@@sos@@ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Tα τελευταία χρόνια με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας των υπολογιστών ,αναπτύχθηκε συνεπακόλουθα και η τεχνητή νοημοσύνη , ο υποκλάδος της επιστήμης των υπολογιστών που μελετά την κατασκευή "σκεπτόμενων" μηχανών. Όσο προχωρά τεχνολογικά η τεχνητή νοημοσύνη θα φτάσει σε ένα οριακό σημείο που επιστήμονες αλλά και τεχνολογικές ομάδες θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα : "ποιά είναι τα κριτήρια που θα μας επιτρέψουν να διακρίνουμε στην κατασκευή μας νοημοσύνη " ; Ποιά θεωρείτε εσείς ότι είναι τα κριτήρια που μας δείχνουν ότι κάποιο ον έχει νοημοσύνη ;
Alexisssss Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Κατα την γνωμη μου τα κριτηρια αυτα ειναι πολλα,οπως οταν ενα ον μπορει να σκεφτεται και να ΜΑΘΑΙΝΕΙ(κυριως αυτο) πιστευω οτι ειναι ενα κριτηριο.Επισης η δυνατοτητα ενος οντος να μπορει να αντιληφθει τις κινησεις αλλων σωματων του περιβαλλοντος και να μπορει να τα αποφυγει αν υπαρξει κινδυνος ειναι ενα κριτηριο.
Teaser Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Υπάρχει ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο για την τεχνητή νοημοσύνη, είναι απλό και κατανοητό. Δεν κουράζει και έχει ως σκοπό την "εισαγωγή" του επιστήμονα στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης. Ιδού
@@sos@@ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Υπάρχει ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο για την τεχνητή νοημοσύνη, είναι απλό και κατανοητό. Δεν κουράζει και έχει ως σκοπό την "εισαγωγή" του επιστήμονα στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης. Ιδού Αν το έχεις διαβάσει , ποιά κριτήρια αναφέρoνται σε αυτό ;
Teaser Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Αν το έχεις διαβάσει , ποιά κριτήρια αναφέρoνται σε αυτό ; Δυστηχώς δεν το έχω διαβάσει για να σε βοηθήσω. Η δική μου απάντηση θα ήταν: Όταν φτάσει κάποιο "μηχάνημα" να κρίνει με βάση τη δική του λογική (δύσκολο) και να μαθαίνει συνεχώς χωρίς ξένη παρέμβαση, από το περιβάλλον του.
PCharon Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δυστηχώς δεν το έχω διαβάσει για να σε βοηθήσω. Ε, με 110 ευρώ κόστος... Να εκτελεί διαδικασίες με τρόπο που δεν έχει προγραμματιστεί.
nickarmy Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 κανουμε σταθερη πρόοδο αλλα εχουμε ακομα πολλά χρονια ουσιαστικα αν πετυχουμε την νοημοσηνη το ρομποτ θα εχει πλον συναισθηματα *μηπος ειναι κακό...)
Teaser Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 κανουμε σταθερη πρόοδο αλλα εχουμε ακομα πολλά χρονιαουσιαστικα αν πετυχουμε την νοημοσηνη το ρομποτ θα εχει πλον συναισθηματα *μηπος ειναι κακό...) Όντως, αυτό είναι πολυ σημαντικό ζήτημα της ηθικής του όλου εγχειρήματος. Από θέματα απασχόλησης ρομποτικού δυναμικού μέχρι την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων. ΥΓ Να εξηγήσω ότι ό,τι είπα για το συγκεκριμένο βιβλίο δεν το ενοώ. Πλάκα ήταν. Φυσικά και δεν είναι βιβλίο για αρχάριους.
million_voices Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 εξελιξη περα απο τον αρχικο προγραμματισμο
G_Zisis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Όταν το ίδιο το ρομπότ θα ξέρει πως έχει νοημοσύνη.
tacticalcube138 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Έλεος, δεν χρειάζεται να διαβάσεις 2.000 σελίδες για κάτι τέτοιο.. http://en.wikipedia.org/wiki/Turing_test
jimarass Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Η νοημοσύνη είναι κατά τη γνώμη μου θέμα: 1) ικανότητας δράσης ανεξάρτητης των περιβαλλοντικών ερεθισμάτων 2) ικανότητας προσαρμογής Ένας υπολογιστής κάποτε θα γίνει νοήμων, δηλαδή θα δρα ανεξάρτητα από ένα σετ εντολών. Ωστόσο το βαθύτερο και ίσως το σημαντικότερο ερώτημα είναι σε πιο επίπεδο νοημοσύνης πυροδοτείται η συνείδηση, δηλαδή η στιγμή που δύο ρομπότ πάυουν να είναι δύο ταυτόσημοι έξυπνοι ντενεκέδες και συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν.
Teaser Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Όταν ο ντενεκές αυτός μπορεί να αναπρογραμματίζεται και να προσθέτει ο ίδιος κομμάτια στον τρόπο λειτουργίας του. Αν δεν έχει τη δυνατότητα να αυτοαλλάζει, δεν μπορεί ούτε να βελτιωθεί, όυτε να προσαρμοστεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Καλά είναι να μαθαίνει, και να γεμίζει τα ντεπόζητα του με το τρίο δεδομένα-πληροφορία-γνώση, αλλά αυτό δεν νομίζω ότι είναι κριτήριο της νοημοσύνης του. Πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει και αντιλαμβάνεται την πληροφορία που διαθέτει.
jimarass Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Όταν ο ντενεκές αυτός μπορεί να αναπρογραμματίζεται και να προσθέτει ο ίδιος κομμάτια στον τρόπο λειτουργίας του.Αν δεν έχει τη δυνατότητα να αυτοαλλάζει, δεν μπορεί ούτε να βελτιωθεί, όυτε να προσαρμοστεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Καλά είναι να μαθαίνει, και να γεμίζει τα ντεπόζητα του με το τρίο δεδομένα-πληροφορία-γνώση, αλλά αυτό δεν νομίζω ότι είναι κριτήριο της νοημοσύνης του. Πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει και αντιλαμβάνεται την πληροφορία που διαθέτει. Σωστά, θα πρέπει να μπορεί να εξελίσεται μόνος του!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.