Προς το περιεχόμενο

Γραμμική Παρεμβολή στο Excel (2007 english)

Imagineer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδες,

καταρχήν ξέρει κανεις πως λέγεται η "γραμμική παρεμβολή" στα αγγλικά?

Προσοχη, δεν εννοώ γραμμική παλινδρόμηση αλλά παρεμβολή.

Αν ήξερα πως λεγόταν στα αγγλικά θα μπορούσα να το ψάξω στο internet και να βρω μια άκρη.

Βασικά ψάχνω να βρω πως γίνεται η γραμμική παρεμβολή στο excel, εννοώ με κάποια έτοιμη function του excel... όχι να κάτσω να κάνω τώρα custon function κλπ...

Thanks παίδες...!

Δημοσ.

τον όρο τον έχω ακουστά αλλά δε μπορώ να θυμηθώ από που, μήπως έχει διπλή ονομασία εκτός από γραμμική παρεμβολή λέγεται και αλλιώς; τα έχω ξεχάσει τελείως πια:shock:

Δημοσ.

χαχαχα... δεν πειράζει, θα την βγάλω την άκρη...

ε εντάξει... αν τελικά δεν κάνω τίποτα θα την προγραμματίσω και θα τελειώνει η υπόθεση... :-D

Δημοσ.

Ναι όντως τον έχω ξαναδεί τον όρο σε μάθημα επιχειρησιακής έρευνας αν θυμάμαι καλά. Βρήκα αυτό το link :http://www.microwaves101.com/content/downloads.cfm, έχει ένα excel εκεί που λέει "Download the linear interpolation spreadsheet".

Δημοσ.
Βασικά ψάχνω να βρω πως γίνεται η γραμμική παρεμβολή στο excel, εννοώ με κάποια έτοιμη function του excel... όχι να κάτσω να κάνω τώρα custon function κλπ...

Σε διάγραμμα X-Y (scatter diagram), κάνε δεξί κλικ σε ένα σημείο (ρόμβο, τετράγωνο, κύκλο, ή ότι έχεις για σύμβολο στην γραφική παράσταση) -> εισαγωγή γραμμής τάσης (insert trend line)-> Γραμμική (Linear)

Αν θες να δεις την εξίσωση, επιλέγεις σε αυτό το παράθυρο "Προβολή εξίσωσης στο γράφημα"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...