Slak Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Ωραία και τώρα που τό σπασα , παίρνω ένα άλλο και το βάζω έτσι απλά , ή μήπως πρέπει να προσέξω κάτι έξτρα ? Έχω το Purepower 600w με Cable Management της Thermaltake , και καθώς το καθάριζα , τό χα ανοίξει κιόλας το κάλυμμά του , ε δεν πρόσεχα και πολύ και βρήκε η ηλεκτρική σκούπα στα φύλλα του ανεμιστήρα και αφού τά σπασε τα ρούφηξε όλα ( "τακτοποιημένη μλκία " ) . Η ερώτησή μου είναι να πάρω απλά ένα ανεμιστηράκι που να ταιριάζει ? Κάποιος που έχει πιο πολύ εμπειρία στο θέμα ας μου τονίσει τίποτα ιδιαίτερο που πρέπει να προσέξω.
pug_f_e Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 κοιτα εγω το δικο μου το αλλαξα επιτηδες , αλλα για λογο φασαριας Εχω ενα thermaltake 550... Μπορεις να πατησεις στο google τον κωδικο του ανεμιστηρα για να δεις χαρακτηριστικα,, αν θες να παρεις ιδιο ή αντιστοιχο Αλλα και εναν αλλο να βαλεις , ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΠΙΟ ΛΙΓΕΣΤΡΟΦΕΣ ( αρσ και πιο αθορυβα ) μια χαρα θα δουλευει και τιποτα δε θα παθει. Ουτως η αλλως, δε δουλευει ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου στο φουλ( 12 βολτ δηλαδη). Συνηθως δουλευει στο 4 και αν χρειαστει ανεβαζουν μονα τους την ταχυτητα. Μονο αν το στρεσαρεις σε κανα τεστ, αν δουλεψει φουλ. Οποτε και ο αλλος ανεμιστηρας που θα βαλεις(πιο αδυναμος με λιγοτερο cfm κλπ),μπορει να το φυσαει λιγοτερο στα 4 βολτ, αλλα αμα χρειαστει παραπανω, θα το κανει απο μονο το το τροφοδοτικο
Slak Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Έχει σημασια εάν τον αέρα τον φυσάει προς τα μέσα ή προς τα έξω από το τροφοδοτικό το ανεμιστηράκι ?
SilverCloak Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Ναι, έχει. Ο αέρας πρέπει να πηγαίνει πάνω στις ψήκτρες, δηλαδή να φυσάει προς τα μέσα στο τροφοδοτικό. Όπως και στον επεξεργαστή.
Slak Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Ναι, έχει. Ο αέρας πρέπει να πηγαίνει πάνω στις ψήκτρες, δηλαδή να φυσάει προς τα μέσα στο τροφοδοτικό. Όπως και στον επεξεργαστή. Θεώρησα καλό , να το βάλω με το αυτοκόλλητο προς τα έξω . Τελος πάντων θα το τσεκάρω άμα όντως φυσάει προς τα έξω , και 8α το γυρίσω , σε ευχαριστώ . Η αλήθεια είναι όμως πως εδώ http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=26430 ο φίλος λέει ξεκάθαρα "Kαι μην ξεχάσετε να ελέγξετε οτι το ανεμιστηράκι φυσάει προς τα έξω!!!! ". Οκ το ξεκαθάρισα , εάν το ανεμιστηράκι του PSU είναι βρίσκεται στο πίσω μέρος του case , πρέπει να φυσάει προς τα έξω , ενώ εάν βρίσκεται προς τη μέσα μεριά του case (δηλαδή βλέπει προς τα μέσα στο κουτί) πρέπει να ρουφάει αέρα από το κουτι. Άρα γενικά πρέπει να ρουφάει αέρα από μέσα από το κουτί , και (αφού τον ρίχνει στο εσωτερικό και τις ψύκτρες του PSU) να τον βγάζει προς τα έξω .
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 συμφωνώ με τον Silvercloak, το psu fan πρέπει να ρουφάει αέρα μέσα από το κουτί για να ψύχει τις ψύκτρες μέσα του και ύστερα να βγαίνει έξω από το κουτί...
pug_f_e Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 δε νομιζω να εχει να κανει με το που θα μπει το τροφοδοτικο... και μενα το λογικο μου φαινοταν να φυσαει προς το τροφοδοτικο, ΑΛΛΑ αν δε κανω λαθος το εβαλα αναποδα ΓΙΑΤΙ ετσι ηταν και το μανισιο. οποτε προτεινω να μπει οπως το μανισιο
Slak Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Ναι τελικά αυτό έκανα , γιατί λίγο που το άφησα από την ανάποδη ανεδυε και μια ανησυχητική πλαστικίλα , γι αυτό απόρησα . Εγώ μπερδεύτηκα με το αυτοκολητάκι. Αυτό που λέω pug_f_e δεν έχει να κάνει με το που μπαίνει το PSU , αλλά με το που έχει το ανεμιστηράκι του . Η λογική είναι αυτή που λέει και ο SilverCloak και ο Thresh , δλδ ρουφάει αέρα από το κουτί και το ρίχνει στισ ψύκτρες και από κει έξω από το κουτί . Απλά το θέμα είναι ότι μερικά PSU έχουνε το fan από την πλευρά του εσωτερικού του κουτιού (οπότε και πρέπει να ρουφάει αέρα από το κουτί στο PSU) , και μερικά PSU έχουν το fan από την πλευρά που παίρνουν εξωτερική τροφοδοσία (η έξω πλευρά του κουτιού μας , οπότε και πρέπει να φυσάνε αέρα από το PSU έξω από το κουτι) .
eXtreme520 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ΟΧΙ! Προς τα έξω πρέπει να φυσάει το PSU! Ξέρω θα νομίσετε χαζό, αλλά έκανα ένα Test με θερμόμετρο στην ψύκτρα όταν φυσάει προς τα μέσα και όταν φυσάει προς τα έξω. 19 βαθμούς διαφορά!!! Ήξερα ότι θα είναι αυτό το αποτέλεσμα γιατί: Όπως γνωρίζουμε ο ζεστός αέρα ανεβαίνει προς τα πάνω ενώ ο κρύος κατεβαίνει. Άμα έχετε παρατηρήσει, όταν τοποθετήτε το τροφοδοτικό στο κουτί, οι ψύκτρες είναι στο πάνω μέρος. Άμα μπαίνει ο κρύος αέρας θα μένει στα κάτω επίπεδα και θα παγώνει την ψύκτρα επιφανιακά. Όμως δεν μπορεί να βγάλει έξω το τροφοδοτικό το ζεστό αέρα που παγιδεύεται και ψήνει το τροφοδοτικό στο πάνω μέρος, όταν ο ανεμιστήρας χτυπάει μέσα τον αέρα. Εκτός αυτό, μερικοί βάζουμε ανεμιστήρα στο πίσω μέρος του κουτιού, προφανών είναι ψηλά και ο θερμός αέρας βγαίνει από πίσω, όμως το ρουφάει το τροφοδοτικό και το βάζει ξανά μέσα (άσχετα που συνεχίζει από μόνο του να ανεβαίνει όταν βγει από το κουτί) Σκεφτείτε το, προβληματιστείτε και πειραματιστείτε. Θα το καταλάβαινετε και μόνοι σας!
nick#18 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ας το βαλει κανονικα οπως ηταν το προηγουμενο και ας αφησουμε τις λαλακιες στην ακρη κατι δεν θα ξερουν οι "μεγαλοι" κατασκευαστες?
eXtreme520 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 ας το βαλει κανονικα οπως ηταν το προηγουμενο και ας αφησουμε τις λαλακιες στην ακρη κατι δεν θα ξερουν οι "μεγαλοι" κατασκευαστες? Ναι, μάλλον να φτιάχνουν κονσέρβες..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.