Imagineer Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Γειά σας παιδες, καταρχήν ξέρει κανεις πως λέγεται η "γραμμική παρεμβολή" στα αγγλικά? Προσοχη, δεν εννοώ γραμμική παλινδρόμηση αλλά παρεμβολή. Αν ήξερα πως λεγόταν στα αγγλικά θα μπορούσα να το ψάξω στο internet και να βρω μια άκρη. Βασικά ψάχνω να βρω πως γίνεται η γραμμική παρεμβολή στο excel, εννοώ με κάποια έτοιμη function του excel... όχι να κάτσω να κάνω τώρα custon function κλπ... Thanks παίδες...!
Imagineer Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 ΟΚ θα το ψάξω να δω τι ψάρια θα πιάσω... Thanks πάντως...!
black_widow Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 τον όρο τον έχω ακουστά αλλά δε μπορώ να θυμηθώ από που, μήπως έχει διπλή ονομασία εκτός από γραμμική παρεμβολή λέγεται και αλλιώς; τα έχω ξεχάσει τελείως πια
Imagineer Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 χαχαχα... δεν πειράζει, θα την βγάλω την άκρη... ε εντάξει... αν τελικά δεν κάνω τίποτα θα την προγραμματίσω και θα τελειώνει η υπόθεση...
black_widow Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Ναι όντως τον έχω ξαναδεί τον όρο σε μάθημα επιχειρησιακής έρευνας αν θυμάμαι καλά. Βρήκα αυτό το link :http://www.microwaves101.com/content/downloads.cfm, έχει ένα excel εκεί που λέει "Download the linear interpolation spreadsheet".
StavrosD Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Βασικά ψάχνω να βρω πως γίνεται η γραμμική παρεμβολή στο excel, εννοώ με κάποια έτοιμη function του excel... όχι να κάτσω να κάνω τώρα custon function κλπ... Σε διάγραμμα X-Y (scatter diagram), κάνε δεξί κλικ σε ένα σημείο (ρόμβο, τετράγωνο, κύκλο, ή ότι έχεις για σύμβολο στην γραφική παράσταση) -> εισαγωγή γραμμής τάσης (insert trend line)-> Γραμμική (Linear) Αν θες να δεις την εξίσωση, επιλέγεις σε αυτό το παράθυρο "Προβολή εξίσωσης στο γράφημα"
Dr.Fuzzy Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 linear interpolation (το επιβεβαιωνω) y = y0 + (x - x0) * (y1 - y0)/(x1 - x0)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.