις ν' αγοράσεις.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.